De Rondvraag: Naar welke game in het najaar kijk jij uit?

Geplaatst: 21 september 2022 17:00
-

De zomer is weer voorbij en de herfst is begonnen. Laat het slechte weer maar komen, zodat we in de regenachtige en donkere dagen lekker kunnen genieten van de nieuwe games die rond die tijd uitkomen. Zelf kijk ik net zoals velen uit naar God of War Ragnarok, zeker na het zien van de nieuwe trailer die werd getoond tijdens de Tokyo Game Show. We willen allemaal weten hoe het verhaal verder gaat en wat voor avonturen Kratos en Atreus allemaal gaan beleven. Zijn de gevechten weer net zo goed of wordt het nog beter dan in het origineel? Over twee maanden zullen we het weten en kunnen we hopelijk genieten. Gelukkig is dat niet het enige waar we naar kunnen uitkijken. Zo kunnen JRPG-fans Star Ocean: The Divine Force, Tactics Ogre Reborn en Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion verwachten. Voor liefhebbers van Dead Space is hopelijk The Callisto Protocol de moeite waard, komt er iets nieuws uit Gotham City met Gotham Knights en komt er weer een nieuwe Call of Duty aan. Genoeg keuze en er komen natuurlijk nog veel meer games uit. Ik vroeg daarom aan de redactieleden naar welke game zij uitkijken dit najaar.

Nils hoopt dit najaar de nieuwe Switcher te vinden

Om heel eerlijk te zijn, verschijnen er dit jaar weinig games meer waar ik écht naar uitkijk. Als iemand die vrijwel alleen maar op de Nintendo Switch speelt, is de line-up in het najaar vrij karig. Bayonetta 3 is niet echt mijn ding, ik kon helaas niet van Mario & Rabbids genieten en na Pokémon Sword en Shield ben ik huiverig over nieuwe delen in de franchise. Verder heb ik wel interesse in Dragon Quest Treasures, maar om daar echt naar uit te kijken, moet ik eerst Dragon Quest XI eens uitspelen. Wat blijft er dan over? Nou, de grote lijst aan Nintendo Switch-ports die er binnenkort aankomt! Het is voor onze vaste lezers geen geheim meer dat ik nogal te spreken was over de Nintendo Switch-port van The Witcher 3. Ik heb zelfs een heel artikel geschreven over hoe goed deze versie speelde op de hybride console van Nintendo. En laat dit najaar nu in het teken staan van ambitieuze gameprojecten op de Nintendo Switch! Van NieR:Automata tot No Man’s Sky en Persona 5 Royal - er zijn genoeg gave ports om naar uit te kijken. Wie weet lezen jullie over een maand of drie wel weer een artikel over hoe No Man’s Sky het beste speelt op de Nintendo Switch.

No Mans Sky8

Jolien kijkt uit naar de early access van Coral Island

Dat is voor mij heel simpel, dat is namelijk de release van de early access van Coral Island! Ik kijk al jaren uit naar de release van de indie farming simulator die spelers naar de tropen brengt. In de Coral Island richt je net als andere games in het genre een boerderij op en moet je daarvan een succes maken, maar de game heeft ook een hele verhaallijn die zich focust op klimaatverandering, en het beschermen van de natuur en de koraalriffen. Dit geeft spelers de mogelijkheid om de onderwaterwereld van Coral Island te verkennen en het water daar schoon te maken en zelfs een hele zeemeerminsameleving te ontdekken. Wat ik ook zo gaaf vind, zijn de Indonesische invloeden die Coral Island heeft en ik kan niet wachten om dat te gaan ontdekken 11 oktober. Ik kan gewoon echt niet wachten om het te spelen!

Coral Island1

Eilish gaat voor The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me

Er zijn een aantal games waar ik wel echt naar uitkijk dit najaar, maar ik ga toch voor The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me. De eerste twee games uit de serie vond ik niet zo denderend. De eerste game was redelijk kort en de personages waren minder interessant. De tweede game bestond voor een groot deel uit veel te voorspelbare jumpscares die eerder irritant waren dan eng. Toch maakte de ontwikkelaar het weer een beetje goed met de derde game in de serie: House of Ashes. De personages in deze game waren een stuk beter uitgewerkt, en het verhaal was sterker en minder voorspelbaar. Dus ik hoop van harte dat ze die trend doorzetten en dat The Devil in Me minimaal een erg vermakelijke en spannende game wordt. Het onderwerp van de game is wel weer heel wat anders, maar juist daarom ligt er wel een kans. Er komt niets paranormaals bij kijken, het gaat gewoon over een psychopaat met een moordkasteel. Ik hoop dat het wat diepgaander wordt dan gewoon een slasher, maar daar ben ik nog niet heel zeker van. Ik ga de game in ieder geval meteen spelen als hij uit is en dan horen jullie het wel van mij.

The Dark Pictures Anthology1

Kyllian wil superhelden actie met Gotham Knights

Wie is er niet een klein beetje een Batman-fan? Ik in ieder geval wel en heb ook redelijk wat van de Arkham games gespeeld. Hoewel de games gaaf bleven, werd het steeds meer een formule. Gotham Knights ziet eruit als een verfrissende nieuwe insteek op de Batman games. De game speelt zich ook niet af in hetzelfde universum als de Arkham games. Dit biedt ook de mogelijkheid om veel andere personages te tonen. Sommige promotiematerialen hebben veel overeenkomsten met de Titans live action serie. Hoewel de game en serie niets met elkaar te maken hebben, laat het bij mij wel een goede indruk achter. De game gaat duidelijk iets nieuws proberen en ik hoop dat die poging succesvol wordt. Dat is waarom ik met gekruiste vingers zit te wachten op deze game dit najaar.

Gotham Knights5

Zit jij ook te wachten op God of War Ragnarok en Gotham Knights of ga je liever voor de aankomende Goat Simulator 3? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord