De Rondvraag: Wat is je favoriete Zelda-game?

Geplaatst: 3 maart 2021 17:00

Net zoals de Mario-games hebben de Zelda-games ook een lange geschiedenis. Mario's geschiedenis kun je lezen in Joliens artikel The Way of: Mario van loodgieter naar game-icoon. Het eerste avontuur van Link is in 1989 uitgekomen. In het Hyrule Kingdom probeert Ganondorf de macht te grijpen door de Triforce in zijn bezit te krijgen. De prinses van het Hyrule Kingdom is door Ganondorf ontvoerd en het is aan Link om haar te redden. De Zelda-games hebben in de loop der jaren net zoals de Mario-games een grote verandering meegemaakt. In de eerdere avonturen loop je rond in een 8-bit wereld, maar sinds de Nintendo 64 zijn de Zelda-games in 3D te spelen. Deze wisseling tussen 2D en 3D is bij de Zelda-games goed verlopen, want de nieuwe generatie Zelda-games zijn misschien nog wel populairder dan de oude generatie Zelda-games. We wachten al weer een tijdje op de Breath of the Wild 2. Al is het gerucht dat Zelda: The Wind Waker en Zelda: Twilight Princess naar de Nintendo Switch komen ook goed nieuws. Omdat bijna iedereen wel eens een Zelda-game heeft gespeeld, vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete Zelda-game is.

Jolien gaat voor The Wind Waker

Jeetje, dit is echt een lastige keuze voor me. Elke The Legend of Zelda-game heeft voor mij iets bijzonders, dus een favoriet uitkiezen is echt lastig. Als het erop aankomt, gaat het tussen The Wind Waker en Breath of the Wild. The Wind Waker was mijn eerste introductie met de The Legend of Zelda-franchise. Toen mijn oudere zus een GameCube ging kopen, was er alleen nog The Windwaker-bundel van de console over. Mijn zus besloot het te proberen en met mij als loyale toeschouwer gingen we ermee aan de slag. Wij hadden er veel plezier mee, totdat we voor het eerst in de Forsaken Fortress kwamen. Daar verliest Link namelijk zijn zwaard en moet hij langs alle vijanden sluipen. Alleen had mijn zus niet door hoe dat precies werkte, wat ervoor zorgde dat wij iedere keer door de Moblins gevangen werden genomen en die cutscene was best eng voor een vijfjarige. Mijn zus vond het na een paar pogingen wel mooi geweest en besloot de game neer te leggen. Een paar jaar later toen ik de GameCube van mijn zus in bruikleen mocht nemen, kwam ik de game weer tegen en besloot ik het opnieuw te proberen. Zo kwam ik erachter wat een sterke, kleurrijke en leuke game The Wind Waker eigenlijk was. De personages, eindbazen en het verhaal behoren tot één van de beste die The Legend of Zelda-franchise heeft. Ik hoop dat de game binnenkort ook op de Nintendo Switch wordt uitgebracht, zodat ik deze game weer opnieuw kan beleven.

Huub houdt ook van The Wind Waker

Dit is nou echt een rondvraag die helemaal in mijn straatje past. Als grote Zelda-fan is de vraag echter wel een lastige. Na eventjes na te hebben gedacht viel mijn keuze toch snel op Wind Waker. Dit is niet alleen de eerste Zelda-game geweest die ik speelde toen hij uit kwam, het was tevens ook de game die mij overtuigde om een GameCube te kopen. De wereld is enorm vrolijk en kleurrijk en ik baal er enorm van dat ze nooit meer een Zelda-game in deze stijl gemaakt hebben. De wereld was groot en ondanks het feit dat de hele wereld voornamelijk bestaat uit zee, voelde deze zeker niet leeg! Give me back my ship damnit!

Anita gaat natuurlijk voor Twilight Princess

Als er één Zelda game is die ik meerdere malen heb gespeeld dan is het wel The Legend Of Zelda – Twilight Princess. Sinds mijn eerste speelsessie ben ik al verliefd op deze game en de liefde voor die game is alleen maar gegroeid. Ik was nog een klein meisje toen ik de game speelde, dus de zwarte wolf en al die zwarte monsters vond ik af en toe best eng. Wat me vooral van die game bij gebleven is, zijn de grote dungeons en tempels. In sommige heb ik echt, voor mijn gevoel, uren rondgedwaald. Maar ook het verkennen van de wereld en het vissen, vond ik echt geweldig. Toen de game opnieuw uitkwam voor de Nintendo Wii, heb ik de game opnieuw gehaald en nogmaals helemaal uitgespeeld. Nu ik erover schrijf, heb ik gewoon weer zin om te spelen. Naast dat het gewoon een hele goede game was, is dit ook mijn eerste Zelda-game geweest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de game een speciaal plekje in mijn hart heeft.

Celine vindt Breath of the Wild geweldig

Eerlijk gezegd ben ik geen grote Zelda-fan en is mijn lijstje aan Zelda-games vrij kort. Toch is er een Zelda-game die eruit springt, namelijk The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ik denk dat naast de favoriete Zelda-game dit ook wel echt één van de favoriete games van velen is. Het verhaal is gewoon erg interessant en daar steek je met gemak vijftig uur in. Naast de main story heb je talloze side quests die je kunt doen met gevarieerde puzzeltjes die je moet oplossen. Dit speelt zich allemaal af in een grote open wereld die prachtig geanimeerd is. Haast je vooral niet in deze game en geniet er vooral van. Daardoor ontdek je geheime bazen, interessante personages, legendarische items en veel meer. Daarnaast kent BoTW twee DLC’s die dieper ingaan op de main story en de belangrijkste personages. Ik heb er met gemak honderd uur in gestoken en heb nog niet alles compleet. Dit is een Zelda-game die zeker waard is voor je geld en onmisbaar is voor de Switch-fans.

Wat is jouw favoriete Zelda-game? Laat het ons weten deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord