Alles wat je moet weten over: Nintendo Switch Sports

Geplaatst: 16 april 2022 12:00

Er is bijna geen ziel op aarde die zich het Wii Sports-fenomeen niet kan herinneren. De originele game op de Nintendo Wii was een grote hit. Wii Sports bracht mensen bij elkaar en maakte het zelfs aantrekkelijk voor niet-gamers om een Wii-afstandsbediening aan te raken. Na twee vervolgen, de één succesvoller dan de ander, bleef het echter stil rondom de Wii Sports-serie. Althans, tot Nintendo in de laatste Nintendo Direct-presentatie Nintendo Switch Sports aankondigde. Inmiddels zijn we nog maar enkele nachtjes slapen verwijderd van de release. Hoog tijd om de game eens goed onder de loep te nemen. Dit is alles wat je moet weten over Nintendo Switch Sports.

onbekend

Zweten voor de beeldbuis

Wii Sports stond altijd bekend om de bewegingsbesturing. Door de Wii-afstandsbediening te slaan als een tennisracket, kon je de tennisbal wegmeppen. Een goed getimede slag met de afstandsbediening vertaalde zich naar een rake klap in de boksminigame en door de controller juist te zwaaien kon je proberen een hole-in-one te slaan op de golfbaan. Deze bewegingsbesturing keert terug in Nintendo Switch Sports. Ditmaal gebruik je echter de technologie in de Joy-Con-controllers om het gevoel van sporten te evenaren. Dat wordt dus weer volop zweten voor de televisie. Vergeet niet om het polsbandje goed om te doen. Zo mieter je niet per ongeluk je dure controller door je nog duurdere televisie.

onbekend

Zeven sporten in één pakket

Bij een sportgame horen natuurlijk ook meerdere sporten. In Nintendo Switch Sports keren een aantal oude klassiekers terug en worden er enkele nieuwe sporten aan de line-up toegevoegd. Tennis en bowlen zijn terug van weggeweest. Dat wordt weer ballen slaan en strikes gooien zoals je van vroeger gewend bent. Ook chanbara keert terug uit Wii Sports Resort. Natuurlijk zijn alle sporten voorzien van een fris likje verf en enkele nieuwe gameplayelementen. Naast deze terugkerende sporten, kun je ook zweten in drie fonkelnieuwe toevoegingen. De eerste daarvan is voetbal. De Joy-Con-controllers laten je schieten en zweefduiken uitvoeren. Wellicht een mooie manier om je alvast voor te bereiden op het WK-voetbal later dit jaar. Ook badminton maakt zijn debuut in de serie. Probeer de shuttle in de lucht te houden en verneder je tegenstander met een keiharde smash in deze gloednieuwe sport. De laatste nieuwe sport die je kunt spelen als de game in de winkelschappen verschijnt, is volleybal. Serveer, pass, maak een set-up en smash de bal over het net. Vooral met een groep vrienden of familieleden is volleybal een groot succes. De zevende sport, golf, wordt via een gratis software-update in de herfst van dit jaar aan de game toegevoegd. Alhoewel Nintendo niets heeft bevestigd over andere nieuwe sporten, zijn er verwijzingen gevonden naar trefbal en basketbal in de code van de Nintendo Switch Sports-online speeltest. Wellicht dat de lijst met sporten dus nog verder wordt uitgebreid, nadat de game is uitgebracht.

onbekend

Voetjes van de vloer

In de eerdere games in de Wii Sports-serie kon je enkel je handen en armen gebruiken bij het sporten. Daar wordt nu verandering in gebracht. De fysieke versie van Nintendo Switch Sports komt namelijk gebundeld met een beenband-accessoire. Je kent de beenband wellicht al van games als Ring Fit Adventure. Door de beenband aan te brengen op je been, kun je ook je andere ledematen gebruiken om een balletje te trappen. De beenband kan gebruikt worden om indrukwekkende volleys te trappen in de Shoot-out-stand van de voetbalminigame wanneer de Nintendo Switch Sports verschijnt. Enkele maanden later, in de zomer, wordt er een gratis software-update uitgebracht waarmee je de beenband ook in gewone voetbalwedstrijden kunt gebruiken.

onbekend

Ga voor goud

In Nintendo Switch Sports kun je jouw eigen vrienden en familie inmaken in een sport naar keuze – of je nu in de woonkamer bij elkaar zit, of aan de andere kant van de wereld woont. Wie vertrouwen heeft in zijn of haar eigen skills, kan zelfs online de strijd aangaan met willekeurige spelers over de hele wereld. Als je vaak genoeg wint, kun je een Pro-certificaat bemachtigen. Met een Pro-certificaat in de hand kun je het aan de hand van een rankingsysteem opnemen tegen spelers over de hele wereld. Hoe beter je speelt, hoe sneller je klimt op de ranglijst. Bij een goede rank horen natuurlijk ook beloningen. Er zijn speciale prestaties te behalen voor de topsporters onder ons. Wie weet sta jij straks oog in oog met de beste Nintendo Switch Sports-spelers van de hele wereld.

onbekend

Laat je van je beste kant zien

Sporten is erg leuk. Maar weet je wat het bewegen nog vermakelijker maakt? Lekker sporten en er tegelijkertijd goed uitzien, natuurlijk. Nintendo Switch Sports bevat genoeg opties om je personage aan te kleden zoals jij wilt. Kies voor de fonkelnieuwe Sportsmates, of bekleed je vertrouwde Mii-personage met toffe outfits. Je garderobe wordt steeds groter naarmate je meer speelt. Door wedstrijden te spelen, verdien je namelijk punten. Die punten kun je vervolgens gebruiken om een grotere garderobe te bemachtigen. Het assortiment aan outfits wisselt wekelijks, dus hou je ogen open. In eerdere trailers van Nintendo Switch Sports zagen we al een aantal sportieve looks voorbijkomen. Heb jij al een outfit op het oog?

onbekend

Welkom op Spocco Square

In Nintendo Switch Sports wordt een gloednieuwe sportomgeving geïntroduceerd. Wanneer je de game opstart, betreed je al snel het pittoreske Spocco Square. Dit is een sportieve hub middenin een grote stad. Op Spocco Square vind je alles wat je verlangt van een sportieve stadskern. Er zijn diverse sportcentra waar je naar hartenlust in beweging kunt komen. Maar ook buitenshuis is er genoeg te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de gigantische golfbaan, of de open voetbalvelden? In deze hub is alles wat je hartje begeert aanwezig. Vergeet ook niet af en toe om je heen te kijken. Spocco Square wordt namelijk omgeven door veel groene beplanting, blauwe waters en torenhoge wolkenkrabbers. Probeer echter ook weer niet té afgeleid te raken door de prachtige details. Het Pro-certificaat behaalt immers zichzelf niet.

onbekend

Zo, dat is alles wat je moet weten over Nintendo Switch Sports. Er zijn enkele verschillen tussen Wii Sports en Nintendo Switch Sports, maar uiteindelijk blijft de essentie van beide games hetzelfde. Aan het einde van deze maand sta jij weer te zweten voor je televisie alsof het 2006 is. Haal je Joy-Con-polsbandjes maar alvast uit de kast, zodat je klaarstaat wanneer Nintendo Switch Sports verschijnt op 29 april.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Nintendo Switch Sports

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

29 april 2022

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord