De Rondvraag: Wat is de beste uitbreiding/DLC die je ooit gespeeld hebt?

Bij elke nieuwe generatie krijgen de ontwikkelaars steeds meer ruimte tot hun beschikking om hun ideale wereld te bouwen. Soms hebben ze nog ideeën die de release van de game niet gehaald hebben, omdat er niet genoeg tijd was in verband met de deadline. Sommige van die ideeën passen niet in het vervolg, maar zijn toch interessant genoeg om aan te bieden als uitbreiding. Dat gezegd hebbende. Er zijn ook ontwikkelaars die hier makkelijk geld mee proberen te verdienen, want waarom zat de content net zoals vroeger niet gewoon in de game voor de release? Dit levert dus een verscheidenheid aan DLC’s op die soms van geweldige kwaliteit zijn en de game echt kwalitatief uitbreiden. Helaas heb je ook DLC’s die duidelijk ontwikkeld zijn om snel geld te verdienen, hun ingenomen gb’s niet waard zijn en alleen maar kwantiteit bieden. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat de beste uitbreiding/DLC is die zij ooit gespeeld hebben.

Evelien kon niet anders dan voor De Sims kiezen

Je vraagt aan één van de Sims-liefhebbers op de redactie wat de beste uitbreiding is die ik ooit gespeeld heb? Ik denk dat je het antwoord wel ongeveer kan raden. Nou ja, ik geef toe, er zijn er nogal wat voor de Sims. En ze zijn zeker niet allemaal geven goed, zoals je kunt lezen in Jolien’s review van Mijn Bruiloft. Maar er zitten zeker wel pareltjes tussen. Het gaat voor mij dan tussen De Sims 4: Seizoenen en De Sims 4: Honden en Katten. Allereerst over De Sims 4: Seizoenen. Deze uitbreiding is namelijk zo’n logische toevoeging aan de game. Je kunt natuurlijk zeggen dat het al gewoon in de De Sims 4 zelf had moeten zitten. En ja, daar heb je zeker een punt, maar deze uitbreiding voegt zoveel meer toe dan alleen het weer. Zo komen er bijvoorbeeld speciale vakanties in de game, zoals kerst of oud en nieuw. Maar ook een buurtgevecht of 1 april zijn dagen die voorbij komen. Het voegt heel veel realisme toe aan de game. En dan De Sims 4: Honden en Katten. Tja, het feit dat er je super schattige huisgenoten kan hebben, is toch genoeg? Ik heb zo veel screenshots met puppy’s die slapen of van mijn wasbeerkat die aan het spelen is. En dan zat er ook nog eens een prachtige wereld in deze uitbreiding én je kunt ook nog dierenarts worden. Wat wil een Simmer nog meer?

onbekend

Eilish kiest voor Path of Fire van Guild Wars 2

Pff, wat een lastige vraag. Ik heb zoveel DLC's en uitbreidingen gespeeld. Ik denk toch dat ik voor Guild Wars 2 - Path of Fire ga. Guild Wars 2 is en blijft één van mijn favoriete games. Het was de allereerste game die ik ooit als pre-order heb gekocht en ook meteen de laatste, want ik pre-order games eigenlijk nooit. Path of Fire was de tweede uitbreiding van de game en had naar mijn mening nog betere toevoegingen dan de eerste uitbreiding, Heart of Thorns. Vooral de toevoeging van mounts maakte me erg blij, aangezien ik die nog wel echt miste. Daarnaast is ook de Revenant class uit Guild Wars weer teruggekomen, wat ik ook heel gaaf vind. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met de nieuwe uitbreiding, End Of Dragons, aan de slag te gaan. Guild Wars 2 blijft een heerlijke game. Het speelt soepel, heeft leuke events en ook gewoon een hele leuke community. En dat is vandaag de dag al heel wat. Guild Wars 2 blijft altijd mijn comfort game. Als ik hem weer eens opstart na een lange tijd, ben ik iedere keer meteen weer verslaafd.

onbekend

Davy gaat voor Ellie’s verleden in Left Behind

Goh, mijn eerste ‘De Rondvraag’ sinds mijn comeback bij het Gameliner-team en het is meteen een lastige. Vooral omdat ik door de jaren heen opvallend weinig uitbreidingen of DLC’s heb gespeeld. Meestal als ik een game heb uitgespeeld, ga ik meteen door naar de volgende uit de immense backlog en dan kijk ik eigenlijk nooit meer achterom. Gravend in mijn gameverleden, valt mijn keuze dan toch op de Left Behind-uitbreiding voor The Last of Us. Naughty Dog leverde in 2013 met de eerste The Last of Us al één van mijn favoriete games ooit af. Dat was eigenlijk een perfect op zichzelf staand verhaal, maar toch kregen we achteraf nog een dijk van een extra hoofdstuk. Left Behind was eigenlijk een prequel, die zich focuste op Ellie’s verleden en dat achtergrondverhaal mocht zeker niet onderdoen voor de hoofdgame. Met twee à drie uurtjes speeltijd was het wel een relatief korte ervaring, maar Ellie’s laatste uren met haar beste vriendin Riley waren zo ontroerend, spannend en hartverscheurend.

onbekend

Claudia heeft veel plezier beleefd aan Xenoblade Chronicles 2: Torna the Golden Country

Over deze Rondvraag moest ik toch even goed nadenken. Voorheen was ik niet iemand die gauw DLC of uitbreidingspakketten aanschafte. Ergens vond ik het toch altijd een beetje een vreemd idee om nog meer geld uit te geven aan een game waar je al voor betaald hebt. Echter zijn DLC’s steeds normaler geworden en zelfs Nintendo doet er nu aan. De DLC waar ik het meeste van genoten heb, is dan ook Xenoblade Chronicles 2: Torna the Golden Country. Dit is niet alleen een DLC voor Xenoblade Chronicles 2, één van mijn favoriete games van de afgelopen vijf jaar, maar kan ook gespeeld worden als een standalone game. Als je Xenoblade Chronicles 2 zelf niet gespeeld hebt, is Xenoblade Chronicles 2: Torna the Golden Country gewoon goed te volgen. Heb je die game wel gespeeld, dan krijg je meer achtergrond over de verschillende belangrijke personages die je er gezien hebt.

onbekend

Wat is de beste uitbreiding/DLC die jij ooit gespeeld hebt? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?