De Rondvraag: Wat is je favoriete looter shooter?

Geplaatst: 14 april 2021 17:00
-

Er zijn in games genoeg redenen om de wapens op te pakken. Natuurlijk doe je dit niet voor je plezier, maar probeer je een land te redden van een oorlog, een terroristische aanval of een psychopaat die de wereld wil veroveren. Zo komt er elk jaar een nieuwe Call of Duty uit met dit concept. In een looter shooter moet je vaak ook de wereld redden, maar zit de game vol met unieke items, uitrusting, accessoires, bijzondere wapens en nog meer wapens. De exclusiviteit van je wapen en items hangt af van de kleur waarbij de gouden wapens de meeste firepower en perks hebben. Zo ga je alleen of met je team de wereld verkennen door missies of campagnes te voltooien waardoor je steeds betere beloningen vindt. Hierdoor word je sterker en kun je de nog moeilijkere levels met betere loot aan. Deze loop blijft zich herhalen, is zeer verslavend en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete looter shooter is.

Bram en Krieg looten erop los in Borderlands 2

Eerlijk gezegd vind ik looter shooters vaak geen ideale games. Regelmatig voelen ze grindy en karakterloos aan. Zo heb ik niks met games als Anthem, The Division 2 en deel ik de teleurstelling die Claudia voelde toen ze Outriders reviewde. Een grote uitzondering op dit gebied is echter Borderlands 2. De eerste Borderlands zorgde er misschien voor dat het looter shooter-genre populair werd en Borderlands 3 heeft de betere gunplay, maar Borderlands 2 is toch de beste looter shooter in het algemeen. Een cast met diverse en interessante speelbare personages, die het opnemen tegen één van de beste villains in gaming; Handsome Jack. De guns voelen uniek aan en wanneer je dan na het verslaan van een eindbaas een legendarisch wapen te pakken krijgt, is het genieten geblazen. Ik heb één main in de Borderlands-serie en zijn naam is Krieg. De “conductor of the poop train” is insanity op steroids. Het past heerlijk in de wereld van Borderlands, met over de top geweld en zwarte humor. Heb je een introductie nodig binnen het genre? Borderlands 2 is de beste keuze! Zeker als je Krieg en zijn vleesfiets kunt aanschaffen.

Anita verzamelt graag loot in Destiny 2

Ik speel relatief weinig shooters, dus het lijstje met loot-shooters dat ik heb gespeeld, is ontzettend klein. De bekendste uit het genre, zoals Borderlands en Division 2, staan nog gewoon weg te rotten in mijn backlog. Ik heb momenteel dus ook geen favoriete loot-shooter, maar ik heb me voor een tijdje prima vermaakt met Destiny 2. Dan gaan we terug naar de tijd dat de game nog opgestart moest worden via de Blizzard-launcher, want toen de game naar Steam kwam, ben ik snel afgehaakt. Dit had vooral te maken met bepaalde gebieden die opeens gratis werden en het gehele quest-systeem totaal verwarrend werd. Daarvoor had ik ontzettend veel plezier met het dashen, rennen en verkennen van de verschillende planeten. Vooral als je weer eens betere wapens wist te vinden, zodat je nog sterker was in de PVM en PVP modus Forsaken. Misschien wordt het toch weer eens tijd om Destiny 2 op te starten, ik krijg er namelijk best wel zin in.

Delano kiest ook Destiny 2

Ik kan er zoals gewoonlijk omheen draaien, maar laat ik dat deze keer eens niet doen. Het antwoord voor mij is Destiny 2. Enkele maanden geleden mocht ik de kersverse uitbreiding van die populaire looter shooter aan de tand voelen, hier voor jou op Gameliner. En tijdens het spelen had ik uiteraard veel plezier. Destiny 2 is uitdagend, dynamisch en lekker grindy. Sommigen vinden dat laatste maar niets, maar ik hou daar wel. Het hele online-aspect van de game doet mijn hart sneller kloppen; online raiden is, als ik er de tijd voor vindt, echt mijn ding. Destiny is niet alleen mijn favoriete looter shooter, maar ook nog eens de eerste die ik ooit speelde op een console. Een versie terug, op de Xbox One. Daar heb ik nog altijd hele goede herinneringen aan. Wat mij betreft is Destiny 2 dan ook de beste game in haar genre.

Claudia heeft Warframe bovenaan staan

Oh, wat had ik graag op deze vraag een ander antwoord gegeven. Laat ik vooropstellen dat shooters niet mijn favoriete genre zijn. Er zijn echter wel een aantal shooters die ik zeker kan waarderen. Dit zijn voornamelijk arcade shooters en co-op shooters, zoals Payday 2 en Left 4 Dead 2. Op de vraag welke looter shooter dan mijn favoriet is, kan ik heel kort zijn. Dat is namelijk Warframe. Warframe bestaat inmiddels al bijna tien jaar en heb ik jarenlang vrij intensief gespeeld. Het is een gratis sci-fi third-person shooter waarbij je niet alleen verschillende wapens en uitrusting verzamelt, maar ook speciale pakken die Warframes heten. Elke Warframe heeft zijn eigen unieke vaardigheden en ik vind de designs van de verschillende pakken ontzettend gaaf. Daarnaast heb je de mogelijkheid om zo’n beetje de hele game in je eentje te spelen, maar ook online met andere mensen. Ik hoopte eigenlijk dat het recent verschenen Outriders mijn nieuwe favoriete looter shooter zou worden, maar helaas valt deze game flink tegen. Voorlopig blijft Warframe dus bovenaan mijn lijstje staan.

Wat is jouw favoriete looter shooter? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord