De Rondvraag: Met welke game heb je de beste multiplayer-ervaring?

In games kun je van alles doen. Nieuwe werelden en universums ontdekken, het oplossen van puzzels of het opnemen tegen uitdagende vijanden. Zo verander je in een elite-soldaat, een veelzijdige loodgieter, een schattig personage in een prachtig geanimeerde wereld, enz. Het is allemaal geweldig om te doen, maar er is iets wat deze ervaring nog beter maakt en dat is de Multiplayer-optie. Nu kun je dit alles beleven met je beste vriend of vrienden en dat maakt de ervaring nog intenser. Zo kun je je avonturen met je vrienden delen, elkaar helpen bij de moeilijke gedeeltes en eventuele frustraties op elkaar afreageren. Vroeger kon dit alleen lokaal, maar tegenwoordig kun je met iedereen een game spelen als je maar een internetverbinding hebt. Ik vroeg daarom aan de redactieleden met welke game zij de beste multiplayer-ervaring hebben gehad.

Celine vermaakte zich met Dying Light

Ik heb weinig multiplayer-ervaringen om eerlijk te zijn. Het liefst speel ik een game in mijn eentje waar ik helemaal in kan verdwalen, zoals NieR Replicant of Persona 5 Strikers. Mijn keuze op deze vraag valt dan ook een beetje uit de boot, maar ik heb in het verleden enorm veel plezier gehad met Dying Light. Deze survival horror-game speelt zich af in een wereld met zombies die extreem agressief kunnen worden wanneer het nacht wordt. Het verhaal is niet zo boeiend, want je bent eigenlijk constant op pad om materialen te verzamelen om weer een dag te kunnen overleven. Met de materialen kun je veel verschillende soorten wapens en vallen maken, en deze eventueel weer uit elkaar halen om er wat anders van te maken. Het allerleukste van de game is dat het zich in een open wereld afspeelt waarin je verschillende locaties kunt bezoeken waarbij je gebouwen kunt infiltreren, over daken kunt springen of kunt zwemmen onder water. Ook de zombies bevatten veel variatie qua uiterlijk en moeilijkheidsgraad. Dying Light is in dat opzicht veelzijdig en daarnaast enorm spannend. Dat maakt het extra leuk wanneer je de game samen speelt en constant strategieën moet bedenken voor je volgende zet.

onbekend

Jolien heeft zich wekenlang vermaakt met Valheim

Om eerlijk te zijn, ben ik niet zo van de multiplayer games. Het liefst speel ik in mijn eentje RPG’s of een farming sim waar ik voor een paar uur in kan duiken. Dit was het geval tot een paar maanden uit het niets opeens Valheim uitkwam. Deze Viking survival game trok mij enorm en daarom kocht ik deze game meteen. Hoewel de game ook heel leuk is om in je eentje te spelen, heb ik toch het meeste plezier beleefd, toen ik deze game samen met wat redactieleden speelde op de stream. Daar zie je hoe wij samen de eerste baas versloegen en een begin maakten met de bouw van een nederzetting. Mijn meest favoriete moment in Valheim blijft toch hoe Patrick verpletterd werd door een trol, nadat wij samen bij een grot naar binnen gingen. Deze multiplayer-ervaring in Valheim ga ik in ieder geval niet snel vergeten en als ik klaar ben met mijn afstuderen, ga ik deze Viking-game zeker weer oppakken.

onbekend

Kyllian gaat samen met vrienden op uit in ARK: Survival Evolved

Ik vond dit een lastige keuze. Ik vind het sociale aspect belangrijk bij het spelen van multiplayer games. Ik speel multiplayer games meestal alleen als ik ook echt met andere mensen kan praten. Daarom sleep ik mijn computer ook meerdere keren per jaar mee om samen met een groep vrienden te gamen. Ik vind ook de recente Among Us leuk om te spelen, omdat je daar echt plezier met elkaar hebt, ook al steek je soms je vriend in zijn rug. Als ik echt een keuze moet maken, dan wordt het ARK: Survival Evolved. Het is waarschijnlijk niet de eerste game waar je aan zult denken. Ik was zelf ook verrast, toen ik al mijn games afging om een keuze te maken. Ik ben samen met een paar vrienden een tribe begonnen in een kleine server. In de game kun je dinosaurussen temmen en een basis bouwen. Als een team zijn we aan de slag gegaan en iedereen had zijn eigen rol. Ondanks dat iedereen zijn eigen rol had, moesten we elkaar veel helpen. Ik temde de meeste dino’s en had in dat proces hulp nodig met bijvoorbeeld het brengen van voedsel voor de dino’s. Als een vriend bezig was met het bouwen van de basis dat sprong je op een dino om de onderdelen te verzamelen. Ik kijk met veel voldoening terug op die tijd en wat we bereikt hebben. Onze prestatie is goed zichtbaar, omdat we een nieuwe basis hebben gebouwd direct langs de oude. Ons schamele eerste houten hutje staat naast een gebouw dat eruitziet als een stenen kasteel. Het was ontzetten leuk om dit samen te bereiken.

onbekend

Eilish vermaakte zich met kettingzagen in Resident Evil 5

De game waar ik de beste multiplayer-ervaringen mee heb gehad, is Resident Evil 5 op de Xbox 360. Eerlijk is eerlijk, het is geen geweldige game en eng is hij zeker niet, maar als je de game in co-op modus speelt, is hij meer dan vermakelijk. Ik heb die game even kapot gespeeld samen met mijn broertje. Lekker wegrennen voor psychopaten met kettingzagen, zoals in dat helaas wel in meerdere games moet doen. En nee, ik was er toen ook niet goed in, want ik rende vaak tegen ze aan in plaats van weg. En dan ben je meteen dood. Maar hé, dat is ook wel één van de redenen dat we er heel wat uurtjes in hebben zitten. Het mooiste aan de game vind ik misschien nog wel de cheesy manier waarop Chris en Sheva (volgens mij heette ze zo?) elkaars naam roepen als één van de twee dood gaat. Ja, dat was ik meestal, uiteraard.

onbekend

Met welke game heb jij de beste multiplayer-ervaring gehad? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?