De Rondvraag: Wat is jouw favoriete personage in de Mario-games?

Nintendo is een grote naam in de game industrie, maar hun mascotte is zelfs bekend bij mensen die nog nooit een game hebben gespeeld. Natuurlijk is Mario een belangrijk personage en waarom dat zo is, kun je lezen in van loodgieter tot game-icoon, maar hij doet het niet alleen. Zijn broer Luigi, zijn vriendin Peach en zijn huisdier(?) Yoshi hebben tegenwoordig in elk avontuur ook een rol en soms kun je zelfs met hen spelen. Het is ook mogelijk om met Mario’s vijanden te spelen zoals Bowser of een Koopa Troopa. In Claudia’s review van Super Mario 3D World + Bowser’s Fury kun je lezen dat je zelfs met Bowsers zoon, Bowser Jr, kunt spelen. Ook kun je met de alterego’s van Mario en Luigi spelen die uit de bizarro-wereld lijken te komen. Dit zijn de tegenpolen van de helden en ze zijn daarom ook interessant om mee te spelen. In al die jaren zijn er dus veel personages de revue gepasseerd en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat hun favoriete personage in de Mario-games is.

Celine gaat voor de troonopvolger Bowser Jr.

Mijn favoriete Mario-personage is Bowser Jr. Ik weet eigenlijk niet heel veel van hem af, maar wanneer er thuis Super Mario Party of Super Mario Kart wordt gespeeld, ben ik altijd Bowser Jr. Dit schattige ventje is de zoon van Bowser en wordt gezien als de troonopvolger van Bowser. Ondanks dat hij altijd kattenkwaad uithaalt, is het nog maar een kind en komt hij voor mij nog lang niet zo slecht over als Bowser zelf. Zo zie je maar dat hij in Bowser’s Fury op pad gaat met Mario om zijn vader tegen te houden. Go Bowser Jr!

onbekend

Dionne kiest altijd Princess Daisy

Er is geen twijfel over mogelijk welk personage van Mario mijn favoriet is. Ik kies namelijk altijd voor dit personage wanneer dat mogelijk is: Princess Daisy. Er waren nooit bar veel vrouwelijke personages in Mario-games of het was Princess Peach, die ik als kind eigenlijk een beetje irritant vond. De keuze viel daarom altijd snel op Daisy, een prinses die niet té meisjesachtig is. Toen er steeds meer vrouwelijke personages bijkwamen, bleef mijn keuze om nostalgische redenen nog altijd bij haar hangen. Mario Kart, Mario & Sonic op de Olympische Spelen, zo goed als elke Mario Party-game, Princess Daisy is waar mijn hart ligt.

onbekend

Bram kiest een obscuur personage genaamd Mini Bowser

Kinders, verzamel rond het kampvuur, terwijl ik vertel over een glorieuze tijd. Een tijd voordat Super Mario Sunshine Bowser Jr. introduceerde en we te maken hadden met een personage genaamd Mini Bowser, ook wel de Koopa Kid genoemd. Er is weinig bekend over de origine van dit personage, maar ze waren vooral aanwezig tijdens de Nintendo GameCube Mario Party-games. In deel vijf en zes waren deze klonen van Bowser speelbaar en ze vervulden zelfs een rol in de story modus van Mario Party 5. Toen kwamen we erachter dat dit personage zich zeer makkelijk kan dupliceren en daar moest je als Mario (of een ander personage) mee dealen. Je vecht tegen de Koopa Kids in de vele mini-games, maar ik vond het vooral toen ik jong was gewoon een ontzettend leuk personage. Een mix van aandoenlijk en stoer, Mini Bowser heeft mij vele overwinningen opgeleverd in de Mario Party-games en we zijn nog lang niet klaar!

onbekend

Huub gaat voor Mario’s onhandige broer Luigi

Welk personage van de Mario-franchise is mijn favoriet? Hier heb ik stiekem wel even over na moeten denken, maar al snel viel mijn keuze toch op Mario's onhandige broertje! Luigi is naar mijn mening zwaar aan de kant gezet, terwijl zijn broer altijd de spotlight wist te pakken. Okay, ik geef toe dat onze groene vriend niet altijd even handig is, maar hij weet me wel steeds weer aan het lachen te maken. Daarnaast is hij ook nog eens een spokenjager waar de Ghostbusters jaloers op mogen zijn!

onbekend

Wat is jouw favoriete personage uit de Mario-games? Ben je het met de redactieleden eens of speel jij graag met een heel ander personage? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?