De Rondvraag: Wat vond je van The Game Awards?

Geplaatst:

Vorige week donderdag werden The Game Awards gehouden en kregen verschillende games een prijs. Als je dit evenement gemist hebt, kun je alle winnaars en aankondigingen op onze site teruglezen. Er zijn aardig wat games voorbij gekomen, maar een echte grote onverwachte aankondiging is uitgebleven. Zo leek er eindelijk een trailer voor het volgende deel van Final Fantasy VII Remake in te zitten, maar nee. Ze hebben de game (Intergrade) voor de pc aangekondigd. Fijn, maar niet het nieuws waar ik op zat te wachten. Ook doet er een gerucht te ronde dat er een remake in december wordt aangekondigd en ik had deze bij The Game Awards verwacht. Het schijnt dat dit pas rond kerst bekend wordt gemaakt. Dus ik moet nog even geduld hebben. Ook miste ik nieuws of een glimp van Final Fantasy XVI en God of War: Ragnarok, maar gelukkig kwam Alloy even in beeld om de dag te redden. Ook was de Cuphead DLC een leuke verrassing. Op de redactie zijn de meningen ook verdeeld en daarom vroeg ik aan hen wat zij van The Game Awards vonden.

Jolien vond het oké

Wat vond ik van The Game Awards dit jaar? Als ik het in één woord moet samenvatten: oké. Ik vond het geweldig dat It Takes Two er met de hoofdprijs vandoor ging, omdat ik het gewoon niet zag aankomen en het Hazelight gunde. Verder vond ik de aankondiging van de Wonder Woman-game, Star Wars Eclipse en de nieuwe gameplaybeelden van Horizon Forbidden West er goed uitzien. Toch had ik het gevoel dat er iets miste. Normaal heb je bij The Game Awards zoveel grote aankondigingen, maar dit jaar miste er gewoon iets. Ik kan alleen niet precies de vinger leggen op wat precies. Zo was onder andere Nintendo afwezig dit jaar, wat voor mij een grote verrassing was. Ik had stiekem gehoopt dat er meer nieuws onthuld ging worden over Breath of the Wild 2 of iets over het The Legend of Zelda 35-jarig jubileum. Dus misschien dat ik daar gewoon bitter over ben.

Nils vond het niet anders dan normaal

The Game Awards zijn voor mij als Nintendo-fan nooit echt heel bijzonder. De grote N heeft meestal wel een aankondiging in petto, maar stelt ook regelmatig teleur. Met die gedachte in het achterhoofd bekeek ik de dag na de uitreiking alle aankondigingen. En wat bleek, Nintendo was de grote afwezige tijdens de presentatie. Ik moest het dus doen met de rest van de aankondigingen. Daar zaten een hoop grote games tussen, zoals Elden Ring, Horizon Forbidden West en Saints Row. Helaas zijn dat allemaal games waarvoor ik de consoles niet heb. Daar schoot ik dus ook niet veel mee op. Wat overbleef, waren games als Monster Hunter Rise Sunbreak, de DLC van Cuphead en de eerste echte trailer voor Sonic Frontiers. Die zagen er allemaal enorm goed uit, maar het was niet nieuws waar ik enorm warm van word. Dat is ongeveer in lijn met mijn reacties van vorige jaren. The Game Awards waren voor mij als Nintendo-liefhebber dus niet geweldig, maar ook zeker niet slecht.

Anita is erg tevreden

In de vorige rondvraag heb je kunnen lezen dat ik ontzettend graag gameplay van Hellblade 2 wilde zien. Die wens werd vervuld, want we kregen maar liefst zeven minuten van de game te zien. Hierdoor is voor mij The Game Awards eigenlijk al geslaagd. Ik heb de stream niet gekeken, want het interesseert mij weinig welke games er met de prijs vandoor gaan. Hierdoor stond de ochtend na The Game Awards volledig in het teken van het bekijken van de trailers. Naast Hellblade 2 was ik erg blij om nieuwe beelden van Horizon Forbidden West en A Plagues Tale: Requiem te zien. De trailers zagen er goed uit en ik kan niet wachten om met de games aan de slag te gaan. De verrassing van de The Game Awards was juist de trailer van een indie-game. De trailer van Have a Nice Death was namelijk fantastisch en alleen daarom al wil ik de game uitproberen. Het idee dat een overwerkte Magere Heijn zijn werknemers in het gareel moet krijgen en daardoor alle afdelingen van zijn kantoor afgaat, is fantastisch. Er zijn altijd games die mij totaal niet aanspreken, maar over het algemeen was de kwaliteit van de trailers hoog en hebben we veel kunnen zien. Het is voor mij dan ook geen minpunt dat we voornamelijk games hebben gezien die al waren aangekondigd. Wat ik wel jammer vind, is het ontbreken van God of war Ragnarök. De releasedatum van de game laat waarschijnlijk nog maanden op zich wachten, maar ik had toch graag een kleine teaser willen zien.

Claudia is tevreden

Voor het eerst sinds jaren heb ik The Game Awards niet live gekeken. Uiteraard heb ik wel alle aankondigingen bekeken en ik moet zeggen dat ik toch wel tevreden ben. De laatste tijd merk ik dat mijn verwachtingen en die van gamers in het algemeen, toch erg hoog liggen wat dit soort evenementen betreft. Zelf hoopte ik voornamelijk meer gameplaybeelden te zien van de grote titels die al reeds aangekondigd zijn en ik heb gekregen waar ik om gevraagd had. Zelf miste ik alleen beelden van Final Fantasy XVI en God of War Ragnarok, maar de andere onthullingen maakten dit meer dan goed. Zo ben ik blij weer eens wat van Metal: Hellsinger te zien, is mijn hype voor Elden Ring nog steeds enorm en ben ik, nu ik ook een Xbox Series X heb, nog meer benieuwd geworden naar Hellblade 2. Ik heb het gevoel dat 2022 een erg goed jaar gaat worden!

Wat vond jij van The Game Awards? Ben je enthousiast geworden voor het aankomende gamejaar of ben je blij dat je op je backlog kunt terugvallen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord