De Rondvraag: Wat wil je zien tijdens The Game Awards?

Geplaatst: 8 december 2021 17:00

Morgennacht is het weer tijd voor de The Game Awards van dit jaar. Dit betekent dat de beste games van het afgelopen jaar geëerd worden. Daarnaast onthullen verschillende studio’s ook vaak hun nieuwe plannen voor de aankomende jaren. Zo zitten we allemaal te wachten op de aankondigingen en trailers die tijdens de Awards worden uitgezonden. Krijgen we eindelijk Breath of the Wild 2 te zien, gaat het dystopische avontuur van Bioshock eindelijk verder of is het tijd voor de remake van Bloodborne, de Metal Gear Solid Collection of een nog geheel onbekende game. Het is tegenwoordig altijd interessant om te zien hoeveel remakes en remasters er deze keer worden aangekondigd. De geruchtenmolen is al een tijdje bezig en daarom vroeg ik aan de redactieleden wat zij graag willen zien tijdens The Game Awards van 2021.

Nils hoopt op een grote verrassing van Nintendo

Met Nintendo weet je nooit zeker of het bedrijf flink gaat uitpakken bij de Game Awards. Het ene jaar wordt aangekondigd dat Joker uit Persona 5 naar Super Smash Bros. Ultimate komt, terwijl ze het jaar daarop met Marvel Ultimate Alliance 3 aan komen zetten. Ik hoop dan ook dat Nintendo dit jaar flink uitpakt. Hoe gaaf zou het zijn als Nintendo bij de Game Awards een oude franchise herrijst uit de dood? Een nieuwe online F-Zero met adembenemende graphics, de terugkeer van Kid Icarus, of een fonkelnieuwe toevoeging aan de Golden Sun-reeks, bijvoorbeeld! Dit jaar heeft Nintendo een hoop franchises uit de ijskast gehaald. Ik had niet verwacht dat we ooit nog franchises zoals Advance Wars en Big Brain Academy terug zouden zien. Hopelijk zet die trend zich bij de Game Awards voort. En zo niet, dan maakt Nintendo me ook heel blij met wat meer Splatoon 3-info.

Anita wil gameplay zien van Hellblade 2

In eerste instantie wilde ik een heel verhaal gaan houden over dat ik ontzettend verlang naar een echte Dragon Age 4 trailer. Volgens het laatste nieuws heeft Bioware aangegeven dat er pas in 2022 nieuwe informatie naar buiten komt. Dat feest gaat dus niet door, maar gelukkig zijn er nog andere games waar ik graag meer van wil zien. Zo verschijnt God of War Ragnarok in 2022, maar moeten de eerste gameplaybeelden nog getoond worden. Ik hoop dan ook dat dit tijdens de Game Awards gaat gebeuren, want die game is nu al één van de hoogtepunten van 2022. De tweede game die ik wil zien, is Hellblade 2. Tijdens de Game Awards van 2019 werd Hellblade 2 aangekondigd dus ik verwacht dat er dit jaar weer wat nieuwe informatie naar buiten komt. Een releasedatum zou ontzettend fijn zijn, maar als er een nieuwe gameplaytrailer verschijnt dan ben ik al tevreden. Ik heb verwachtingen, maar ben daarnaast vooral benieuwd welke andere games we te zien krijgen. Er worden veertig tot vijftig games getoond en dat is een flink aantal.

Celine kijkt uit naar Breath of the Wild 2

Eén van de games waar ik enorm naar uitkijk, is de sequel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Het is de eerste game die ik gespeeld heb voor de Switch en is nog steeds mijn favoriet binnen de Switch-games. Ik hoop dat we een naamonthulling krijgen van de sequel tijdens The Game Awards. De titel was namelijk expres geheimgehouden om geen hints weg te geven over de game. Daarnaast hoop ik nieuwe beelden te zien met een eventuele uitleg over wat je kunt verwachten van het verhaal en de gameplay. Verder hoop ik nieuwe aankondigingen te zien van PlayStation 5-games. Tot nu toe zijn er nog geen PS5-games die mij overhalen om de console met spoed te kopen. Hopelijk brengt The Game Awards daar verandering in.

Kyllian hoopt dat er iets wordt bekendgemaakt over de volgende Bioshock

Er zijn al een tijdje geruchten over de vierde Bioshock. Volgens de geruchten is de game al in ontwikkeling onder de naam Bioschock Isolation en het verhaal speelt zich af op Antarctica. Als fan van de gamereeks, zou ik graag iets te zien krijgen van wat we kunnen verwachten. We weten dat er al een tijd wordt gewerkt aan de game, maar de rest van de informatie komt vooral voort uit geruchten. Daarom wil ik graag iets vertrouwelijks en concreets te zien krijgen. Een ijskoude omgeving als Antarctica zou een goede aanvulling zijn op de andere twee locaties die we hebben gehad, onderwater en in de lucht. Ik wil heel graag weten welke kant de ontwikkelaar opgaat met de omgeving. Helaas is er ook een kans dat we tot volgend jaar moeten wachten voor nieuws. Die mogelijke verwachting komt net zoals de rest voort uit geruchten. Ik hoop dat die geruchten niet waar zijn en we al iets, als is het maar een klein beetje, te zien krijgen van de volgende Bioshock.

Wat zijn jouw verwachtingen van The Game Awards? Wat is jouw favoriete game van het jaar en op welke aankondiging of trailer zit jij echt te wachten? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord