De Rondvraag: Wat is jouw ideale De Sims 4-DLC?

Geplaatst: 18 mei 2022 17:00
-

De Sims zijn een begrip onder veel gamers. Het vierde deel is in 2014 uitgekomen. Niet alle fans waren tevreden met het resultaat, omdat de ontwikkelaar had aangekondigd om geliefde opties uit het vorige deel niet te laten terugkeren. Om dit enigszins te herstellen zijn er verschillende gratis updates en patches uitgebracht. Ondanks de kleine problemen heeft de game veel fans die maar niet genoeg van De Sims 4 krijgen. Sinds 2015 worden er nieuwe uitbreidingspakketten uitgebracht die vaak de nadruk leggen op een bepaald thema. Zo vind je in deze DLC’s onder andere nieuwe features, kleding, stijlen, werelden en levensfases. De Sims 4 heeft maar liefst elf uitbreidingspakketten en waarschijnlijk zullen er nog meer volgen. Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat hun ideale De Sims 4-DLC is.

Evelien gaat voor realisme

Hoe lang mag mijn antwoord zijn? Want ik kan hier echt eindeloos over praten. Maar ik zal het kort houden. Eigenlijk is het antwoord ook vrij simpel. Hoewel ik het tijdens de Game Over Live Podcast vaak genoeg heb over vampiers, de 100 baby challenge en hoe leuk weerwolven zouden zijn, ligt mijn Sims-hart toch wat meer in de normale wereld. Mijn speelstijl is vrij saai wat dat betreft. Ik speel het liefst met een normaal gezin om lieve en te perfecte kinderen te krijgen die vervolgens weer gelukkig trouwen en het hele riedeltje herhalen. Dus voor mij zou de ideale De Sims 4-DLC één zijn zoals De Sims 4 Generaties. Ja, ik weet dat De Sims 4 Ouderschap bestaat, maar dat is niet hetzelfde. Ik wil graag gameplay voor elke generatie Sims. Van baby’s (die op dit moment letterlijk objecten zijn) tot de opa’s en oma’s. Er ligt op dit moment een hele sterke focus on de (jong) volwassen Sims en dat is op zich logisch, maar wel erg jammer. Hoe gaaf zou het zijn om kleuters naar de kleuterschool te kunnen sturen? Of om net zoals in De Sims 3 een kinderopvang aan huis te hebben? En wat dacht je van een bejaardentehuis? Er zijn zoveel mogelijkheden en ik hoop echt dat we ooit een pakket krijgen waar tenminste een deel van deze dingen in zit.

De Sims 45

Jolien wil graag een nieuwe occulte DLC

Ik wil zo graag een nieuwe gamepack of uitbreidingspakket waar het occulte weer een keer weer goed in de spotlight staat. De Vampieren gamepack is oprecht één van mijn favoriete uitbreidingen, omdat het levelsysteem zo goed is uitgewerkt. Helaas ging het daarna achteruit. De zeemeerminnen, het laatste occulte in De Sims 4, leken gewoon even snel toegevoegd als accessoires om mee te spelen. Op een paar niet zo bijzondere interacties na zijn het eigenlijk gewone sims met een vissenstaart tijdens het zwemmen. Het lijkt erop dat weerwolven binnenkort naar De Sims 4 komen en ik hoop oprecht dat ze dezelfde behandeling krijgen als hun Vampier-rivalen.

De Sims 46

Anita wil een uitbreiding gericht op kinderen en tieners

Dat is een lastige vraag. Omdat de Sims 4 nogal makkelijk is, vind ik het altijd leuk om het mijzelf zo moeilijk mogelijk te maken. Dus zelf je energie opwekken, water opvangen en alleen kunnen koken met ingrediënten die je hebt verbouwd of hebt gekocht. De Sims 4 uitbreidingen Landelijk leven en Ecologisch leven zorgen ervoor dat dit allemaal mogelijk is, dus eigenlijk bestaat mijn ideale uitbreiding al. Daarnaast zijn mijn families altijd best wel groot, omdat ik peuters het leukste vindt. Dit komt doordat kinderen en tieners zeer weinig gameplay hebben. Mijn ideale uitbreiding zou dan ook gericht zijn op deze twee levensfases. Denk aan meer buitenschoolse activiteiten, nieuwe aspiraties en speciale lijfstijlen. Die laatste kunnen ook verbonden zijn aan de fases die een tiener doorgaat, dankzij de ouderschap uitbreiding. Hoe leuk zou het zijn als er een kans is dat een tiener, die je net naar school hebt gestuurd, niet naar school is gegaan. Waardoor je na schooltijd het bericht krijgt dat er strafwerk op hem of haar ligt te wachten. Als het gaat om CAS dan wordt het tijd voor wat nieuwe kleding en tatoeages die passen bij tieners. Voor de Build & Buy zijn er genoeg mogelijkheden. Nieuwe en betere posters, bedden en nieuwe items die ook daadwerkelijk te gebruiken zijn. Het zou leuk zijn als kinderen en tieners wat meer vaardigheden kunnen leren of specifieke vaardigheden krijgen voor hun leeftijd. Daarnaast wil ik tieners naar concerten of bioscopen kunnen sturen en dat ze zelf slaapfeestjes kunnen organiseren. Het volgen van de kinderen naar school zou ook niet verkeerd zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om de gameplay rondom deze twee levensfases te verbeteren.

Sims 4 ouderschap

Eilish wil meer huisdieren

Mijn ideale Sims 4 uitbreiding zou toch zijn dat ze het huisdieren pakket nog een beetje uitbreiden, zoals in de Sims 3. Ik vind de opties nu erg beperkt en dat is jammer. De Sims 3 huisdieren was ook echt mijn favoriete DLC. Eigenlijk had ik ook op z'n minst wel verwacht dat die van de Sims 4 even uitgebreid zou zijn, maar dat valt heel erg tegen. Nu weet ik natuurlijk niet hoe belangrijk andere mensen het vinden dat je ook paarden en kleine huisdieren hebt in de Sims 4, maar ik mis het wel echt aan de huisdieren uitbreiding. Dat is de reden dat ik toch nog vaker de Sims 3 speel dan de Sims 4.

De Sims 47

Krijg jij ook niet genoeg van De Sims 4? Wat is jouw ideale De Sims 4-DLC? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord