Review: De Sims 4: Landelijk Leven - Alle kippen verzamelen! Pc

Geplaatst: 6 augustus 2021 10:00
-

Ah, het boerenleven. Niets beter dan wonen midden in de natuur met alles wat je nodig hebt net buiten je voordeur. Met De Sims 4 Landelijk Leven kan je jouw dromen van het boerenleven werkelijkheid laten worden. Na al vele uren aan Early Access video’s van allerlei Simmers te hebben bekeken, kon ik niet wachten om mijn eigen kleine boerderij te beginnen. Dit uitbreidingspakket was langverwacht door veel fans van de game, inclusief mijzelf. Dan is het natuurlijk de vraag of de uitbreiding aan de hoge verwachtingen kan voldoen.

onbekend

Een nieuw begin (alweer)

Laten we maar gelijk beginnen bij het begin: een nieuwe Sim maken. Want deze Sim moet er natuurlijk wel uitzien als een Sim die geniet van het boerenleven. Strakke jeans of hoge hakken zijn er dan ook niet bij in de nieuwe items. Wel zijn er veel laagjes, dikke truien met een patroontje en zelfs oorbellen in de vorm van lama's. Persoonlijk was ik niet heel enthousiast over de items, maar dat ligt meer aan de stijl van de items. Objectief zien ze er wel gewoon goed uit en ze passen helemaal bij de stijl van het uitbreidingspakket. Naast kleding zijn er ook twee nieuwe eigenschappen en een nieuw levensdoel toegevoegd. Het levensdoel neemt je mee door het uitbreidingspakket en laat je de verschillende nieuwe gameplay ervaren. Zo moet je bijvoorbeeld een koe, lama of kip aanschaffen of vijf lekkernijen voor je dieren maken. De eigenschappen, dierenliefhebber en lactose intolerant, voegen beide nieuwe gameplay opties toe. Zo heb je als dierenliefhebber meer interacties met de verschillende dieren die zijn toegevoegd. Je kan bijvoorbeeld voor ze dansen en zingen of ze met liefde overladen. Lactose intolerante Sims moeten ver weg blijven van alles wat zuivel is. Gelukkig is er de optie om koeien lactosevrije melk te laten maken, zodat je Sim toch kan genieten van die heerlijke Yorkshire pudding. Of ze kunnen een gokje wagen en een gerecht eten waar wel lactose in zit. Wel op eigen risico natuurlijk…

De volgende stap is dan het bouwen van een huis. Er zijn twee starterswoningen, zes normale (deels bewoonde) huizen en een leeg kavel. Hoewel ik op een kleinere kavel was begonnen, kwam ik er al snel achter dat ik het beste naar een van de wat grotere kavels kon verhuizen. Ik had namelijk grootse plannen voor mijn kleine boerderij. Natuurlijk moesten alle nieuwe dieren een plekje krijgen en hun verblijfplaatsen zijn zeker niet klein te noemen. Daarnaast wilde ik ook alle nieuwe reuze groentes verbouwen en nog plaats hebben voor een kas voor alle normale planten. Toen het aankwam op het inrichten van mijn kleine huisje, kwam ik al snel tot dezelfde conclusie als bij de kleding. Het was niet helemaal mijn stijl, maar het past wel helemaal in het thema. Uiteindelijk had ik een typisch landelijk huisje (dankzij de Galerij, mijn bouwkunsten laten in deze stijl wat te wensen over), compleet met rieten dak, stenen hek en een vijver in de voortuin. En natuurlijk veel ruimte voor uitbreiding.

onbekend

De hele beestenbende

Dan het belangrijkste deel (tenminste voor mij): alle nieuwe dieren. Met deze uitbreiding worden koeien, lama’s, kippen, konijnen, vogels en vossen toegevoegd. Ik had heel erg gehoopt dat ik konijnen kon hebben in de game. Helaas wonen deze, net als de vogels en de vossen, in het wild en komen ze zo nu en dan langs. De dieren die je wel kunt kopen zijn koeien, lama’s en kippen. Deze dieren kan je verzorgen, een relatie mee opbouwen en zelfs leuke outfits aantrekken. Daarnaast geven ze verschillende producten waarmee je kunt koken of kunt borduren. Met behulp van verschillende snoepjes kan je verschillende smaken melk, gekleurde wol of speciale eieren krijgen. Een oranje lama? Of gemene kippen? Het kan allemaal! Zorg er alleen wel voor dat je geen ruzie krijgt met die gemene kippen, want het kan je duur komen te staan…

Met alle dieren om je heen kan je dus aardig wat ingrediënten produceren. Deze kan je natuurlijk verkopen, direct in je inventaris of in het dorp bij de supermarkt of tuinkraampjes. Maar het is misschien ook wel slim om ze te bewaren, zeker als je de nieuwe lot uitdaging hebt ingesteld. Deze ‘Eenvoudig Leven’ uitdaging zorgt ervoor dat je alle ingrediënten voor een gerecht daadwerkelijk in de koelkast moet hebben om te kunnen koken. Dit voegt zeker een nieuwe laag van realisme toe en zorgt ervoor dat je echt moet nadenken over wat je op je boerderij verbouwt. Zeker als je ook De Sims 4 Jaargetijden hebt is dit erg belangrijk. Aardbeien in de winter wordt toch wel erg lastig. Wil je een tosti met kaas? Dan moet je toch echt eerst kaas en brood maken! Gelukkig hoef je niet alles zelf te verbouwen. Je kunt namelijk ook ingrediënten bestellen bij de supermarkt. Deze worden dan netjes thuisbezorgd door de zoon van de burgemeester.

onbekend

De harde kern

Dit brengt ons gelijk bij de wereld die bij deze uitbreiding komt: Hendford-on-Bagley. Hoewel er overeenkomsten zijn met een paar andere werelden in de game, zoals Brindleton Bay en Windenburg, voelt het toch als een nieuwe toevoeging. Zo kan je in het dorpje Finchwick terecht in de kroeg of naar het wekelijkse festival en kan je in de Bramblewoods in het meer zwemmen of verschillende dieren, bessen en champignons vinden. In de wereld zijn verschillende NPC’s die een wat grotere rol spelen dan de doorsnee Sim. Deze Sims hebben namelijk een specifieke rol, zoals burgemeester of eigenaresse van de supermarktkraam. Voor deze inwoners kan je verschillende klusjes doen in ruil voor Simoleons, ingrediënten of gerechten. Deze klusjes lopen behoorlijk uiteen, zo moet je bijvoorbeeld ingrediënten verzamelen voor een nieuw drankje in de lokale kroeg of de boodschappenlijstjes van de inwoners vergaren. Elke inwoner heeft zijn eigen verhaal en deze klusjes zijn een leuke manier om dit verhaal langzaam te ontdekken. Het voelt niet geforceerd en het is compleet optioneel, maar een leuke toevoeging voor degene die van wat achtergrondverhaal houden.

Met alle dieren en planten, de klusjes en dan nog zorgen dat je Sim niet in zijn broek plast of omvalt van de vermoeidheid is het best een hele klus om alles voor elkaar te krijgen. Het is dan ook erg lastig (zo niet onmogelijk) om naast de boerderij ook nog een normale baan te hebben, helemaal als je begint met één sim. Gelukkig kan je de hulp van de natuur inschakelen. Als je bevriend raakt met de konijnen en vogels in de wereld, kan je een woonplaats voor ze bij je huis zetten en ze vragen mee te helpen met tuinieren. Ik moet zeggen, dat scheelt echt een hoop. Alle planten verzorgen is namelijk al een dagtaak op zich, zeker als je zoals ik alle soorten fruit en groente wilt verbouwen. Naast alle werkzaamheden kan je ook nog meedoen aan het wekelijkse festival, waar je lintjes kunt verdienen met een gigantische aubergine, regenboogkoe of heerlijke taart. Het nadeel is echter dat je op het vrij saaie festival wel tot 22:00 moet wachten op de uitslag. Dat betekent dus wachten en een dutje doen op het bankje omdat je weet dat de haan 's morgens om 6:00 weer kraait… Ah, het boerenleven, is het niet geweldig?

onbekend

Het eindoordeel van Evelien de Geus

Alles bij elkaar denk ik dat dit De Sims 4 Landelijk Leven zeker geslaagd is. Natuurlijk zijn er de verschillende bugs, maar daar staat De Sims 4 bijna bekend om. Ik ben niks tegengekomen wat gamebrekend was, maar ik weet ook dat dat bij niet iedereen het geval was. Ik kijk er zeker naar uit meer met dit pakket aan de slag te gaan en te kijken hoe het samengaat met een normale baan, een aantal kinderen en misschien een kat. Het uitbreidingspakket brengt een heleboel nieuwe gameplay en verveelt niet snel. Voor mij bracht het veel elementen samen, zoals het weer uit Jaargetijden of het wassen van kleren uit De Sims 4 Wasgoed. Daarnaast zijn de dieren gewoon ontzettend schattig en wie wil er nu geen konijnen hebben rondhuppen in z’n achtertuin?

    Goed
  • Veel te doen
  • Super schattige dieren
  • Veel gameplay
  • Nieuwe uitdagingen
  • Sluit goed aan bij andere pakketten
  • Te veel te doen?
  • Festivals voelen kaal

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Ontwikkelaar:

Maxis

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

4 september 2014

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord