De Rondvraag: Welke game speel je liever dan dat je kerst viert?

Geplaatst: 25 december 2019 17:00

Leuk allemaal die feestdagen, maar dat betekent dat we onze hobby even op een lager pitje moeten zetten om verplicht leuk te doen bij onze (schoon)familie. Of erger nog, heb je het plan gevat om het zelf te organiseren en moet je zelf de keuken in. Net nu we vrij zijn. Klote, maar het is niet anders. Bijkomend voordeel is wel dat je vaak behoorlijk wat te eten onder je neus geschoven krijgt en hier en daar een cadeautje uit kunt pakken. Bij onze wekelijkse ronde over de redactie waren de reacties over het algemeen vrij duidelijk. Welke game spelen we liever dan dat we kerst vieren?

Timo pakt de arrenslee richting outer space

De game die ik liever speel tijdens de kerstdagen is een gigantische inkopper geworden. Waar ik paar dagen geleden nog kon aangeven dat ik Star Wars Jedi: Fallen Order graag zou willen hebben voor kerst, heb ik mijzelf dan ook maar verwend met deze game. Want ja jongens, ik heb Star Wars Jedi Fallen Order in huis gehaald. Deze dagen heb ik echter al redelijk gepland met cadeautjes, familie, vreten, zuipen en vrienden (niet per se in die volgorde), dus ergens moet ik maar de ruimte vinden. Maar ik kan niet wachten tot ik mijn stevige sabel in mijn handen heb om er eens lekker met te zwaaien en de Force in handen te nemen. Ik bedoel uiteraard de Lightsaber. Toevallig heb ik ook nog The Witcher 3 in de aanbieding gekocht. Want ja, The Witcher. Het moest er ooit van komen. Helemaal na die toffe serie op Netflix.

Patrick laat het eten graag staan voor The Outer Worlds

Ik vind het niet per se een straf om de kerstdagen met familie door te brengen. Het is al snel beter dan werk, maar ik kan een waslijst aan games bedenken die ik liever speel dan het jaarlijkse verplichte riedeltje aan de eettafel. Zoals ik al zei is het geen straf, maar ook zeker niet mijn hobby en gamen is dat toevallig wel. Voor mij is het dan vooral moeilijk welke game ik zou moeten kiezen, aangezien dat er natuurlijk maar één mag zijn. Bovendien zijn er ook best games die ik liever links laat liggen voor een lekker vreetfestijn. Na lang wikken en wegen is het uiteindelijk gelukt om een game te kiezen. Als het had gemogen dan had ik de kerstdagen ingeruild voor The Outer Worlds. Ik vind het altijd erg leuk om mezelf te verliezen in een RPG en er digitaal op uit te gaan om de wereld te verkennen. De Fallout-games vond ik al vet en na het lezen van Rudy's review van The Outer Worlds was ik om. Door mijn veel te lange backlog heb ik de game zelf nog niet aangeschaft, maar als die lijst eenmaal een beetje is ingekrompen dan ga ik er maar wat graag mee aan de slag. Helaas kan ik er niet onderuit en wordt het geen The Outer Worlds voor mij deze kerst.

Bram legt voor de verandering eens zijn controller neer

Ik zat hard na te denken over deze vraag, maar eigenlijk had ik er maar één antwoord op. Kerst spendeer ik met familie en vrienden. Een keer een pauze nemen van die overweldigende wereld die we tegenwoordig het gamelandschap noemen. Al is gaming mijn allergrootste passie en ben ik van plan mijn leven lang er mee bezig te zijn, is het ook handig om af en toe even stil te staan bij wat je al hebt. Om te waarderen waar we op dit moment staan en wie nog aanwezig zijn in ons leven. 363 dagen in het jaar ben ik flink bezig met de game-industrie, maar tijdens die twee kerstdagen las ik een pauze in. Misschien dat er een stok kaart opengeslingerd wordt, wie weet. In ieder geval wens ik alle lezers van Gameliner een mooie kerst toe, op de manier hoe zij dat willen vieren uiteraard en als ik moest kiezen, dan maar een lokale custom game lobby op Halo: Reach met mijn oma!

Claudia vlucht naar andere planeten met Star Citizen

Ah Kerstmis, de meest commerciële tijd van het jaar. De feestdagen verplicht doorbrengen met de (schoon)familie is niet iets dat aan mij besteed is. Het liefst vlucht ik tijdens de feestdagen dan ook zo ver mogelijk weg van al die verplichte gezelligheden met mensen die je de rest van het jaar toch nooit spreekt. Eén van de beste games waar ik dit mee kan doen, is Star Citizen. Ja, ik weet het, de game is nog in alpha, bla bla bla. Een paar jaar geleden heb ik één van de crowdfunding-pakketten gekocht waardoor ik nu toegang heb tot de alpha van de game. De alpha heeft inmiddels de patch 3.8 bereikt en die heeft heel wat nieuwe mogelijkheden aan de game toegevoegd. Star Citizen is nog laaaang niet af en zit nog vol met rare bugs, maar het is interessant om te zien hoe zo'n game evolueert, uitbreidt en steeds een stukje beter wordt. Daarnaast heb ik ook een gek groepje Aardlingen van een ander continent gevonden waar ik inmiddels regelmatig mee samen kan spelen. Toevallig zijn deze gekkies ook net zo'n Grinch als ik. Ik breng de feestdagen dus lekker achter mijn pc door, samen met mensen die mij niet continu vragen of ik mijn rijbewijs al heb gehaald, of ik nog terug naar school ga, of wanneer ik ga trouwen. Fijne feestdagen!

Als het even had gekund hadden we een kerstmuts op het hoofd gezet om vervolgens met een controller in de hand op de bank te ploffen. Op Bram na ruilen wij het jaarlijkse kerstdiner dus graag in voor een toffe game, maar hoe zit dat met jou? Welke game speel jij liever dan dat je moet doen alsof je het enorm naar je zin hebt tijdens je bezoek aan (schoon)familie?

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord