De Rondvraag: Wat is je favoriete dinosaurus-game?

Geplaatst: 17 november 2021 17:00
-

Sinds Steven Spielberg in 1993 het boek van Michael Crichton, Jurassic Park, verfilmde zijn de dinosaurussen niet meer weg te denken uit de populaire cultuur. Ook de gamewereld kon niet aan de groene monsters ontsnappen en daarom zijn er meerdere games met dino’s in de hoofdrol. In de games kun je de verhalen uit de films naspelen, probeer je zelf een park a la Jurassic Park te creëren of is het project uit de hand gelopen en moet je de losgeslagen dino’s uitroeien. De mogelijkheden zijn enorm en de dinosauriërs blijven fascinerende reptielen. Ze zijn groot, prachtig en soms zeer gevaarlijk. Genoeg interessante mogelijkheden dus, maar eerlijk gezegd hebben deze games mij, op Dino Crisis na, nooit echt aangetrokken. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun favoriete dinosaurus-game is.

Volgens Evelien zit de toekomst in het verleden

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel ervaring heb met dinosaurus-games. De meeste tijd heb ik doorgebracht in Jurassic World Evolution en helaas was dit niet altijd de beste tijd. Ik keek erg uit naar deze game aangezien ik de films erg leuk vond. Ik houd sowieso wel van management en simulatie games. Ik heb Planet Zoo echt grijs gespeeld en ook Two Point Hospital en Prison Architect staan hoog op mijn favorietenlijstje. Ik had erg gehoopt daar Jurassic World Evolution aan toe te kunnen voegen, maar helaas. De game had veel potentie en ik had goede hoop. Zeker toen ik me realiseerde dat het van dezelfde uitgever kwam als Planet Coaster en Planet Zoo. Maar toen ik de game een jaar na launch voor het eerst opende, was ik toch teleurgesteld. Ik heb niet veel uren in de game doorgebracht, dat zal ik eerlijk toegeven. Maar de tijd die ik er wel heb doorgebracht waren helaas niet erg succesvol. De game voelde gewoon niet af en dit beïnvloedde mijn plezier in de game tot het punt dat ik ben gestopt. Maar nu is Jurassic World Evolution 2 uit! Wat ik er tot nu van heb gezien en gelezen geeft mij goede hoop. Deze game lijkt de grootste problemen die ik had met de eerste game te hebben opgelost. Daarnaast zijn er nieuwe dinosaurussen, wat wil je nog meer? Dus mijn favoriete dinosaurus-game? Die moet ik nog spelen.

Kyllian maakt graag een hutje in ARK

Als ik een dino-game moet kiezen dan vind ik dat makkelijk. Als je de Rondvraag over de beste multiplayer game hebt gelezen, dan zul je niet verrast zijn dat ARK: Survival Evolved mijn favoriet is. ARK staat ook als de beste dinosaurus-game bovenaan. Samen met vrienden dinosaurussen temmen is spannend, maar ook leuk. Het is daarnaast ontzettend bevredigend om dan op de dino's te rijden en je vijanden te lijf gaan. Wie wil er nu niet helemaal bewapend op een T-Rex rijden? Naast deze gewelddadige kant van de game heeft het bijna ook wat weg van een soort Pokémon boerderij. Je wil stiekem toch alle dino’s verzamelen, ook al hebben ze geen toegevoegde waarde. Om ze veilig te kunnen stallen zul je dan een soort boerderij moeten bouwen naast je huis. Dan kun je vanuit je huisje uitkijken over alle dino’s die je samen met je vrienden hebt verzameld. Daarom is het voor mij de beste dinosaurus-game.

Bram bouwt de mooiste parken in Jurassic World Evolution 2

Ik heb altijd al een voorliefde gekend voor de prehistorische reptielen die we kennen als dinosauriërs. Toen ik net een jaartje of vijf was, keek ik voor het eerst naar de originele Jurassic Park. Ik keek met grote ogen naar de scene, waarin Roberta de Tyrannosaurus Rex de hekken sloopte en van de jeep een nieuw kauwspeeltje maakte. Sindsdien ben ik gefascineerd geweest met de prehistorie. De bieb leende mij boeken uit, ik keek documentaires en in mijn vroegere jaren speelde ik een tycoon-game genaamd Jurassic Park: Operation Genesis. Is er iets mooiers dan je eigen Jurassic Park bouwen? Nou ja, niet veel in ieder geval. Nu komt het mooi uit dat een paar dagen geleden Jurassic World Evolution 2 is uitgekomen. Deze sequel doet alles beter dan haar voorganger en is dan op dit moment ook het ultieme dinosaurus-game. Lees hier de review van Jurassic World Evolution 2, terwijl ik nog wat nieuwe natuurverblijven in elkaar sleutel. Nu maar hopen dat de T-Rex de wc heel laat.

Anita is gek op de dinosaurussen in Jurassic World Evolution

We hebben meer games met dinosaurussen nodig. De collectie aan games waar ik uit kon kiezen is nogal magertjes, terwijl dinosaurussen ontzettend interessante beesten zijn. Ik wilde in eerste instantie kiezen voor ARK: Survival Evolved, omdat het in theorie een fantastische ervaring biedt. Echter haal ik weinig plezier uit het overleven in die game. Het voelt dan ook een beetje raar om te zeggen, maar Jurassic World Evolution gaat er met de prijs vandoor. Voor een game waar je een park moet bouwen zijn er te veel beperkingen en de game is te duur, maar de dinosaurussen zijn wel ontzettend goed uitgewerkt. Ik heb voornamelijk de campagne gespeeld waarin je best veel moet wachten, maar dat was dragelijk omdat ik altijd de camera op mijn favoriete dinosaurussen had staan. Ik kan er ontzettend van genieten om een Brachiosaurus, Triceratops en Anklysosaurus te zien rondwandelen in hun leefgebied. Het is in ieder geval een stuk beter dan de skeletten die je in museums tegenkomt. Daarnaast is de game gebaseerd op Jurassic park wat al een pluspunt is. Als je Bram's review van Jurassic World Evolution 2 hebt gelezen dan weet je dat de dinosaurussen nog beter zijn uitgewerkt, maar ik moet het tweede deel nog kopen. Tot dan is Jurassic World Evolution de game met de beste dinosaurussen.

Ben jij ook gefascineerd door dinosaurussen en wil je elke game met dino’s spelen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord