Check hier alle The Game Awards 2023 content

De Rondvraag: Wat was jouw favoriete sport in Wii Sports?

Wii Sports is in 2006 uitgebracht. De innovatieve game is ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo voor de Nintendo Wii. De game werd bij de console geleverd dus iedereen die in Europa een Wii kocht, had ook automatisch de game. Er werden vijf sporten (tennis, bowling, honkbal, golf en boksen) aangeboden die ontwikkeld zijn om de motion-sensing capaciteiten van de Wii Remote te demonstreren. Het was een groot succes en heeft ervoor gezorgd dat nieuwe generaties die nooit een controller zouden oppakken dit hierdoor wel deden. Het is een tijdje stil geweest rond de sport-game van Nintendo, maar deze week komt Nintendo Switch Sports uit. We kunnen dus weer losgaan met onze controllers en mocht je meer willen weten over Nintendo Switch Sports dan kun je dit lezen in Alles wat je moet weten over Nintendo Switch Sports van Nils. Om de redactieleden in de juiste stemming te krijgen voor de aankomende sport-game vroeg ik aan hen wat hun favoriete sport in Wii Sports was.

Nils ging altijd voor de strikes

Poeh, wat komen er weer een hoop herinneringen naar boven door deze rondvraag. Als ik aan de originele Wii Sports terugdenk, herinner ik me vooral veel gewaggel met de Wii-afstandsbediening in de bowling-minigame. Het bowlen was simpel, maar enorm vermakelijk. Het idee dat je een hele bowlingbaan naar je woonkamer kon brengen, was destijds bizar. Ik bakte ook meer van het virtuele bowlen dan van het bowlen in het echte leven. Op een gegeven moment wist ik in de game een tactiek te vinden waarmee ik iedere keer een strike kon gooien. En laten we eerlijk zijn: als je altijd wint, is een game veel leuker om te spelen. Overigens wil ik ook nog graag een shoutout geven naar de tennis-minigame. Als kind met ADHD kon ik altijd mijn energie kwijt in die sport door als een bezetene met de Wii-afstandsbediening te zwaaien. Wat een tijden waren dat, zeg. Misschien maar iets rustiger aan doen met de Joy-Cons later deze week.

Jolien vond honkbal en tennis het leukst

Het gaat bij mij tussen de sporten tennis en honkbal. Ik heb zoveel potjes gespeeld met mijn vrienden en familie op de Wii dat ik de tel kwijt ben geraakt. Hoewel er bijna tv’s gesneuveld waren door losschietende Wii-remotes bij tennis of door iemand die voor de sensor ging staan om een homerun te voorkomen om mij te irriteren. Wii-sports was één van de meest gespeelde games op mijn console thuis met goede reden. De sporten die perfect bij de remotes pasten en dat kleine beetje chaos wat Nintendo met hun familie games naar boven brengt zorgt voor uren speelplezier. Ik hoop oprecht dat Nintendo Switch Sports net zo leuk wordt als diens voorganger en er weer uren aan speelplezier bijkomen!

Evelien slaat in het rond

Wii Sports, die game heb ik grijs gespeeld. Eigenlijk vooral Wii Sports Resort. Daar vond ik vooral het zwaardvechten superleuk en ik heb toen alle maps en alle moeilijkheidslevels uitgespeeld. Daar was ik toch best trots op. Maar als het gaat om Wii Sports wordt het toch een stuk lastiger. Bijna elke game heeft wel speciale herinneringen. Bowling was die game waarin mijn moeder onverslaanbaar was. Boksen heb ik niet veel gedaan, maar ik kan me nog herinneren dat ik naast mijn vader stond te zweten. Hoeveel potjes tennis ik wel niet met vrienden heb gespeeld, waarbij zelfs de verjaardagslingers het wel eens hebben moeten verduren. Maar ik denk dat mijn favoriet toch honkbal moet zijn. Het heeft even geduurd voordat ik er echt goed in werd, maar ik heb er toch veel uren in gestoken en veel plezier aan gehad. Wel jammer dat dat precies de game is die niet in Nintendo Switch Sports zit.

Claudia bowlde erop los

Wii Sports is een game die ik eigenlijk vrij weinig gespeeld heb. De Wii is namelijk een console die ik nooit in mijn bezit heb gehad. Toen ik op de middelbare school zat, had ik echter wel vriendinnen die een Wii thuis hadden staan. Ik weet dan ook nog goed dat de kleine witte console altijd mee ging als we een slaapfeestje hadden. Bij elke verjaardag speelden we tot in de late uurtjes Super Smash Bros. Brawl, Mario Party 9 en natuurlijk Wii Sports. Mijn favoriete sport in Wii Sports was dan ook bowlen. Als ik in het echte leven ga bowlen, dan gooi ik de bal standaard in de goot. De bal is voor mij altijd te zwaar, omdat ik zo klein ben. Ook kan ik met m’n kleine handjes moeilijk de bal fatsoenlijk vasthouden. In Wii Sports ben ik echter een echte pro in bowlen. Ik kan me nog goed herinneren dat ik vroeger midden in de nacht de ene strike na de andere gooide en iedereen eruit bowlde met de Wiimote. Af en toe de bal het publiek in gooien, behoorde overigens ook tot de dagelijkse activiteiten op feestjes.

Heb jij ook een favoriete sport in Wii Sports en kun jij ook niet wachten tot Nintendo Switch Sports uitkomt? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?