De Rondvraag: Wat vond je van de Xbox & Bethesda Games Showcase?

Afgelopen week was het een feest voor de gamers. Tijdens de Summer Game Fest en de Xbox & Bethesda Games Showcase werden trailers van bekende en nog onbekende games gedeeld. Natuurlijk kun je hier alle content rondom de Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 teruglezen door het harde werk van de redactie. Afgelopen zondag vond de Xbox & Bethesda Games Showcase plaats die ongeveer negentig minuten duurde. Genoeg tijd om aardig wat games de revue te laten passeren. Zo heb je onder andere Star Field, Pertiment, Redfall, Forza Motorsport en Minecraft Legends kunnen zien. Daarnaast heb je kunnen horen welke games naar de Game Pass komen, zodat je je deze zomer zeker niet hoeft te vervelen, mocht het weer tegenvallen. Was er te weinig aandacht voor exclusives of moeten we gewoon nog even geduld hebben? De meningen zijn verdeeld en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat zij van de Xbox & Bethesda Games Showcase vonden.

Bram vond het voldoende, maar niet veel meer dan dat

De Xbox & Bethesda Games Showcase 2022 zit er weer op. Ik moet zeggen dat ik plezier gevonden heb in de showcase, maar niet van mijn sokken ben weggeblazen. Dit komt misschien omdat de insteek was, dat alle games die getoond werden binnen twaalf maanden moeten verschijnen. Dus geen grote reveals van de gekste games die in ontwikkeling zijn, maar dat is eigenlijk geen probleem. Ik heb weer een aantal titels op mijn wishlist staan, hoor! Bij Redfall heb ik nu een beter idee en ik sta te trappelen om die aan de (vampier)tand te voelen. Het nieuws dat Hollow Knight: Silksong naar de Xbox-consoles komt en meteen beschikbaar is op Game Pass is top en verrassend. Er waren ontzettend veel games, waarbij ik dacht dat het misschien leuk is om uit te proberen. Laat dat nou net de specialisatie zijn van Game Pass. Ondanks het gemis van wat grote namen, heb ik mij voldoende vermaakt en kijk ik uit naar de toekomst.

Hollow Knight

Patrick mist de dikke aankondigingen

Wat is er nou lekkerder in het leven dan een dikke klodder mayonaise bij je patat? Niks toch? Ik ben niet zo van de magere geitenyoghurt, geef mij maar de echt vette shit. Idem als het op aankondigingen van games aankomt. Ik zit dan vol smart te wachten op die obesitas-trailers. Helaas bleef die vette shit tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase aardig uit. Tuurlijk, ik heb mij in die anderhalf uur best vermaakt. Maar waar in godsnaam waren de knallers? Van die trailers waar je broek spontaan van afzakt. Nee, die heb ik niet gezien. Het hoogtepunt was misschien nog wel een kwartier aan beeldmateriaal van Starfield dat we voorgeschoteld kregen, maar damn wat wordt dat een grote game. De gedachte alleen al dat er een stuk of honderd sterrenstelsels met ieder hun eigen planeten zijn, geeft mij keuzestress. Iets te veel van het goede. Ik vond de show in het algemeen allemaal wat tam en magertjes. Hey Phil, kom nou toch eens met die nieuwe Banjo Kazooie, joh! Ik heb trek!

BanjoKazooie1

Davy vond het wel degelijk, maar niet memorabel

Voor iemand die al jaren in het Xbox-ecosysteem zit en rotsvast gelooft in de huidige visie van het bedrijf, is de Xbox & Bethesda showcase wel een persoonlijk hoogtepunt. Vooraf wisten we al dat de focus lag op de uitgestelde 2022-games Redfall en Starfield. Doordat men zich, op basis van de feedback, focuste op gameplay en games die op korte termijn uitkomen, wist ik al dat ik weinig grote klappers moest verwachten. Wat we uiteindelijk kregen was één grote 'goednieuwsshow' voor Game Pass (de value blijft insane) die in een strak tempo een zeer gevarieerd aanbod aan games toonde, die straks bijna allemaal Day One op de service verschijnen. Niet alles was even memorabel, maar al bij al vond ik het een zeer degelijke vertoning en het bewijs dat er nog genoeg te spelen valt. En dan volgend jaar Fables, Hellblades en Avoweds graag!

Starfield11

Kyllian wil graag de wereld van Ravenlok verkennen

Ik heb meerdere games voorbij zien komen die ik zeker wel een keer wil spelen. Ik wil graag Redfall, Flintlock: The Siege of Dawn en ARK 2 spelen, om er een paar te noemen. Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar Starfield en of het de beloftes kan waarmaken. Toch was de game die er voor mij uiteindelijk uitsprong, Ravenlok. De vormgeving van de wereld in de game is bekend, maar toch uniek. Het is duidelijk geïnspireerd op Alice in Wonderland, maar dan met een creepy draai eraan. De wereld bevat nog steeds veel kleur en de gevechten hebben ook een bepaalde stijl. Deze alternatieve fantasiewereld spreekt me meteen aan. De trailer geeft mij de impressie dat het een game is waar de wereld en het verhaal hand in hand gaan. Daarom lijkt het me interessant om die wereld te verkennen. Als de game net zo leuk speelt als die er nu uitziet, dan wordt dat veel speelplezier.

Ravenlock

Wat vond jij van de Xbox & Bethesda Games Showcase? Heb je eindelijk die game gezien waar je al tijden op wacht of ben je teleurgesteld door het getoonde? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?