Super Mario Bros. Wonder

 • Ontwikkelaar Nintendo
 • Eerste releasedatum 20 oktober 2023
 • Platformen Nintendo Switch
 • Genre Platform
 • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Super Mario Bros. Wonder

Mario is natuurlijk een begrip in gameland en binnenkort keert de gesnorde held triomfantelijk terug. Nog een paar nachtjes slapen en dan kan je aan de slag met Super Mario Bros. Wonder. Ik kan mij voorstellen dat je nog kampt met een aantal vraagtekens. In deze Alles wat je moet weten over Super Mario Bros. Wonder beantwoord ik de meest prangende vragen over het aankomende 2D-avontuur van onze geliefde loodgieter. Zit je goed? Let's-a go!

Wat is Super Mario Bros. Wonder?

Super Mario Bros. Wonder is het nieuwste zijwaartse 2D platform-avontuur van Mario en zijn vrienden. Ze zijn op bezoek bij prins Florian in het Bloemenrijk - een compleet nieuwe wereld in het Mario-universum. Het duurt echter niet lang, voordat Bowser de boel komt verzieken. Wanneer het vuurspuwende reptiel in aanraking komt met een Wonderbloem, smelt hij samen met het kasteel van Florian. Hierdoor transformeert hij in de ontzagwekkende Kasteel-Bowser. Het is aan Mario en zijn entourage om de schurk te stoppen en het bloemenrijk te redden!

Wat is de gameplay van Super Mario Bros. Wonder?

In Super Mario Bros. Wonder draait het allemaal om het doorlopen van de vele 2D-levels. Je springt, sprint en klautert je een weg door de diverse werelden, terwijl je ook te maken krijgt met Bowsers volgelingen. Ja, het platformen staat centraal, maar er is dus ook een vorm van combat aanwezig. De meeste vijanden kun je verslaan door erop te springen, maar dat is niet altijd het geval. Daarnaast zijn de klassieke kernpilaren die je in een Super Mario Bros.-game zou verwachten ook weer aanwezig, zoals de power-ups, multiplayer en meer.

Echter, Super Mario Bros. Wonder heeft ook wat nieuwe toevoegingen in het DNA zitten. Zo zijn er nu patches die de speler kan vrijspelen. Dit zijn items die de gameplay kunnen veranderen. Zo heb je actiepatches die spelers een extra vaardigheid geven, maar er zijn ook hulppatches die de speler een steuntje in de rug bieden. Mocht je zoeken naar extra uitdagingen, dan kun je met de expertpatches aan de haal. De hoofdattractie van Super Mario Bros. Wonder zijn toch echt wel de Wonderbloemen en Wonderzaadjes. Deze items transformeren levels tot de meest creatieve uitspattingen en zorgen voor de nodige chaos.

Heeft Super Mario Bros. Wonder multiplayer/co-op?

Ja, in Super Mario Bros. Wonder kunnen vier spelers tegelijkertijd spelen via lokale multiplayer. Er zijn ook online multiplayerfuncties. Daarentegen kun je tegen de 'ghosts' van andere spelers racen om te kijken wie als snelste een level weet te voltooien. Bovendien kun je gebruik maken van de speciale borden die andere spelers neer zetten. Wanneer je deze aanraakt, kom je terug tot leven. Foutje, kan gebeuren - en daarom is dat bord er om je een handje te helpen!

Super Mario Bros Wonder alles wat je moet weten1

Wat is de releasedatum van Super Mario Bros. Wonder?

Super Mario Bros. Wonder verschijnt op 20 oktober.

Komt Super Mario Bros. Wonder uit op de Nintendo Switch?

Jazeker! Sterker nog, Super Mario Bros. Wonder is een exclusieve titel voor de Nintendo Switch. De game verschijnt dus niet op de pc en andere consoles.

Hoe ziet de wereld/map eruit van Super Mario Bros. Wonder?

In Super Mario Bros. Wonder verkassen Mario en zijn vrienden naar het Bloemenrijk. Er staat namelijk een ontmoeting met Prins Florian op de planning. Het Bloemenrijk bestaat uit veel nieuwe werelden die we nog niet eerder gezien hebben in de Mario-games, zoals de:

 • W1 Buizenweide
 • W2 Wolkenpiek
 • W3 Goudgebergte
 • De Tulpenkust

Elke wereld kent ook veel variatie, dus het wordt een feestje om alles te verkennen.

Super Mario Bros Wonder Alles wat je moet weten

Hoeveel kost Super Mario Bros. Wonder en welke edities zijn er?

Nintendo verkoopt Super Mario Bros. Wonder voor 59,99 via hun officiële website. Vooralsnog is er één editie van Super Mario Bros. Wonder beschikbaar en dat is de reguliere versie van de game.

Welke power-ups zitten er in Super Mario Bros. Wonder?

Super Mario Bros. Wonder kent in ieder geval drie nieuwe power-ups: de Olifantenappel, de Bubbelbloem en de Boorpaddenstoel. Middels de Olifantenappel verandert jouw personage in een olifant-versie van zich- of haarzelf. Je kan deze extra kracht gebruiken tegen je opponenten, maar je kan ook water in je slurf bewaren om zo uitgedroogde bloemetjes te herstellen - en daar vang je wat extra muntjes voor.

Welke personages zitten er in Super Mario Bros. Wonder?

In Super Mario Bros. Wonder kun je spelen als de volgende personages:

 • Mario
 • Luigi
 • Peach
 • Daisy
 • Blauwe Toad
 • Gele Toad
 • Toadette

Daarnaast zijn de Yoshi's en Nabbit beschikbaar voor de jongere gamer. Deze personages kunnen geen power-ups gebruiken, maar zijn wel immuun tegen vijandelijke aanvallen. Ideaal voor de kleinste spelers die de kneepjes van het vak aan het leren zijn. Pas wel op voor de afgronden!

Zo, nu ben je goed voorbereid om te sprinten, springen en stampen door de vele nieuwe Mario-levels. Benieuwd naar onze eerste indruk? Check dan hier onze preview van Super Mario Bros. Wonder. Houd onze website in de gaten voor de volledige review! Voor nu nemen we afscheid, want de olifant met die hele lange snuit, blies zo dit artikeltje uit.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?