De Rondvraag: Wat is je favoriete 3D Mario game?

Zoals ik in de Rondvraag van vorige week al zei: Mario draait al heel wat jaren mee. Mario begon zijn carrière door het op te nemen tegen Donkey Kong. Hij bevrijdt de prinses uit de handen van de grote aap om dit vervolgens een aantal keer te herhalen in de vervolgen met Bowser. De gameplay is niet ingewikkeld, je springt op de vijanden of ontwijkt ze en je zoekt naar power-ups en muntjes. Aan het einde van elk level of elke wereld vecht je tegen een baas. De formule is simpel, maar toch heeft Nintendo deze formule vers weten te houden, want Mario is na vijfendertig jaar nog steeds zeer populair. Toen ik de trailer van Super Mario 3D World + Bowser's Fury zag, werd ik ook enthousiast en ik heb niet eens een Nintendo Switch. In het begin waren alle avonturen in 2D, maar Mario en vrienden hebben met Mario 64 de succesvolle overstap gemaakt naar 3D. Sindsdien zijn bijna alle avonturen in 3D en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete 3D Mario game is.

Celine tart de zwaartekracht met Super Mario Galaxy

Marioooo! Wie houdt daar nou niet van? Als kind had ik bijna elke Mario-game voor de SNES en heb ik deze met alle plezier gespeeld. Deze waren geheel in 2D, maar tegenwoordig zijn de Mario-games bijna allemaal in 3D en ze zien er prachtig uit! Helaas is mijn interesse voor Mario minder geworden naarmate ik ouder werd en heb ik enkel Super Mario Galaxy nog gespeeld op de Wii. Deze game heeft mij zeker verrast, want het was niet meer dan simpelweg van punt A naar B rennen en een beetje springen en ontwijken. Zoals de naam al luidt, bevind je je in het sterrenstelsel waarbij je verschillende planeten bezoekt om uiteindelijk prinses Peach te redden van Bowser (lekker nostalgisch). De zwaartekrachtwetten spelen een grote rol en het is even puzzelen hoe je sommige sprongen moet maken. Daarnaast moet je iedere eindbaas op een unieke manier verslaan. De voorspelbaarheid van old school Mario-games heeft plaatsgemaakt voor vernieuwing in Super Mario Galaxy. Doordat ik deze game met veel plezier heb gespeeld, heb ik laatst Super Mario Odyssey voor de Switch aangeschaft. Wie weet wordt dat mijn volgende favoriete 3D Mario game.

onbekend

Anita blijft bij Super Mario Sunshine

Mijn favoriete Mario-game stond niet op nummer één in de video van Bram en Huub. In plaats daarvan stond het op de derde plek en dan heb ik het inderdaad over Super Mario Sunshine. Tijd om die game even wat liefde te geven in deze Rondvraag, want wat heb ik die game kapot gespeeld als kind. En ook met de remaster heb ik nog ontzettend veel plezier, al is de game niet echt uitdagend meer. Ik heb altijd kunnen genieten van Isle Delfino met zijn verschillende dorpen en de afwisselende levels die erbij horen. Uiteindelijk is het vooral Fludd die ervoor zorgt dat de gameplay van Mario Sunshine interessant is en leuk blijft. Ondanks dat Super Mario: Odyssey een fantastische game was, zal Super Mario Sunshine, ook voor nostalgische redenen, nog wel een tijdje mijn favoriete Mario-game blijven.

onbekend

Super Mario Odyssey is Jolien’s favoriet

Oef, dit is een lastige, want elke 3D Mario-game heeft iets unieks. Toch kies ik voor het laatste deel in de 3D Mario-franchise, namelijk Super Mario Odyssey. Ik weet niet waarom, maar het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Super Mario Odyssey de enige 3D game van de loodgieter is die ik ook echt heb uitgespeeld. Op de één of andere manier loop ik altijd vast in Mario-games, maar door Super Mario Odyssey vloog ik heen. De kleurrijke werelden, de unieke mechaniek om tijdelijk in andere wezens te veranderen door Cappy, de geweldige soundtrack en leuke boss fights maken Odyssey echt een leuke Mario-game. Super Mario Odyssey bevat alles wat een goede Mario-game nodig heeft. Na de leuke Top 5 3D Mario-games van Bram en Huub te hebben gezien en nu ik deze Rondvraag heb geschreven, heb ik stiekem weer zin om met Super Mario Odyssey te beginnen en weer even in die kleurrijke, geweldige game te duiken.

onbekend

Delano kiest voor Mario 64 DS

De rode loodgieter van Nintendo is zowaar alweer vijfendertig jaar oud geworden, dus reden voor een feestje. Hoewel hij al aanwezig is sinds ik met videogames bezig ben, moet ik eerlijk bekennen dat ik slechts één van zijn games volledig heb uitgespeeld; dus echt de honderd procent gehaald. Oké, ik laat de Mario Kart-games even buiten beschouwing. Maar die ene game waar ik in eerste instantie op doelde, is Super Mario 64 voor de Nintendo DS. Om die reden is het wel eerlijk om te stellen dat dit mijn favoriete Mario game aller tijden is. Wat ik destijds erg kon waarderen en nu nog steeds overigens, is het feit dat Nintendo de game had aangepast voor het apparaat met twee schermen. En dit zonder de strekking van de game te veranderen. Waarom Nintendo ervoor heeft gekozen om de oude Mario 64 toe te voegen aan de 3D All stars-collectie is voor mij tot op heden een groot raadsel. Eeuwig zonde, dat weet ik wel.

onbekend

Wat is jouw favoriete 3D Mario game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?