De Rondvraag: Wat is je favoriete muziek-game?

In films is muziek een belangrijk aspect. Zonder muziek is je favoriete genre een stuk minder spannend of interessant. Dit is niet anders voor de muziek die in de games wordt gestopt. Games maken ook vaak gebruik van muziek om de sfeer te bepalen en jouw immersie te vergroten. Soms doen ze dit met een geweldig orkest en soms met een riedeltje dat je niet uit je hoofd kunt krijgen. Er is maar een genre waar dat een kleinere rol speelt en dat zijn ironisch genoeg, muziek-games. Hier gaat het niet om de immersie in het verhaal, maar om het maken van muziek. Je kunt hierbij denken aan een game waar je lekker mee kunt zingen, lekker kunt dansen of een game waar met je instrument een top optreden kunt geven. Veel van deze games krijgen elk jaar een nieuwe versie. Ik vroeg daarom ook aan de redactieleden wat hun favoriete muziek-game is.

Jolien kiest voor Music Monstars

Oef, voor favoriete muziek-game moet ik toch voor Music Monstars gaan. Dit heeft één reden: nostalgie. Deze game kreeg ik als cadeau op mijn Nintendo DS en ik heb mij er erg mee vermaakt. Het plot is vrij simpel, jij moet de nieuwe Music Monstar worden met de hulp van je vampier manager. Dit doe je door op verschillende klassieke nummers op verschillende instrumenten te spelen. Zo kon je op onder andere de Can Can, The Final Countdown, I Want To Break Free en op Dragostea Din Tei helemaal losgaan. Door op de maat op de cirkels te tikken die op het scherm verschijnen, verdien je punten. Hoe beter je het doet, hoe hoger de score is. Het klinkt simpel en dat is het ook, maar toch heb ik veel plezier gehad met Music Monstars. Deze game verdient het om even in de spotlight gezet te worden.

onbekend

Claudia hangt graag de rockster uit

Ik ben er inmiddels achter gekomen dat ik twee grote liefdes heb in mijn leven. Dat zijn namelijk games en metal. Ik word dan ook dolenthousiast van enerzijds bands die game-gerelateerde muziek maken en anderzijds games met snoeiharde metal-nummers erin. Als je mij vraagt wat mijn favoriete muziek-game is, dan hoef ik daar ook niet lang over na te denken. Dat zijn namelijk de Guitar Hero-games. Daar waar mijn carrière als rockster nooit van de grond is gekomen, kon ik in Guitar Hero wel een succesvolle loopbaan in de muziekindustrie hebben. Op een plastic gitaartje shredden in je woonkamer geeft natuurlijk niet hetzelfde gevoel als een echte rockster zijn op een podium, maar is een prima alternatief voor als je je een avondje verveelt. Ik vind het dan ook ontzettend jammer dat de officiële Guitar Hero-games niet meer gemaakt worden. Ach, misschien toch maar een carrière als echte rockster overwegen.

onbekend

Evelien gaat met de voetjes van de vloer

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet veel muziek-games speel. Ik ben meer van de simulatie en management games. Maar af en toe is het best leuk om even los te gaan. En dan het liefste met Just Dance. Ik weet nog dat ik jaren geleden een versie van Just Dance voor de Nintendo Wii bij de bibliotheek had geleend, omdat ik mijn ouders niet zover kon krijgen deze game aan te schaffen. Zij hielden er niet van en ik was nog niet oud genoeg om deze game zelf te kunnen kopen. Ik vond het geweldig en in de paar weken dat ik de game had heb ik vrijwel dagelijks een tijdje staan swingen. Nu heb ik Just Dance 2019 voor de Nintendo Switch en ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet heel vaak speel. Dit komt deels door een enkelblessure, maar ook omdat deze game toch het leukst is als je het samen met vrienden speelt. Af en toe pak ik de game er eens bij om even lekker te swingen, ik word er toch altijd weer vrolijk van.

onbekend

Eilish houdt ook van dansen

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet enorm veel muziek-games gespeeld heb in mijn leven. Het hangt ook maar net af van wat je definitie is van een muziek game. Guitar Hero zou een voor de hand liggende keuze zijn, maar van deze game heb ik eigenlijk alleen ooit genoten als ik al een hoop biertjes op heb, want ik bak er echt helemaal niks van. Ik denk dat ik dan toch voor Just Dance ga. Zoals ik al zei, het ligt eraan wat je definitie is van een muziek-game, maar ik vind dat Just Dance wel onder die categorie valt. Het is gewoon altijd chill om te spelen, of het nu op een feestje is of gewoon lekker in je uppie een workout-dans doen. Ik kan er in ieder geval enorm van genieten. Vooral als m’n vriend meedoet in een jurk uiteraard, want dan ben ik niet degene die voor schut staat. Voor de mensen die deze referentie niet snappen: check ons Twitch kanaal.

onbekend

Waardoor gaan jouw voeten van de vloer? Oftewel wat is jouw favoriete muziek-game? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?