De Rondvraag: Wat is je favoriete free-to-play game?

Als je als gamer zijnde te maken hebt met een lege portemonnee, dan is er vandaag de dag eigenlijk nog niets aan de hand. Waar je vroeger altijd moest betalen voor een game, zijn er nu veel free-to-play titels te vinden. Sommige uitgevers kiezen er zelfs voor hun game om te turnen naar free-to-play, zoals bij eFootball. Aangezien een nieuwe game voor de nieuwe generatie consoles al gauw zeventig á tachtig euro kost, is het dus zeker niet verkeerd om te zoeken naar pareltjes tussen de free-to-play games. In een rondvraag bij ons op de redactie gingen we een aantal redacteurs langs om te vragen naar hun favoriete free-to-play games.

Jolien vermaakt zich met Pokémon UNITE

Ik heb het er vorige week al over gehad, maar Pokémon UNITE is echt een hele leuke game. Het helpt ook dat de game gratis is om te spelen. Het is mogelijk om dingen aan te schaffen met echt geld, zoals Pokémon Licenses en upgrades, maar je kan ook zonder te betalen verder komen in de game. Nu is het wel zo dat er mensen zijn die met geld heel snel hun items volledig hebben geüpgraded en die spelers die niet betalen een stuk makkelijker verslaan. Het is niet onmogelijk voor niet betalende spelers om van mensen die betaald hebben te winnen, maar de kans is een stuk kleiner. Dit zorgt soms voor wat frustratie, maar ondanks dat vermaak ik me nog steeds prima met Pokémon UNITE!

onbekend

Claudia brengt haar tijd graag door in Teyvat

Ok, mijn antwoord op deze Rondvraag zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar reageer voor de grap toch maar even met een “wauw, dat had ik nou echt niet verwacht” wanneer ik zometeen ga onthullen wat mijn favoriete free-to-play game is. Dat is namelijk –tromgeroffel- Genshin Impact! Ja, dat had je niet verwacht hè? Genshin Impact is een action-RPG in manga-stijl die draait op Gacha-mechanics. De reden waarom ik deze game zo ontzettend tof vind, is niet vanwege het feit dat ik een enorme weeb ben, zoals de meesten van jullie waarschijnlijk zullen denken, maar voornamelijk vanwege de nu al erg uitgebreide lore en de grote collectie aan bijzondere personages. Het verdienmodel van de game is gebaseerd op de Gacha-mechanic en de valuta die je nodig hebt om hier gebruik van te maken. Nu kun je deze valuta, genaamd Primogems, gemakkelijk verdienen door de game gewoon veel te spelen. Daarnaast is de Gacha-mechanic ook erg mild, vergeleken met andere bekende Gacha-games zoals Fate/Grand Order. Ook is het een PvE-game, waardoor je niet geforceerd wordt om de nieuwste meta-personages of wapens in je bezit te hebben. Om die redenen is het dus ook goed te doen om free-to-play te blijven en de game gratis te blijven spelen.

onbekend

Bram zoekt de multikills op in Splitgate

Ik speel over het algemeen niet bijzonder veel free-to-play titels. Degene waar ik ruimschoots de meeste uren in heb gestoken is Apex Legends, maar na twee seizoenen was ik er eigenlijk wel doorheen. Een nieuw potentieel juweeltje die ik recentelijk heb ontdekt heet Splitgate. Deze first-person shooter is een mix van Portal en Halo. Ja, meer heb ik niet nodig. De snelle en hectische gunplay geeft je een echt powergevoel, maar tegelijkertijd kun je heel geniepig spelen met de portals. Lekker iemand vanaf de andere kant van de map neerleggen met de sniper via een welgeplaatste portal is een heerlijk gevoel. De manier hoe de maps in elkaar zitten en hoe de powerwapens strategisch zijn neergezet, is een lesje in hoe je een sterke arena-shooter neerzet. Is je interesse ondertussen gewekt? Houd de site in de gaten in de maand augustus, want dan lanceert Splitgate volledig in de 1.0 release! En reken maar dat ik als de Halo-veteraan van de site er iets over te melden heb.

onbekend

Nils kleurt vakjes in met Pokémon Picross

Bram, wat heb je weer een verdraaid lastige rondvraag uitgekozen. Ik heb in mijn leven zoveel free-to-play-games gespeeld dat dit voelde als het kiezen van je favoriete kind. Tot enkele jaren geleden had ik namelijk veel minder geld te besteden. En wat voor games speel je als je weinig geld hebt voor nieuwe games? Juist, free-to-play-games. Ik heb enorm veel genoten van games als Pokémon Shuffle, Paladins en Rocket League, maar uiteindelijk is er één game die voor mij het goud pakt. De gouden plak gaat naar Pokémon Picross. Die game combineerde Picross - ook wel bekend als pixelpuzzels, Japanse puzzels of nonogrammen - met GameFreak’s zakmonstertjes. En laat ik nu net een groot fan zijn van beide. In de game los je puzzels op aan de hand van cijfertjes. Door bepaalde vakjes in te kleuren (of juist af te kruisen), ontstaat er een pixelafbeelding van een Pokémon. De unieke eigenschappen van iedere Pokémon waren te gebruiken voor hints. Ook Mega Evoluties maakten hun terugkeer. Ik heb de gehele game uitgespeeld zonder mijn portemonnee te trekken. Dat kostte me alleen wel zo’n negentig uur aan pixelpuzzel-gameplay. Maar daar heb ik geen moment spijt van gehad. Waar blijft het vervolg, Jupiter?

onbekend

Dat zijn de favoriete free-to-play games van onze redactieleden, maar welke free-to-play game speel jij het liefst?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?