Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Dit vonden wij van gamescom

Geplaatst: 28 augustus 2019 14:00
Aangepast: 1 september 2019 09:48

De gamescom zit er alweer op en man man wat hebben we genoten. Rennen, vliegen, gamen en opnemen, we hebben het allemaal weer gedaan. Dit keer in een iets kortere periode met net iets minder mensen, maar dat mag de sfeer niet drukken. De website staat vol met previews, video's en verwachtingen, maar ook onze socials draaien op volle toeren. Zo updaten we Instagram regelmatig met leuke kiekjes, pompen we YouTube vol met video's en teasen we jullie op Facebook. Iedereen heeft een eigen mening en het is dan hoog tijd om alle gamescommers eens aan de tand te voelen. Dit vonden wij van gamescom 2019!

Patrick verwacht volgend jaar pas meer vuurwerk

Het was niet mijn eerste gamescom en ook zeker niet mijn laatste. We hebben een aantal drukke, maar gezellige dagen achter de rug waarin we veel hebben gezien en gedaan. Ondanks dat je merkt dat veel uitgevers het dit jaar wat rustiger aan doen, waren er toch nog best wat toffe games aanwezig in Keulen. Ik heb me goed vermaakt met games als DOOM Eternal, The Legend of Zelda: Link's Awakening en Contra: Rogue Corps. Maar Darksiders: Genesis verraste mij het meest, vooral omdat ik daar van te voren geen enkele verwachting van had. De grootste tegenvaller was voor mij Pokémon Sword en Shield. Ik kon voor het eerst aan de slag met het dynamaxing en dat viel mij vies tegen. Het haalt de hele flow uit de gevechten en voegt er ook te weinig aan toe. Ik ben wel ontzettend benieuwd naar volgend jaar, want dan verwacht ik écht grote knallers in verband met de volgende generatie consoles.

Rudy is niet impressed

Laat ik vooropstellen dat de gamescom ook dit jaar weer onwijs tof was. Veel mensen spreken, rennen door de business area om je afspraak te halen en het spelen van dikke games gaat nooit vervelen. Toch was deze gamescom een beetje soft. Veel uitgevers pakten niet groot uit en ik zie ook dat dingen zoals Facebook Gaming en Google Stadia terrein winnen. Daarbij waren behoorlijk wat hallen minder gevuld dan voorgaande jaren. Die ruimte werd dan plots opgevuld met een vage booth van McDonald's (wtf?). Ook de line-up van dit jaar is gewoon slapjes. Nintendo komt met toffe dingen zoals The Legend of Zelda: Link's Awakening en Luigi's Mansion 3, THQ presenteerde Darksiders Genesis en Destroy All Humans! en Bandai Namco wist mij zeker te vermaken met Dragon Ball Z: Kakarot, maar Sony en Microsoft laten het een beetje afweten. Dat ik Patrick, Alex en Brammetje aan mijn zijde had, maakte dan weer veel goed. Oja, en Cyberpunk 2077 natuurlijk. Die maakte heeeel veel goed.

Alex genoot van Planet Zoo en gezelligheid

De gamescom 2019 was er weer eentje om in de boeken te zetten. De grootste gamebeurs van de wereld trok dit jaar weer meer bezoekers dan 2018 (373 duizend). Maar dit was ook niet echt direct te merken, want het is gewoon altijd druk. Ik ben blij om daar op de vloer als journalist rond te lopen, zodat je kunt onderduiken in de persruimte of in de business area, om daar op je gemak een game te checken onder het genot van een lekker bakje koffie en wat snaaiwerk. Ik heb zelf niet zoveel gegamed, want er moesten natuurlijk opnames gemaakt worden die vervolgens ook nog wat edit werk vereisten. We gingen dit jaar met een stuk minder mensen en een kortere periode naar de gamescom, maar hebben wel ongelofelijk veel content uitgepoept en het was super gezellig samen. Iets waar we als team best trots op mogen zijn. Ik heb dus niet heel veel games kunnen spelen. De game waar ik persoonlijk erg veel naar uitkijk is Planet Zoo. Ik heb Planet Coaster kapot gespeeld en kan niet wachten om met deze managementgame aan de slag te kunnen. De bèta start binnenkort en de release is niet heel ver meer van ons verwijderd. De game verschijnt namelijk al op 5 november dit jaar.

Bram wil meteen terug

Toen ik te horen kreeg dat ik mee mocht naar gamescom dit jaar, realiseerde ik nog niet helemaal wat dat precies inhield. Al jarenlang keek ik de streams en opeens kreeg ik de kans om het daadwerkelijk allemaal mee te maken. Ik wist wat gamescom was, maar ik wist niet wat voor gevoel daarbij kwam kijken. Ja oké, ik ben natuurlijk een groentje in het werkveld, dus misschien klinkt dit allemaal net wat te enthousiast. Maar ik kan er niet omheen draaien dat ik van gamescom genoten heb. Gamescom was voor mij een succes om diverse redenen en natuurlijk is de nummer één reden, de games. Borderlands 3 is de game waar ik persoonlijk het meeste naar uitkeek en toen ik de kans kreeg de game te spelen, was dat werkelijk geweldig. De hele game voelde aan alsof het gemaakt is voor de fans en dat is hoe ik het graag zie. De nieuwe games die ik mocht ontdekken waren een genot om te spelen, zeker omdat ze mij eens positief konden verrassen, zoals Bee Simulator en Planet Zoo. Natuurlijk moest ik ook objectief blijven. Dus wanneer een game mij niet aanstond, was ik niet te verlegen om te zeggen wat mijn beleving was. FIFA 20 en Need for Speed Heat waren de titels waar ik de meeste verbetering wilde zien, maar dat zijn nou juist net de games waar ik dat helaas te weinig heb ervaren. Buiten de games om vond ik het geweldig om de sfeer te proeven, met de ontwikkelaars van games te praten en de weg kwijt te raken in die veel te grote hallen. Ik heb ontzettend veel zin om volgend jaar weer Gameliner te representeren en hopelijk mijn favoriete gameseries weer terug te zien.

Ben jij op gamescom geweest? Zo ja, wat vond je er van? Heb je al onze video's al gecheckt? Nee? Ga eens even doen dan en snel een beetje!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord