De Rondvraag: Welke gameserie kan een horror spin-off gebruiken?

Geplaatst: 26 oktober 2022 17:00
-

Aangezien we weer in de tijd van Halloween zitten, vorige week vroeg ik nog welke horrorfranchise een nieuwe titel kon gebruiken, zijn we eerder geneigd om een horrorgame op te pakken. Hoewel er veel keuze is, is niet iedereen te porren om dit soort games te spelen. Misschien spreekt het personage, de setting of al het bloed je niet aan. Soms helpt het als een bestaande game zich een horrorjasje aanmeet om de overgang voor sommigen acceptabel te maken. Zo kun je toch in een vertrouwde omgeving genieten van alle enge dingen die op je afkomen. Een goed voorbeeld hiervan is Red Dead Redemption. In deze aardig, grote game met een goed verhaal, kon je met de DLC, Undead Nightmare, een hele nieuwe campagne starten. In deze alternatieve tijdlijn moet John Marston een geneesmiddel vinden om zijn vrouw en zoon te redden van de infectie. Ik vroeg daarom aan de redactieleden welke game volgens hen een horror spin-off kan gebruiken.

Eilish wil griezelen met GTA 5

Wat mij wel gaaf lijkt, is een horror spin-off van GTA 5. Een beetje dezelfde stijl als de Undead Nightmare spin-off van Red Dead Redemption, maar dan in de open wereld van GTA 5. Dat zou waarschijnlijk een beetje hetzelfde concept worden als Dead Rising, maar het lijkt me toch wel grappig. Het hoeft dan ook niet alleen met zombies te zijn, maar bijvoorbeeld ook met weerwolven, vampiers en allerlei gekke monsters. Natuurlijk zou ik tegen een Undead Nightmare spin-off van Red Dead Redemption 2 ook geen nee zeggen, die staat ook nog wel op mijn lijstje. Ten slotte heb ik nog een idee waarvan ik weet dat het nooit zal bestaan, maar ik zou het spelen: De Sims, maar je kunt 'seriemoordenaar’ als carrière kiezen en op allerlei creatieve manieren lijken wegwerken. Nogmaals: ik weet dat dit er nooit doorheen zal komen, zeker niet bij EA. Maar ik zou het zeker spelen.

Red Dead Redemption10

Bram wil het Halo-universum uitbreiden met een game over The Flood

Halo kent vele geheimen. In het universum van de first-person shooter dwaalt veel engs rond. De agressieve Brutes van The Banished, de demigoden die we Forerunners noemen, maar niks is zo eng als The Flood. Deze parasiet kennen we van de eerste game en heeft sinds Halo 3 geen volwaardige entree meer gemaakt. We kwamen ze nog even tegen in de DLC van Halo Wars 2 en daarin werd meteen duidelijk waarom The Flood zijn eigen game verdient. Wanneer The Flood in het spel is dan is het einde nabij. Deze lugubere wezens nemen de lichamen over van de hosts, muteren het buiten herkenning en zorgen dat het slaven worden voor de Gravemind. Wat The Flood zoveel enger maakt dan je reguliere ruimtezombies, is dat deze Gravemind ontzettend intelligent is. Alles wat dit wezen doet, is bewust. Het is niet alsof het een verkoudheidje is met wat nare kanttekeningen. Nee, dit pure kwaad wil alles wat leeft consumeren en toevoegen aan zijn eigen vlezige collectie. Zet ons in de schoenen van een kwetsbare marinier in de donkere verlaten hallen van Zeta Halo en dan heb je het recept voor een bloedstollende horrorgame.

Halo 23

Kyllian vind dat Fallout iets echt engs kan gebruiken

Ik denk dat een game die al enge elementen erin heeft zitten het meeste heeft aan horror spin-off. Mijn gedachten gingen langs alle games met monsters of iets zombieachtigs, zoals bijvoorbeeld Mass Effect. Uiteindelijk viel mijn keuze op Fallout. De game serie is al een beetje donkerder van zichzelf. Dat is goed uit te breiden naar een horrorgame. Ik zie het al voor me. Je zit veilig in een vault en er is niets aan de hand. De deuren van de vault zijn nog niet open geweest sinds de nucleaire winter is gestart. Er gebeurt iets en de deur is nu even open geweest. In die tijd is er iets naar binnen geslopen en er vallen steeds meer slachtoffers. Er zijn genoeg monsters in Fallout geschikt voor een horrorgame. In de huidige games zijn de monsters niet eng op een horror manier, maar dat ligt meer aan de presentatie dan aan de monsters. Daarom denk ik dat een horror spin-off Fallout zou kunnen helpen.

Fallout1

Evelien wil een horror huis

Mijn korte antwoord? Geen. Als het aan mij ligt zouden er geen horror games gemaakt worden, maar helaas (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) is die beslissing niet aan mij. Heel af en toe kan ik overgehaald worden tot een iets engere game, maar het liefst blijf ik in mijn wholesome bubbel. Okay, met uitzondering van League of Legends. Maar dat kan zowel een wholesome game als een regelrechte horrorgame zijn, het verschilt per dag. En die combinatie van wholesome en horror kan best interessant zijn. Wat dacht je van een game als It Takes Two of My Time In Sandrock? Maar voor deze Rondvraag ga ik toch voor een misschien wat aparte keus. Het lijkt mij best grappig om een horror spin-off te zien van House Flipper. Het wordt dan een soort Phasmophobia. Alleen in plaats van geesten vangen moet je de verlaten, vervallen gebouwen opknappen. Met natuurlijk de nodige jump scare hier en daar. De ontspanning zal ver te zoeken zijn en waarschijnlijk een mooi eindresultaat ook, maar grappig lijkt het me wel.

House Flipper1

Welke gameserie moet volgens jou een horror spin-off krijgen of mag het hele genre afgeschaft worden? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord