De Rondvraag: Wat is je favoriete Pokémon-game?

Geplaatst: 1 december 2021 17:00

Zoals ik in de Rondvraag van vorige week al aangaf. Pokémon is here to stay. De games worden al gemaakt sinds 1996 en de eerste generatie in Japan bestond uit Pocket Monsters Red en Green die bij ons bekend staan als Pokémon Red en Blue. Elke generatie heeft een eigen kleur die soms verwijst naar een edelsteen of edelmetaal zoals Pokemon Gold/Silver of Pokemon Ruby/Sapphire. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn afgelopen november uitgekomen voor de Nintendo Switch. Je kunt hier Claudia’s review over de laatste Pokémon-generatie lezen. Pokémon Legends: Arceus komt begin volgend jaar naar onze huiskamers. Er zijn dus genoeg Pokémon-games te spelen. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun favoriete Pokémon-game is.

Nils krijgt geen genoeg van HeartGold en SoulSilver

Ik heb een haat-liefde relatie met de Pokémon-serie. Het ene moment legt GameFreak een stomende drol in de schappen in de vorm van Pokémon Sword en Shield, terwijl ze op het andere moment een grandioos vijfgangendiner serveren. Maar goed, over mijn ideale Pokémon-game kun je alles lezen in een ander artikel. Pokémon HeartGold en SoulSilver zijn in mijn ogen het perfecte voorbeeld van een Pokémon-titel die vrijwel alles goed doet. De games kwamen elf jaar geleden uit op de Nintendo DS en deden zo’n beetje alles beter dan de originele Pokémon Gold en Silver. Dit was in mijn ogen het hoogtepunt van de hele Pokémon-franchise. De artstyle van de games is prachtig, de muziek heeft die heerlijke ‘Nintendo DS-sound’, de gameplay was beter dan ooit en de game beschikt over enorm veel content. Ja, er is een flinke level curve in de game, maar zelfs dat kan ik vergeven. Ik denk niet dat we ooit nog een betere Pokémon-game gaan ontvangen dan dit.

Jolien kiest voor Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness

Oef, mijn favoriete Pokémon-game? Dat is een lastige vraag voor me om eerlijk te zijn. Ik kan de makkelijke route nemen en weer voor Pokémon Diamond & Pearl gaan, maar aangezien ik die vorige week al heb behandeld tijdens de Rondvraag wil ik het nu graag over een andere game hebben: Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness. In de Pokémon Mystery Dungeon-franchise verandert een mens in een Pokémon en komt hij of zij in een andere wereld terecht waar alleen deze vechtmonsters leven. De speler vindt dan een partner en vormt een team. Vervolgens ga je op onderzoek uit om de problemen in de Pokémonwereld op te lossen. Hierbij verken je verschillende dungeons en moet je de nodige bosses verslaan. Van deze Pokémon-spinoff heb ik de eerste twee delen met veel plezier gespeeld, maar het tweede deel Explorers of Darkness en Explorers of Time is bij verre mijn favoriet. Dit omdat ze alle minpunten uit het eerste deel hebben verbeterd. Het verhaal en de personages zijn een stuk sterker dan in diens voorganger. Ik kan er niet veel meer over praten, omdat ik anders met spoilers ga gooien maar ik hoop echt dat van deze schat van een game ook een remake uit gaat komen op de Nintendo Switch!

Celine houdt van Pokémon Sword en Shield

Pokémon is één van de weinige dingen die ik vroeger al enorm tof vond en deze games geven mij nu nog steeds datzelfde blije gevoel. De beste Pokémon-games vind ik toch wel de klassieke RPG’s van Pokémon, waarbij je net als Ash Ketchum een reis aflegt met je favoriete Pokémon en zoveel mogelijk gymbadges probeert te krijgen. Deze liefde voor Pokémon-games begon ooit met Pokémon Red en Blue voor de Gameboy, maar inmiddels is Pokémon Sword en Shield mijn favoriet geworden. Allereerst vind ik het geweldig dat je nu een RPG Pokémon-game op je console kunt spelen op een lekker groot televisiescherm met mooie 3D-animaties. Daarnaast zijn de vernieuwingen, zoals Pokémon in Dynamax of Gigantamax-vorm, nieuwe items en online raids leuke toevoegingen. Hoewel ik niet meer bekend ben met de nieuwe generatie Pokémon, is het plezier nog steeds even groot. Elk type Pokémon behoudt dezelfde sterktes en zwaktes. Ook heb je bijna altijd de mogelijkheid om je Pokémon te evolueren en sterker te worden. Dit maakt de Pokémon-games leuk voor zowel de oude fans als de nieuwe generatie. Momenteel ben ik de Sinnoh-regio aan het verkennen, dus wie weet wordt Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl mijn nieuwe favoriete Pokémon-game.

Claudia is groot fan van Pokémon Black en White

Mocht je de Rondvraag van afgelopen week hebben gelezen, dan weet je dat de vijfde generatie Pokémon-games mijn favoriete generatie is. Het is dan ook niet gek dat mijn antwoord op de Rondvraag van deze week nagenoeg hetzelfde is. Mijn favoriete Pokémon-game, of eigenlijk games, zijn namelijk Pokémon Black en White. Veel Pokémon-fans klaagden erover dat deze games veel te veel storytelling en dialogen bevatten. In mijn ogen juist twee dingen die van essentieel belang zijn in een goede RPG en al helemaal in een goede JRPG. Het meeslepende verhaal en de vele nieuwe Pokémon die je in deze games tegenkomt, maken van Black en White mijn meest geliefde titels. Ook de directe sequels zijn erg sterk. Zou er ooit een andere Pokémon-game uitkomen die deze games zal overtreffen? Het valt te bezien.

Wat is jouw favoriete Pokémon-game of heb je genoeg van alle generaties en ga je voor een Pokémon-vrij leven? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord