De Rondvraag: Naar welke indiegame van 2022 kijk je uit?

Naast de AAA-games die door de bekende ontwikkelaars en uitgevers worden gemaakt en uitgegeven zijn er ook indiegames die door een individu of klein team worden ontwikkeld. Deze games worden vaak digitaal uitgegeven. Zij hebben dus niet de steun van een grote uitgever al wordt de game in kwestie soms wel door hen uiteindelijk uitgebracht. De onafhankelijke ontwikkelaars worden hierdoor niet gehinderd door restricties van bovenaf. Ze hebben dus de vrijheid om te creëren wat ze voor ogen hebben. Hierdoor kunnen ze innoveren met nieuwe concepten en experimentele gameplay. De indiegame ontwikkelaars kunnen daarom risico’s nemen die een grote ontwikkelaar vanwege financiële belangen niet altijd durft te nemen. Soms worden deze games zo populair dat je niet zou verwachten dat dit ooit begonnen is als een indiegame (Minecraft, Angry Birds, Five Nights at Freddy’s). Vorige week hadden we het over de beste uitbreiding/DLC die je ooit gespeeld hebt. Deze week vroeg ik aan de redactieleden naar welke indiegame van 2022 zij uitkijken.

Nils’ meest geanticipeerde indie moet nog onthuld worden

Ik ben een groot voorstander van indiegames. Ze bieden een heel ander perspectief op de gamewereld dan de grote AAA-knallers. Ieder jaar verschijnen er wel een aantal indie-titels waar ik enorm naar uitkijk. Vorig jaar waren dat bijvoorbeeld games zoals TOEM en Shovel Knight Pocket Dungeon. Echter ben ik dit jaar nog geen indiegame tegengekomen die me op datzelfde niveau heeft aangesproken. Hopelijk komt dat nog wanneer Xbox, Nintendo of een andere partij weer een bomvolle indie-presentatie uitzendt. Maar goed, dat was niet de vraag van deze week. Om die toch nog even te beantwoorden: ik kijk momenteel uit naar Gibbon: Beyond the Trees. Ik schreef onlangs nog een preview van deze game. Daarin was ik erg benieuwd naar het eindproduct. Om te zeggen dat ik niet kan wachten om met de gekleurde aapjes in de game door het bos te slingeren, gaat misschien een beetje te ver. Maar ik kijk er zeker naar uit.

onbekend

Jolien kijkt uit naar de early access van Coral Island

Jup, ik kies natuurlijk voor een indie farming sim. Coral Island volg ik sinds 2020 op de voet en dit jaar moet de game eindelijk in early access uitkomen. De game speelt zich af op een tropisch eiland en de speler moet naast een boerderij onderhouden ook het koraalrif van het eiland redden. De game ziet er goed uit en ik kan niet wat wachten tot ik hem dit jaar kan spelen!

onbekend

Eilish heeft niet echt een voorkeur

Er is niet echt een indiegame die ik zo kan noemen waar ik per se naar uitkijk in 2022. Over het algemeen ben ik überhaupt niet echt bekend met indiegames, afgezien van de indie horror games. Een game die ik er tot nu toe wel gaaf uit vind zien, is Weird West. Ik hou sowieso wel van westerns en games met dit thema. Weird West bevat daarnaast ook nog wat horrorelementen waar ik wel blij van word. Daarnaast heb ik best veel uren zitten in The Forest en ben ik dus ook wel erg benieuwd naar Sons of The Forest. Ik ben vooral benieuwd welke onderdelen van de game verder zijn ontwikkeld en verbeterd. Ik hoop vooral dat de AI van de vijanden nog wat is verbeterd. In The Forest was deze al best goed, maar het zou gaaf zijn als ze dit in hun volgende game nog net wat uitdagender maken. De AI vind ik persoonlijk ook wel het sterkste element uit The Forest, aangezien dit het enige is dat de game echt onderscheidt van de honderd andere survival horror games die er zijn. Het is een genre dat nogal uitgeput aan het raken is en daarom is het toch fijn om te zien dat sommige ontwikkelaars nog moeite doen om een beetje origineel te zijn.

onbekend

Kyllian kijkt dit jaar uit naar Citizen Sleeper

Dit jaar staan er weer wat goede indiegames op de planning. Het vervolg van Oxenfree komt eraan en die wil ik graag spelen. De trailer van Somerville ziet er ontzettend goed uit met prachtige dystopische landschappen. De indiegame waar ik op dit moment het meeste naar uitkijk, is Citizen Sleeper. In de game speel je als een bewustzijn dat is geüpload in een robotlichaam. Je bent eigendom van een corporatie, maar het is je gelukt om te ontsnappen. Het doel van de game is om te jezelf veilig te houden en de juiste vrienden te maken. De game is gebaseerd op Tabletop RPG’s en gebruikt ook digitale dobbelstenen om te kijken hoe handelingen en het verhaal verlopen. Hierdoor kunnen er veel verschillende scenario’s uit de game voortkomen. Als de game in de buurt komt van de verwachtingen, dan ga ik ervan genieten.

onbekend

Naar welke indiegame van 2022 kijk jij uit? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?