De Rondvraag: Naar welke PlayStation 5-game kijk jij uit?

Geplaatst: 25 november 2020 17:00

Het is eindelijk zo ver. We zitten in de nieuwe generatie tijd, tenminste als je het geluk hebt gehad om een Xbox Series X of een PlayStation 5 te bemachtigen. Of slim genoeg bent geweest om er rekening mee te houden dat er nooit genoeg consoles klaarstaan voor de launch, want dat schijnt voor Sony en Microsoft (elke keer) een grote opgave te zijn. Ook ik heb nog geen nieuwe generatie console, maar ik hoop eind dit jaar of begin volgend jaar een PlayStation 5 aan te schaffen. Hiervoor zijn al een aantal games uitgekomen zoals Marvel Spider-Man: Miles Morales, Bugsnax en Demon’s Souls, maar er zijn genoeg nieuwe games aangekondigd om alvast over te dromen. We vroegen daarom aan de redactieleden naar welke PlayStation 5-game ze uitkijken.

Rudy heeft zin om goden te slopen in God of War: Ragnarok

Na mijn antwoord op de vraag; wat was de beste game op de PlayStation 4, is het antwoord op deze vraag logisch. Hoewel ik met smart wacht op een groot aantal games, is het toch God of War: Ragnarok waar ik het meest op zit te wachten. Bizar, want we hebben nog letterlijk niets van de game kunnen zien. God of War (2018) wist mij dermate aangenaam te verrassen dat ik sowieso gewoon meer God of War wil zien. Aan de naam te zien blijven we in ieder geval nog even hangen bij de Noordse goden en dat is wat mij betreft geen enkel probleem. De setting en diens brede scala aan goddelijkheden leent zich namelijk perfect voor een game als God of War! Nu maar hopen dat we snel wat beelden gepresenteerd krijgen.

onbekend

Jolien gaat voor Project Athia

Er is één game die mijn aandacht trok tijdens de PlayStation 5-presentatie en dat was Project Athia van Square Enix. Er is vrijwel nog niets over bekend op die ene kleine trailer na, maar het lijkt op een action rpg in een grote, open fantasy-wereld. Als ik ergens van houd, is het een fantasy rpg in een open wereld die ik kan verkennen, dus ik ben benieuwd naar wat Square Enix nog meer over Project Athia naar buiten gaat brengen in de komende tijd.

onbekend

Dionne is enthousiast voor Ghostwire: Tokyo

Ondanks dat ik geen console heb en dus al helemaal geen PlayStation 5, kijk ik toch uit naar Ghostwire: Tokyo die volgend jaar voor PlayStation en pc wordt uitgebracht. Tijdens een livestream van Sony in juni werd er eindelijk wat gameplay van Ghostwire: Tokyo onthuld, nadat er na de aankondiging in 2019 bar weinig nog erover is bekendgemaakt. De art-stijl en mooie graphics trokken meteen mijn aandacht, maar de gameplay en het verhaal trekken mij over de streep. In Ghostwire: Tokyo moet je namelijk paranormale bedreigingen tegengaan met behulp van je eigen speciale krachten en tegelijkertijd het mysterie oplossen waarom 99 procent van de populatie in Tokyo is verdwenen. En ja, dat is toch gewoon hartstikke vet?

onbekend

Anita kijkt uit naar Ratchet & Clank: Rifts Apart

Wanneer ik een console koop, doe ik dit puur voor de exclusieve games. We weten ondertussen dat er aankomend jaar aardig wat exclusieve games naar de PlayStation 5 komen, dus er is keuze genoeg. Ondanks dat er een nieuwe God of War in de maak is, ga ik toch voor Ratchet & Clank: Rifts Apart. Omdat ik niet ben opgegroeid met een PlayStation, speelde ik delen van de Ratchet & Clank games voornamelijk bij vrienden. Die games vond ik echt fantastisch, maar pas toen ik een aantal jaar terug de PlayStation 4 in huis haalde, kon ik eindelijk echt een keer voor de game gaan zitten. Toen Ratchet and Clank: Rifts Apart werd aangekondigd, was ik dan ook razend enthousiast. De game ziet er nu eenmaal ontzettend gaaf en grappig uit. Ik mag de eerdere games dan wel gemist hebben, maar dat gaat met deze niet gebeuren. Het gaat nog wel even duren, voordat ik de PlayStation 5 in huis haal, maar Ratchet & Clank: Rifts Apart is zeker de eerste game die ik aanschaf.

Naar deze PlayStation 5-games kijken de redactieleden uit. Heb jij nog een andere game in gedachten? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord