De Rondvraag: Naar welke MMO-game kijk je uit?

Een MMO is een massively multiplayer online game waarbij honderden of zelfs duizenden gamers op dezelfde server zitten. MMO’s zijn redelijk populair; zo heeft Ubisoft recentelijk Immortals Fenyx Rising uitgebracht en komt Diablo Immortal dit jaar uit. Deze games bieden vaak een grote open wereld en het is mogelijk om deze games op de pc, console of met smartphone te spelen. Zo kunnen mensen over de hele wereld het tegen elkaar opnemen, maar ook samenwerken in verschillende genres zoals (J)RPG’s, first-person shooters, real-time strategy, simulatie games, sport/racing games, enz. Ook ontstaan er soms grote communities van fans die informatie over de game en zichzelf delen. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van MMO’s, want er gaat veel tijd inzitten, de quests zijn repetitief en je bent soms afhankelijk van andere mensen die online moeten zijn. Een reguliere game heeft een afsluiting en dan kun je verder naar de volgende, maar MMO’s kun je jaren blijven spelen zonder ooit een einde te bereiken. Het spelen van MMO’s geeft mij dan ook vaak een leeg gevoel. Ik vroeg daarom aan de redactieleden naar welke MMO-game zij uitkijken, zodat ik het genre nog een kans kan geven.

Anita kijkt nog steeds uit naar New World van Amazon

Aah MMO’s. Het genre waar ik maar al te vaak mijn ziel aan kwijtraak. En toch zijn er dit jaar een flink aantal MMO’s waar ik naar uitkijk. Of nou ja, naar uitkeek. Er waren namelijk drie MMO’s die ik zeer hoog op mijn lijstje had staan. Zo was er de Lord of The Rings MMO, die helaas nooit uitgebracht gaat worden, omdat de ontwikkeling is stopgezet. Ik kijk verder nog erg uit naar Crimson Desert van Black Pearl, wat een soort voorganger is van Black Desert Online, maar meer gericht is op het verhaal. Het schijnt dan ook dat het niet een echte MMO gaat worden. De MMO waar ik echt al een flinke tijd op wacht, is New World van Amazon en ik hou mijn hart dan ook vast. Amazon heeft ondertussen de game al meerdere keren uitgesteld en ondertussen zijn al hun andere games geflopt. Ik hoop echt dat die game dit jaar uitkomt. New World heeft namelijk een flink aantal skills die je kunt trainen en voor iemand die zichzelf een skiller noemt in MMO’s, is dat fantastisch. De game ziet er daarnaast ook goed uit en kent verschillende gebieden en monsters. Daarnaast zijn er verschillende klassen waaruit je kunt kiezen die allemaal hun eigen gevechtstechnieken hebben. Het is wel een game waar PvP heftig aanwezig is door de kastelen en de specifieke rollen die daarbij horen. Ik hoop dan ook dat dit goed gaat uitpakken.

onbekend

Claudia kan geen MMO’s meer spelen

Wacht, wat? Cloud, wat zeg je nu? Jij die jarenlang zo fanatiek World of Warcraft heeft gespeeld, wilt geen MMO’s meer spelen? Ja, dat klopt. Ik heb een groot deel van mijn tijd hier op aarde besteed in de wereld van Azeroth. Daarnaast heb ik me ook een lange tijd vermaakt met Runescape, Guild Wars 2, Final Fantasy XIV en The Elder Scrolls Online. Begrijp me niet verkeerd, World of Warcraft is nog steeds één van mijn favoriete games, maar ik kan het voorlopig gewoon niet opbrengen om te gaan spelen. Sowieso kost het enorm veel tijd om een MMO te spelen, omdat je flink moet grinden om een beetje waardevolle gear te bemachtigen. Daarnaast wil een guild vaak dat je minstens één dag in de week beschikbaar bent voor raids en dergelijke. Momenteel heb ik het gewoon veel te druk om me volledig te kunnen wijden aan een MMO. Daarnaast heb ik om persoonlijke redenen ook niet meer zoveel plezier in het spelen van WoW, waardoor ik de game ook al een tijdje niet meer heb opgestart. Nu is het wel zo dat ik niet echt een hele sterke wil heb wat dat betreft, dus wanneer World of Warcraft: Burning Crusade Classic uitkomt, ga ik waarschijnlijk toch wel weer spelen. Oh well.

onbekend

Huub wil meer van New World na het spelen van de alfaversie

Ik mag mezelf inmiddels wel een MMO-veteraan noemen. Ik ben daarom ook erg thuis in de wereld van MMO's en ik hou m’n ogen open voor toffe nieuwe concepten die er aan komen. MMO’s moeten voor mij een hoge replay-value hebben. Ook is het maken van nieuwe personages en het verder ontwikkelen van je main character erg belangrijk voor me. De game die momenteel hoog op mijn lijstje staat, is New World. Een game die wordt gemaakt door Amazon klinkt in het eerste opzicht niet heel spannend, maar na uitvoerig tijd te hebben gestoken in de alfaversie, voelde ik me meteen thuis in de prachtige wereld van Aeternum. De gameplay is vloeiend voor een action-rpg stijl. Dit is echter wel een stijl waar ik enigszins huiverig voor ben, want The Elder Scrolls Online had mij niet overtuigd. Gelukkig beviel mij de gameplaystijl van New World. De wereld is prachtig en rijk aan avonturen. Een game waar ik absoluut niet op kan wachten.

onbekend

Delano hunkert naar Ashes of Creation

Als je aan mij vraagt: "Delano, op welke MMO zit jij te wachten?", dan antwoord ik "Ashes of Creation." Ashes of Creation is een game die nogal wat mensen heeft gehypet. Op basis van het vrijgegeven marketingmateriaal lijkt de game een beetje op een Assassin's Creed-achtige game, met focus op het gebruik van bogen en stealth, om rond vijanden te sluipen. Combineer dat aspect met de aanwezigheid van mythische wezens, waarna je het mixt met draken en spreuken. Voila: het toneel voor je MMO is geboren. De game lijkt zich af te spelen in een middeleeuwse fantasiewereld, waar de beschaving consequent de natuurlijke orde verstoort. De monsters die in diezelfde wereld leven zijn daar niet blij mee en bieden zoals verwacht weerstand. De game staat gepland voor 2021, maar wanneer het precies moet verschijnen, is vooralsnog niet duidelijk. De ontwikkelaars zijn in ieder geval nog druk aan het sleutelen; dit lieten zij in hun meest recente development update van 1 mei weten. We wachten dus nog maar even af.

onbekend

Op welke MMO-game zit jij te wachten? Of ken je een MMO die iedereen moet spelen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?