Check hier alle Nacon Connect 2024 content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete feel good game?

Geplaatst: 7 april 2021 17:00

Zoals ik in de vorige Rondvraag over grappigste game al zei: er zijn veel games verdeelt over vele genres. Je hebt niet altijd zin om een nieuwe game te starten, maar je wilt toch nog even gamen. Wat is dan de juiste keuze? De game die jij altijd kunt spelen, omdat je hiermee je rust terugvindt en er een goed gevoel van krijgt. Dus geen moeilijke bazen, super ingewikkelde puzzels of een klok waar je rekening mee moet houden, maar de vrijheid om te verkennen en te ervaren. Dat zijn de feel good games en het is niet per se aan een genre verbonden, maar sommige genres lenen zich meer voor een feel good game dan andere. Zo lenen bijvoorbeeld open world games, fighting games, strategy games en sims zich hier misschien meer voor dan een Souls-game. Maar als jij je rust terugvindt met een Souls-game is dat ook mogelijk, maar ik word redelijk gespannen van die games, zelf als het goed gaat. Iedere gamer heeft wel een game waar hij of zij naar teruggrijpt en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete feel good game is.

Celine dankt memorabele avonden aan Super Smash Bros. Ultimate

Super Smash Bros. Ultimate! Niets leukers dan een avondje thuis gamen met vrienden en elkaar af te maken. Deze game kent naast tactiek ook een grote geluksfactor en dat laatste is waar de humor in zit. Je kunt in dit vechtspel zo je best doen en uiteindelijk van de troon worden gestoten, doordat een tegenstander een item pakt waarmee hij of zij iedereen in een paar seconden afmaakt. Dan heb je ook nog verschillende soorten levels in de game, waarbij sommige levels veranderen en je van het platform kunt vallen en een leven verliest. Of er komt ineens een monster, dat bij het level hoort, waardoor je door dat wezen verliest in plaats van door je tegenstanders. Je doet zo je best en ondanks dat kun je door de stomste dingen verliezen. Dat maakt het grappig wanneer je deze game met vrienden speelt. Soms zijn het ook gewoon de combinaties van de personages die de game leuk maken. Zo kun je bijvoorbeeld als Cloud, uit Final Fantasy VII, spelen tegen Wii Fit trainer en word je uiteindelijk afgemaakt door één of andere yoga-move. Ik heb memorabele avonden gehad door deze game en daarom is Super Smash mijn favoriete feel good game.

onbekend

Eilish wordt helemaal zen van Animal Crossing: New Horizons

Mijn favoriete feel good game is Animal Crossing: New Horizons. Ik word zo heerlijk rustig en kalm van deze game. De sfeer en de muziek zijn helemaal zen en je kunt gewoon lekker je gang gaan met dingen die redelijk alledaags voelen. Vissen, fruit plukken, houthakken, insecten vangen, andere eilanden bezoeken en een spook helpen de delen van z’n ziel terug te vinden. Oké, die laatste is misschien niet zo alledaags, maar wel grappig. Daarnaast zijn de personages in de game allemaal even vriendelijk. Zo kun je even doen alsof er geen gemene mensen bestaan. Dat is ook wel eens fijn, vooral in deze tijd. En het ergste dat je kan overkomen in New Horizons is gestoken worden door bijen. Niet prettig natuurlijk, maar als dat het ergste was dat mij in mijn leven zou overkomen, zou ik daar meteen voor tekenen. De game gaat ook niet vervelen, want er is altijd wel iets dat je kunt doen. Lange gesprekken voeren met Blathers over fossielen is mijn favoriete manier om een avond door te komen.

Anita renoveert graag huizen in House Flipper

Mijn favoriete feel-good game? Normaal gesproken is een Assassin’s Creed game al direct een feel-good game voor mij. Puur omdat het altijd voelt als thuiskomen. Maar na een lange of zware dag is het gewoon lekker om even het verstand op nul te zetten en een rustige game te spelen. Er zijn dan twee games, of nou ja drie tegenwoordig met Animal Crossing: New Horizons, die ik graag speel. Zo vind ik het heerlijk om rustig te vissen, en de dieren en gewassen te verzorgen in Stardew Valley. Gewoon lekker op je eigen tempo de taken van de dag bepalen. De game die ik misschien wel het vaakst opstart op dit soort momenten is House Flipper. Naast dat je taken moet voltooien om geld te verdienen, krijg je de optie om huizen te kopen en deze weer door te verkopen. Uiteraard zijn ze compleet vervallen, waardoor je ze eerst moet schoonmaken. Daarna kun je lekker de muren verven, verwarmingen installeren en het huis compleet inrichten. Ik heb een gigantische hekel aan schoonmaken in het echte leven, maar het voelt fantastisch om een vervallen huis helemaal op te knappen en voor veel geld te verkopen. Vooral nu je met een DLC ook de gehele tuin kunt inrichten.

Claudia kan zich uren vermaken met Animal Crossing: New Horizons

Mijn favoriete feel good game? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is natuurlijk Animal Crossing: New Horizons! Door de jaren heen heb ik redelijk wat feel good games versleten, maar de nieuwste Animal Crossing-game staat toch zeker wel bovenaan mijn lijstje. Er is gewoon iets ontzettend bevredigends en kalmerends aan uren rondrennen op je eiland om te proberen er iets moois van te maken. Zelf kan ik me uren vermaken in de game, of het nou met het decoreren van mijn eiland is, of met vissen, of met het observeren van mijn Villagers die de grappigste willekeurige dingen doen. Wat dat betreft is Animal Crossing: New Horizons de perfecte afleiding op een druilerige dag als deze.

Heb jij ook een feel good game of zelfs meerdere? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord