De Rondvraag: Wat vond je van gamescom 2021?

Gamescom 2021 is al weer een week geleden en we zijn weer verrast en teleurgesteld. Dat hoort een beetje bij dit soort evenementen. Je hoopt op een bepaalde aankondiging of hoopt in ieder geval verrast te worden met een nieuwe game waar je nog nooit van gehoord hebt (al is dat tegenwoordig wel heel lastig). Gelukkig zijn we getrakteerd op de releasedatum van Horizon Forbidden West, maar helaas is de releasedatum van God of War: Ragnarok nog niet bekendgemaakt. Het is natuurlijk altijd afwachten wat de uitgevers voor ons in petto hebben. We hebben in de Rondvraag van vorige week kunnen lezen waar de redactieleden op hoopten tijdens de gamescom 2021. Deze week is het tijd om te kijken of gamescom 2021 aan hun verwachtingen heeft kunnen voldoen en daarom vroeg ik wat ze van het evenement vonden.

Nils vond het niet anders dan normaal

Ik moet bekennen dat ik nooit de grootste liefhebber van gamescom ben geweest. En dat heeft een hele simpele reden: de afwezigheid van Nintendo. De Japanse gamegigant doet altijd zijn eigen ding en trakteert fans meestal op een Nintendo Direct-presentatie enkele weken na de Duitse gamebeurs. Dat is geen probleem, maar als Nintendo-fan betekent het wel dat ik niet veel te zoeken heb op gamescom. Eigenlijk loop ik ieder jaar weg van de presentaties met een neutraal gevoel. Dat was dit jaar niet anders. Er zat niet veel tussen dat mij echt aansprak. Daarnaast ben ik pas sinds kort nieuwe franchises aan het ontdekken. Daardoor ben ik nog onbekend met veel grote gameseries. ‘’Saints Row, kun je dat eten?’’ Misschien dat ik over een paar jaar heel anders naar tegen het evenement aankijk, maar dit jaar werd ik er niet echt warm van.

onbekend

Claudia heeft zich prima vermaakt

2020 zou het eerste jaar zijn dat ik naar gamescom toe zou gaan. Gezellig samen met mijn Gameliner-collega's over de beursvloer slenteren en de nieuwste games uitproberen. Helaas gooide corona roet in het eten en ook de editie van dit jaar viel in het water. Gelukkig werden we dit jaar wel verblijd met drie dagen aan streams die vol zaten met aankondigingen. Deze drie dagen heb ik toch wel een aantal leuke aankondigingen gezien. Mijn verwachtingen lagen niet erg hoog, dus dat heeft wellicht ook bijgedragen. Toch werd ik verrast door aankondigingen als de Halo Infinite Xbox die ik dan ook direct tijdens de stream besteld had. Ook kwamen er een paar leuke titels voorbij als DokeV, Cult of the Lamb en, ik durf het bijna niet te zeggen, Call of Duty: Vanguard.

Eilish mist het slenteren door de beurshallen

Bij gamescom dit jaar had ik eigenlijk hetzelfde gevoel als bij alle andere evenementen die de afgelopen jaren geheel online plaatsvonden. Het voelde niet echt als een groot of belangrijk evenement. Tijdens de shows hebben we ook niet veel te zien gekregen dat interessant of nieuw was. Nu is dat voor gamescom niet per se vreemd, aangezien er normaal gesproken ook weinig aankondigingen worden gedaan. Het is meer een beurs, waar van alles te doen is en waar je veel merchandise kunt kopen. Op de tweede dag was de show in ieder geval goed gevuld, maar er zaten niet veel nieuwe dingen bij. Toch was dit nog wel de leukste dag, omdat we wel veel nieuwe gameplay te zien kregen van games zoals Halo Infinite. Al met al was het dus wel een vermakelijk evenement, maar natuurlijk niet zoals we gewend zijn als we door de beurshallen slenteren.

onbekend

Anita is voornamelijk blij met de nieuwe releasedata

Ik had dit jaar weinig interesse in een digitale gamescom, omdat dit evenement juist draait om de beurs. Ik had geen verwachtingen en dat is maar goed ook, want de streams waren nogal matig. En dan heb ik het vooral over de Xbox Show en Awesome Indies. De beste stream was de Opening Live op woensdag al heb ik die voor de helft moeten missen. Uiteindelijk hebben de streams ervoor gezorgd dat ik nog enthousiaster ben geworden over de games waar ik al enthousiast over was. Denk aan Dying Light 2, Far Cry 6, Timberborn en Diluvian Winds. Ik denk dat het hoogtepunt van gamescom dan ook de aankondiging van de releasedata was. Niet alleen werd er bekendgemaakt dat New World een open bèta krijgt, maar Horizon Forbidden West kreeg een releasedatum samen met Jurassic World Evolution 2. Met als klapper de releasedatum van Timberborn, waar ik al flink wat maanden op wacht. Vanwege die releasedata en een aantal trailers ben ik tevreden, maar gamescom haalde zeker het niveau van de E3 niet.

onbekend

Wat vond jij van gamescom dit jaar? Ben je eindelijk verrast met de game waar je al jaren op wacht of ben je wederom teleurgesteld?

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?