Mario Party 5

  • Ontwikkelaar Hudson Soft
  • Eerste releasedatum 10 november 2003
  • Platformen Nintendo GameCube
  • Genre Party
  • Gameliner score -

Drie van die: Favoriete Mario Party spelborden

Bij Mario Party zijn in de afgelopen 23 jaar tientallen spelborden uitgekomen om op te spelen. In de nieuwste game Mario Party: Superstars brengt Nintendo een aantal klassieke borden uit eerdere games terug. Dit zette mij aan het denken over wat mijn favoriete spelborden uit de franchise eigenlijk zijn. Hier zijn drie Mario Party spelborden die, in mijn ogen, de beste zijn uit de franchise. Om het voor mijzelf wat moeilijker te maken houd ik het bij één bord per game, want anders hadden hier alleen maar Mario Party 5 borden gestaan.

onbekend

Undersea Dream

Laten we dan ook meteen beginnen met het bord uit Mario Party 5, Undersea Dream. Dit was mijn favoriete bord uit deze game om op te spelen. Toen Mario Party 5 aan de GameCube collectie van mijn zus werd toegevoegd, was ik vijf jaar en hield ik van alles wat met de zee te maken had (stiekem nog steeds). Ik was heel blij om de onderwaterwereld van Undersea Dream te ontdekken. Het bord is vrij simpel en bestaat uit een koraalrif, maar je kunt op sommige punten op een dolfijn stappen en die brengt je dan naar verschillende plekken op de map. Dit vond ik echt helemaal het einde en daarom keek ik altijd ernaar uit om Undersea Dream te spelen. Dus om pure nostalgische redenen verdient dit bord een plekje op mijn lijst.

onbekend

Koopa's Tycoon Town

Wat krijg je als je Mario Party combineert met Monopoly? Dan krijg je Koopa’s Tycoon Town uit Mario Party 8. Hoewel de meningen over Mario Party 8 sterk verdeeld zijn, val ik onder de groep die de game heel leuk vond, met name de borden waren echt leuk in dit deel. Mijn favoriet is verreweg Koopa’s Tycoon Town. In dit bord moet je geen sterren vinden en kopen, maar hotels. Elk hotel in Koopa’s Tycoon Town begint als een één ster hotel en spelers kunnen het laten uitgroeien naar een vijf sterren hotel. Degene die het meeste geld in de map heeft gestopt, krijgt aan het einde de sterren die het hotel waard is. Dit concept vond ik echt leuk verzonnen en maakte het mogelijk om tactisch te spelen, door bijvoorbeeld goed in te schatten wanneer je je geld in jouw hotel moet investeren om zo je kans op sterren te vergroten. Ik heb in ieder geval veel plezier gehad met het spelen in Koopa’s Tycoon Town.

onbekend

Toadette's Music Room

Een derde bord verzinnen was lastig voor mij om eerlijk te zijn. Ik heb met name de modernere Mario Party-games gespeeld en de maps zijn niet beter geworden met de jaren. Super Mario Party was een eerste stap in de goede richting, maar de borden waren veel te kort. Toen kwam ik opeens op een game die ik helemaal kapot gespeeld heb op de DS. Ik heb het natuurlijk over Mario Party DS, een best wel vermakelijke Mario Party-game naar mijn mening. In Mario Party DS is de crew gekrompen en moeten zij hun weg naar Bowser zien te vinden om weer normaal te worden. Hierbij komen ze langs Toadette’s Music Room. Op het bord moeten ze over verschillende instrumenten heen om zo bij de muzieknoten, de sterren op het bord, te komen. Wat ik zo leuk vind aan Toadette’s Music Room is dat elk instrument een andere functie heeft. Zo kun je op de piano munten verdienen, blaast de hoorn je in de buurt van de muzieknoten en word je op de drums door Hammer Bros. naar een random plek op de map geslagen.

onbekend

Dit waren drie van mijn favoriete spelborden in Mario Party. Waarschijnlijk heb jij ook zo je favorieten en ik ben benieuwd welke dat zijn. Geef dat dus vooral aan in de reacties. Ik kan in ieder geval niet wachten om met Mario Party Superstars aan de slag te gaan en de borden uit de eerste games te gaan ontdekken!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?