De Rondvraag: Wat wil je dit jaar zien tijdens gamescom?

Nog eventjes geduld en dan wordt gamescom officieel afgetrapt door Geoff Keighley. Met Opening Night Live worden ruim dertig games geprestenteerd aan het publiek. Bovendien duurt de show zo'n twee uur, dus je mag wel verwachten dat we het één en ander voorgeschoteld gaan krijgen. De Xbox Stream op gamescom van gisteravond viel voor velen wellicht wat tegen, maar dat laat ook weer extra veel te wensen over voor vanavond en de rest van het evenement. Daarom vroegen wij een aantal van onze redactieleden wat zij graag zouden zien tijdens gamescom.

Celine hoopt stiekem op meer Pandora

Ik hoop dat we dit jaar tijdens gamescom meer te zien krijgen van Avatar: Frontiers of Pandora. In 2017 werd al aangekondigd dat Ubisoft aan een Avatar-game werkt samen met filmregisseur James Cameron. Als een grote fan van de film heeft mij dat natuurlijk warm gemaakt. Sindsdien hebben wij eigenlijk vrij weinig gehoord over de game. Totdat vorige maand Ubisoft de Ubisoft Forward-show afsloot met een trailer van Avatar: Frontiers of Pandora. Hierin maakten we kennis met de wereld van Pandora en zagen we prachtige beelden voorbijkomen die mogelijk zijn gemaakt door Ubisoft’s Snowdrop engine. Mocht Avatar langskomen tijdens gamescom, dan hoop ik vooral dat we meer te weten komen over de gameplay. Ik ben benieuwd of het een first-person game gaat worden, wat voor wapens er zijn en hoe de combat in zijn werk gaat.

onbekend

Kyllian wil graag wat horen van Bioware

Er komt altijd veel op gamescom voorbij wat me heel interessant lijkt. Er is een kleine kans dat we iets meer te zien kunnen krijgen van Avowed. Ook kijk ik uit naar meer nieuws over Everwild en Starfield, maar het meeste van alles kijk ik toch uit naar nieuws van Bioware. Op dit moment wordt er gewerkt aan twee games als vervolg op twee geliefde game-franchises, Dragon Age en Mass Effect. Ik ben heel benieuwd of we al wat meer van Tevinter uit Dragon Age kunnen zien. Daarnaast ben ik nieuwsgierig of ze iets laten zien van mijn favoriete ei, Solas de elf. Volgens geruchten gaat hij een grote rol spelen. We weten nog minder van de volgende Mass Effect-game. In de laatste korte trailer konden we wel Liara zien en dat geeft me veel hoop. Ik hoop op nog meer goed nieuws en op antwoorden op vragen die de trailer oproept. Het is nu onduidelijk wanneer deze game zich gaat afspelen en welke connectie het zal hebben met de laatste game uit de reeks: Mass Effect Andromeda. Van mij mag Bioware daarom het podium van Gamescom goed gebruiken!

onbekend

Nils wil graag verdrinken in demo’s

Gamescom is een mooie mogelijkheid om nieuwe games te ontdekken. De gametrailers tijdens de presentaties geven echter niet altijd het hele beeld. Tijdens een fysiek evenement als gamescom of de E3 kijk ik dan ook graag achteraf op YouTube naar alle nieuwe gameplaybeelden van mensen op de beursvloer die ik gemist heb. Maar aangezien gamescom 2021 een volledig digitaal evenement is, komt daar dit jaar niets van terecht. En wat is daar een goede oplossing voor? Downloadbare demo’s, natuurlijk! Ik hoop dat er na afloop van de gamescom-presentaties direct allerlei demo’s gedropt worden in de digitale winkelschappen. Aangezien ik qua nieuwe games niet echt wensen heb, hoop ik zo weer een nieuw pareltje te kunnen ontdekken.

onbekend

Evelien wil een verrassingsfeest

Om eerlijk te zijn was ik door omstandigheden niet helemaal up-to-date met de verwachtingen rondom gamescom 2021. Ik ben ook eigenlijk niet heel goed met realistische verwachtingen uitspreken. Wat zou ik graag willen zien in een ideale wereld? Nieuwe dingen van De Sims door EA of een nieuwe Assassin's Creed van Ubisoft (aangezien ik geen fan was van Assassin's Creed Valhalla). Maar ik weet ook heel goed dat dat allemaal niet gaat gebeuren, al is er wel net een nieuwe Kit aangekondigd voor De Sims 4. Dus als ik realistisch kijk hoop ik eigenlijk vooral op meer van Avatar: Frontiers of Pandora. De eerste trailer die tijdens de Ubisoft Forward-show werd laten zien afgelopen juni zag er gaaf uit en ik zou het zeker niet erg vinden daar meer van te zien, misschien wat gameplay? Verder wil ik eigenlijk vooral verrast worden. Zoals ik al zei ben ik niet erg up-to-date en dat vind ik ook eigenlijk niet zo erg. Ik laat het lekker over me heen komen, maar hoop toch wel een beetje op een verrassing. En mocht dat in de vorm van een grote uitbreiding voor Planet Zoo zijn waarin een hele waslijst aan hoog verwachte elementen terugkomt, dan hoor je mij zeker niet klagen. Wie wil er nu geen dolfijnen en vogels die daadwerkelijk kunnen vliegen?

onbekend

Zo, ik heb een donkerblauw vermoeden dat een deel van de redactie iets van Ubisoft verwacht. De kans is klein dat we iets van Avatar gaan zien, maar wie weet. Wat hoop jij te zien tijdens gamescom?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?