De Rondvraag: Wat wil je zien van THQ Nordic?

Geplaatst: 15 september 2021 17:00

Vorige week werden we getrakteerd op de PlayStation Showcase die niet heel spectaculair was, maar ook niet tegenviel. In de Rondvraag van vorige week bespraken we onze verwachtingen van de Showcase. Deze week worden we opnieuw getrakteerd met een nieuwe show van THQ Nordic. Zij zijn onder ander bekend van BioMutant, Wreckfest, Destroy all Humans!, Darksiders en Red Faction. Het bedrijf bestaat al weer tien jaar. Hierdoor vieren ze hun jubileum met zes nieuwe games die aanstaande donderdag worden aangekondigd. Gaat THQ Nordic ons verrassen en worden we weggeblazen door zes fantastische titels? Ik vroeg daarom aan de redactieleden wat zij aanstaande donderdag verwachten van het THQ Nordic-jubileum.

Kyllian wil nog een keer gebouwen neerhalen zoals in Red Faction: Guerrilla

Volgens mij zit in de games van THQ Nordic een thema dat ik leuk vind. Ik ga bijvoorbeeld graag los als een alien in Destroy All Humans! Ook ga ik graag naar mars in Red Faction: Guerrilla om alle gebouwen met de grond gelijk te maken. Deze laatste game heeft nogal een indruk op me achtergelaten. De manier waarop je alles kan verwoesten in de game heb ik nooit meer in een andere game gezien. Je kunt echt alles kapot maken en dat maakt alle missies een stuk leuker. Je kunt de barricade waar de vijanden achter schuilen aan gort schieten of als je de vijand in een gebouw wilt verrassen, sla je een groot gat in de muur met je grote hamer. Je kunt creatief zijn en het speelveld op allerlei manieren veranderen. Sommige games hebben iets vergelijkbaars gedaan, zoals de laatste Just Cause games waar je ook veel kan verwoesten. Helaas zijn daar de gebouwen niet verwoestbaar. Andere games hebben nog niet dezelfde ervaring weten te bieden, zelfs niet het vervolg van Red Faction: Guerrilla. Die game is vergeten door veel gamers en volgens mij ook de uitgever. Wel hebben ze Red Faction: Guerrilla helemaal geremasterd en dat wekt hoop bij me op dat we nog niet klaar zijn met Red Faction.

Nils wil graag iets nieuws zien

Om eerlijk te zijn, heb ik nog nooit een game gespeeld die door THQ Nordic is uitgegeven. De uitgever is voor mij heel bekend, maar ik heb nooit echt interesse gehad in hun games. Zo heb ik ooit een gewonnen downloadcode voor Darksiders II op de Wii U weggeven aan iemand anders, simpelweg omdat de game me niet aansprak. Wat kan THQ Nordic dan doen om wel mijn interesse te wekken? Een game maken die wel in mijn straatje past, natuurlijk! Ik wil graag iets nieuws zien van de uitgever. Een toffe artstyle, leuke gameplay en een gaaf genre. Wat precies? Geen idee. Hopelijk weet THQ Nordic mij te verrassen.

Bram wil een nieuwe game van zijn vroege jeugdheld

Als je de comments van onze site in de gaten houdt, dan heb je al stiekem een idee wat ik het liefste van THQ Nordic wil zien. De uitgever verraste vriend en vijand toen ze SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom - Rehydrated onthulde, een remaster van een cultklassieker onder de 3D platformer games. Deze game liet mij doen realiseren hoeveel de gele kameraad voor mij betekend heeft in de vroege jaren van mijn jeugd. Nu heb ik dus de teaser gezien van de THQ Nordic show en het viel mij op dat Spongebob aanwezig is in het logo van het evenement. Niet met bestaand art-work, maar iets nieuws. Ook vond THQ Nordic het nodig om verder te teasen met het iconische zinnetje; “Are you ready, kids?”. Dit doet mij geloven dat we iets nieuws kunnen verwachten van Nickelodeons paradepaardje. Ik durf bijna te zeggen dat 3D platformers een comeback maken. Psychonauts 2, It Takes Two en nu nog een nieuwe Spongebob-game? Een man kan dromen.

Anita wil graag een nieuwe Darksiders game

THQ Nordic is een uitgever waar ik de laatste jaren eigenlijk weinig aandacht aan besteed. Ik was super enthiousiast over BioMutant, maar dat is geen succesverhaal geworden. De games die in ontwikkeling zijn en binnenkort uitkomen hebben niet bepaald mijn interesse gewekt. Ik ben wel benieuwd naar wat meer nieuws rondom de Gothic 1 remake en een trailer zou dan ook niet verkeerd zijn. Een franchise van THQ Nordic die ik altijd al interessant heb gevonden is Darksiders. Ik heb alle vier de games, Darksiders Genesis meegeteld, in mijn bezit. Ik heb echter alleen deel twee ooit voor de helft gespeeld en de rest nooit aangeraakt. Het voelt een beetje verkeerd om dus om een nieuwe Darksiders game te vragen aangezien ik alle delen nog moet spelen. En toch zou het een leuke verrassing zijn om een trailer te zien van Darksiders IV of Darksiders Genesis II. Misschien zorgt dat ervoor dat ik mijn Darksiders backlog eindelijk eens wegwerk. En verder? Het zou gaaf zijn als Titan Quest weer nieuw leven wordt ingeblazen.

Op welk nieuws van THQ Nordic zit jij te wachten of heb je zoals Nils nog nooit een game van de uitgever gespeeld? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord