De Rondvraag: Wat is je favoriete Mario Party-game?

Mario Party is een gameserie die al meer dan twintig jaar bestaat. Het origineel stamt uit 1999, maar de kern is nooit veranderd. Je speelt met Mario en zijn vrienden op verschillende spelborden met elk een eigen thema. Je kunt dan muntjes verzamelen in heel veel minigames, maar om te winnen moet je zoveel mogelijk sterren vinden en behouden. Die kun je eventueel met de behaalde muntjes kopen, maar ook met een beetje geluk in de velden vinden. Daarnaast heb je nog de sterren die je kunt verdienen met de verborgen doelen zoals de meeste minigames winnen of andere willekeurige voorwaarden. Het twaalfde deel, Mario Party Superstars, is afgelopen week uitgekomen en redelijk goed ontvangen. In Joliens review van Superstars kun je lezen wat zij ervan vond. En daarom rest de vraag voor de redactieleden. Wat is hun favoriete Mario Party-game?

Jolien kan niet kiezen tussen Mario Party 5 & 8

Ik had het er al over in mijn Drie van die: Favoriete Mario Party spelborden, dat ik een speciaal plekje in mijn hart heb voor Mario Party 5. Dit was mijn eerste Mario Party-game en ik heb hem in het verleden helemaal kapot gespeeld met mijn zus. Vooral de minigames die erin zaten, zoals Coney Island, Pushy Pinguins, Leaf Leap en Triple Jump waren echt heel leuk. De borden waren ook leuk voor die tijd, maar komen niet in de buurt van Mario Party 8. Koopa’s Tycoon Town en Shy Guy’s Perplex Express behoren tot mijn grote favorieten en ik hoop dat de borden ooit weer opnieuw in gebruik worden genomen. Dus voor mij gaat het om een gedeelde eerste plek voor Mario Party 5 & 8.

onbekend

Nils klapt zijn DS weer open

Oh, wat een verrassing - Nils kiest weer voor een Nintendo DS-game. Het is waar dat ik een voorliefde heb voor de tweeschermige handhelds van Nintendo, maar Mario Party DS was oprecht een geweldige Mario Party-game. In deze versie worden Mario en zijn vrienden verkleind tot miniaturen. Dit leidde tot een hoop creatieve minigames en leuke spelborden. Wat deze versie voor mij definieerde, was de Download Play-functionaliteit. Met slechts één exemplaar van de game kon een koppel samen Mario Party spelen. Je had wel meerdere spelsystemen nodig, maar goed, wie had er omstreeks 2007 nou geen Nintendo DS in huis? Mario Party DS maakte de vele saaie familiefeestjes als kind toch nog een beetje vermakelijk.

onbekend

Bram maakt er een feestje van in Mario Party 6

Mario Party is wellicht mijn favoriete Mario-franchise. Het heeft een bepaalde kinderlijke onschuld over zich heen hangen, terwijl de meeste potjes uitlopen tot intense relatiebreuken. Qua design vond ik Mario Party 5 altijd geweldig. Het dromenlandje waar de game zich afspeelt, zorgt ervoor dat je werkelijk van alles kunt doen. Rondstampen in een koraal op de bodem van de oceaan of rondhuppelen in een zoetsappig taartwereldje. Ondanks dat ik Mario Party 5 geweldig vond en het een berg aan extra content heeft, voelt de game absoluut niet meer gebalanceerd aan. Daarom gaat mijn voorkeur naar Mario Party 6. Dit voelt voor mij nog steeds als de ultieme Mario Party-ervaring. De maps zijn stuk voor stuk interessant, leuk om te spelen en dankzij de dag-nachtcyclus verandert de dynamiek constant. De item-orbs keren terug, maar ditmaal voelen ze een stuk tactischer aan en kun je echt de match ermee beïnvloeden, in plaats van dat je geluk hebt en je tegenstander toevallig erop landt. De mini-games waren in deze game ook top en mijn favoriete personage Mini Bowser is nog steeds speelbaar, voordat hij vervangen werd door Bowser Jr. Voor het ultieme Mario-feestje, heb je simpelweg vier Gamecube-controllers nodig, een Gamecube of Wii-console en een exemplaar van Mario Party 6.

onbekend

Eilish voelt zich oud door de eerste Mario Party

Ik ga me heel oud voelen door dit antwoord, maar dat ben ik inmiddels wel gewend. Mijn favoriete Mario Party is toch nog steeds de originele Mario Party. Ik voel nog steeds de blaren op mijn handen zitten van die heerlijk pijnlijke Nintendo 64 controllers na het spelen van minigames zoals Bumper Balls. Niet alleen had deze game enorm veel verschillende minigames, het waren ook de allerleukste minigames die Mario Party ooit gekend heeft. Natuurlijk lag dat ook aan het feit dat het de eerste Mario Party ooit was en dat het toen nog allemaal nieuw was, maar voor mij blijft het de beste game uit de serie.

onbekend

Wat is jouw favoriete Mario Party-game uit de serie? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?