De Rondvraag: Welke nieuwe game voor de Xbox wil je zien tijdens E3 2021?

Zoals ik in de Rondvraag van vorige week al aangaf, ligt de E3 van 2021 om de hoek. De afwezigheid van Sony en andere grote namen geven Microsoft en Nintendo de kans om de gamers aan hun kant te krijgen met spectaculaire games en eventuele innovaties. Nu Microsoft zich een weg naar succes koopt in plaats van hier zelf voor te zorgen met innovatieve ideeën zoals Nintendo met de motion control en Sony met de haptische controllers dat wel doen, wordt het voor Microsoft tijd om te vlammen. De fans zijn overtuigd van hun console en verwachten een bijzondere show. De vraag blijft natuurlijk of Microsoft dit ook werkelijk kan leveren en of zij het paradepaardje van de E3 gaan worden. Persoonlijk ben ik de laatste jaren nooit meer opgewonden geraakt van de Xbox-presentaties. Het was altijd veel bla en bood weinig interessante games die je graag wilt spelen. Het ziet er allemaal wel erg gelikt uit, maar waar zijn de first-party exclusives en in mijn geval de JRPG's waar je een console voor koopt. Dit jaar heeft Microsoft de kans om Sony en Nintendo weg te blazen met een geweldige show en daarom vroeg ik aan de redactieleden welke nieuwe game voor de Xbox zij graag willen zien tijdens de E3 2021.

Patrick ziet graag magische beelden van Fable

Ik verwacht dat de Xbox dit jaar gaat rocken tijdens de E3 en eerlijk gezegd hoop ik dat ook. We zijn het afgelopen jaar niet echt heel erg verwend en nu de nieuwe consoles zijn verschenen, is het tijd om de focus weer te verleggen naar de software. Van alles wat er momenteel in ontwikkeling is, is er één game die er bij mij echt bovenuit springt en waar ik dus maar al te graag eindelijk nieuwe informatie of beelden van zie. Dat is Fable. Ik kocht mijn Xbox 360 ooit speciaal voor Fable II. Daarvoor had ik een periode waar ik niet echt meer aan het gamen was, maar Fable II heeft mij weer naar de games getrokken. Het derde deel was helaas iets minder. Toch heb ik alle hoop dat de nieuwe Fable fantastisch gaat worden. Om daar iets van bevestiging van te kunnen krijgen, zou het alleen wel fijn zijn als Microsoft deze game tijdens E3 gaat showen.

onbekend

Bram zou graag de comeback van een alcoholische eekhoorn zien

Er zijn zo ontzettend veel games om enthousiast over te worden tijdens de E3-presentatie van Xbox. We weten dat Halo Infinite en Starfield aanwezig zijn, twee grootmachten als het gaat om triple A titels. Maar wat te denken van Everwild, Fable, Psychonauts 2 en Senua’s Saga: Hellblade II? Dit zijn titels waarmee ik eigenlijk meteen aan de slag wil gaan, maar waar ik helaas nog even geduld voor moet hebben. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Bethesda’s games en de third party line-up. Maar goed, ik neem deel aan deze Rondvraag om even een bizar ongebruikelijke voorspelling te doen. Nou ja, het is geen voorspelling. Ik weet vrijwel zeker dat deze titel nog lang niet gaat verschijnen, als onze eekhoorn überhaupt ooit nog de spotlight krijgt. Jawel, Banjo en Kazooie kunnen wachten. Ik wil graag onze alcoholmisbruiker terug zien op het grote scherm. Conker's Bad Fur Day was idioot en geniaal tegelijkertijd. Een kleurrijke platformer met hele grove thema’s is een zeldzaam fenomeen om van te genieten. Wat moeten ze doen met het plot? Iets wat Bojack Horseman toentertijd gedaan heeft, lijkt mij tof. In dit scenario komt Conker, de koning van zijn eigen wereld, in een mentaal gat terecht. Maar goed, kijk mij eens lullen op papier. Kom zondag de dertiende gezellig langs bij twitch.tv/gameliner, want dan gaan we samen de show live bekijken en analyseren. Ja, een schaamteloze plug, klaag me maar aan.

onbekend

Kyllian kijkt uit naar de magische wereld van Everwild

Er is veel om naar uit te kijken bij de Xbox-presentatie op E3. Ook ik kijk uit naar verschillende games als iemand die voornamelijk op pc gamet. Obsidian komt waarschijnlijk met een kijkje op Avowed en er zijn geruchten van een Outer Worlds 2. Daarnaast krijgen we misschien iets te zien van de nieuwe Fable of Elder Scrolls games. Het is wel duidelijk dat ik me het meest verheug op de games met een goed fantasie- of scifi verhaal. Van deze games kijk ik het allermeeste uit naar Everwild. De andere games vind ik ook interessant, maar Everwild lijkt juist iets anders te bieden dan de andere fantasie en scifi games. De focus op de druïdische magie is een interessante insteek en de manier waarop het is vormgegeven, is prachtig. Ik zie veel potentie in Everwild en daarom hoop ik dat we nog meer te zien krijgen van wat de game precies zal bieden.

onbekend

Delano wil Forza 8

Al zo lang als ik me kan herinneren, drift ik door de circuits van de Forza-games. Iedere editie ziet er weer een stuk realistischer en strakker uit, waardoor ik steeds een goede reden heb om de Xbox-controller op te pakken en de volgende game weer op te starten. Hoewel ik nog niet zo lang geleden ben begonnen met het zevende deel in de serie, kijk ik nu al uit naar Forza 8. Maar waarom is dat zo? Forza 7 ziet er ontzettend mooi en realistisch uit op de Xbox Series S|X. De game is voor die 'next-gen', of ondertussen eigenlijk 'current-gen', geoptimaliseerd en dat is goed te zien. Als het zevende deel er zo goed uit kan zien, wat mogen we dan wel niet van het komende deel verwachten? De Forza-franchise biedt Microsoft de kans om te laten zien waar toe de Series-consoles toe in staat zijn. En dat wordt tijd, gezien we nog altijd zonder games zitten die echt voor de zwarte koelkast zijn gemaakt. Op basis van het release-patroon van de franchise is het zeer realistisch dat we tijdens de E3 kennis gaan maken met de eerste beelden van Forza 8. Voor nu bereid ik me alvast voor in Forza 6 en 7.

onbekend

Heb jij grote verwachtingen van Microsoft voor de E3 of behoor je tot de categorie eerst zien dan geloven. Naar welke nieuwe game voor de Xbox kijk jij uit? Laat ons weten en deel het in de comments.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?