Drie van die: Verschillen tussen Wii en Nintendo Switch Sports

Geplaatst: 2 maart 2022 09:00
-

De originele Wii Sports heeft een enorme impact gehad op het gamelandschap. Met de komst van die game stonden hele huishoudens plotseling met een Wii-afstandsbediening voor de televisie te zwaaien alsof hun leven ervan afhing. Thuis sporten voor de televisie was destijds niet alleen revolutionair, maar ook heel erg leuk. Na Wii Sports Resort uit 2009 en het veelal vergeten Wii Sports Club uit 2013 bleef het echter stil rondom de serie. Spring bijna een decennium vooruit en plotseling is daar de aankondiging van Nintendo Switch Sports: een nieuwe versie van Wii Sports op de Nintendo Switch. Hier op de redactie van Gameliner sprongen er bij de onthulling een aantal opgegroeide Wii-kinderen van de bank af, waaronder ondergetekende. Alhoewel de essentie van Nintendo Switch Sports nog steeds hetzelfde is als die van Wii Sports, zijn er een aantal dingen anders. In dit artikel vind je de grootste verschillen tussen Wii Sports en Nintendo Switch Sports. Trek je sportkleding maar alvast aan, want we gaan er in een rap tempo doorheen.

Kersverse sporten

Bij een nieuw deel in de Wii Sports-franchise komen natuurlijk ook nieuwe sporten kijken. In totaal beschikt Nintendo Switch Sports over zes sporten wanneer de game in de winkelschappen belandt. Dat is één sport meer dan de originele Wii Sports had. Tennis en bowling keren terug uit het origineel. Ook chanbara uit Wii Sports Resort wordt toegevoegd aan de line-up. De drie sporten die overblijven, zijn fonkelnieuw. De eerste nieuwe sport is een sport waar wij Nederlanders wel raad mee weten: voetbal. Je kunt schieten en zweefduiken uitvoeren door de Joy-Con-controllers te bewegen. Tevens kun je dit spel spelen met de beenband die je bij de fysieke versie van de game krijgt. De volgende sport is badminton. Hier probeer je de shuttle in de lucht te houden met je racket. Met een krachtige smash kun je de bovenhand krijgen en de reputatie van je tegenstander om zeep helpen. De laatste nieuwe sport is volleybal. Hier kun je een Joy-Con gebruiken om de bal te serveren, te passen, een set-up te maken en te smashen. Dat staat weer garant voor een hoop chaos in de woonkamer. Daar blijft het echter niet bij. In een gratis softwareupdate in de herfst wordt golf aan de game toegevoegd, wat het eindtotaal naar zeven sporten brengt. Natuurlijk kun je deze sporten lokaal met vrienden of familie spelen, maar het is ook mogelijk om online vrienden en vreemdelingen in te maken.

Mii? Wie?

Een groot deel van de charme van de originele Wii Sports kwam van de Mii-personages. Dat waren de poppetjes die je zelf kon maken en in een hoop Wii-games kon gebruiken. Alhoewel de Mii-personages nog steeds aanwezig lijken te zijn in Nintendo Switch Sports, zijn ze naar de achtergrond verplaatst. Nintendo Switch Sports biedt namelijk een hele nieuwe manier om je eigen avatar te maken. De poppetjes hebben een hele andere look gekregen. Daarnaast kun je nu niet alleen de fysieke eigenschappen van je personage veranderen, maar ook de kleding. In de eerste trailer zagen we al een aantal sportieve outfits voorbijkomen. Hoe meer wedstrijden je online speelt, hoe groter jouw garderobe wordt. Weet jij al wat je aan wilt trekken?

Een nieuwe setting

Wii Sports Resort vond plaats op het tropische Wuhu Island. Daar kon je onder andere zwaardvechten bij zonsondergang en frisbees werpen op het zonnige strand. In Nintendo Switch Sports is er opnieuw gekozen voor een centrale sportomgeving. Ditmaal word je welkom geheten op Spocco Square, een sportieve hub middenin een grote stad. De meest opvallende plekken zijn de diverse sportcentra waar jouw wedstrijden plaatsvinden, de hoge wolkenkrabbers, het vele groen in de stad en het prachtige blauwe water waaraan Spocco Square gelegen is. Er lijkt enorm veel moeite te zijn gestoken in de kleine details van dit sportieve plein. Probeer niet te veel afgeleid te raken door al het moois om je heen. Er zijn wedstrijden die gewonnen moeten worden.

Zo, hopelijk heb je nu een goed beeld van de verschillen tussen Wii Sports en Nintendo Switch Sports. Je kunt weer volop gaan zweten voor je televisie wanneer Nintendo Switch Sports op 29 april wordt uitgebracht.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Nintendo Switch Sports

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

29 april 2022

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord