De Rondvraag: Welke Zelda-game wil je zien op de Switch?

Geplaatst: 10 maart 2021 17:00

De laatste Zelda-game voor de Nintendo Switch was natuurlijk Hyrule Warriors: Age of Calamity. Dat was een mooi zoethoudertje, maar we wachten allen natuurlijk op Breath of the Wild 2 die nog geen releasedatum heeft gekregen. Tot die tijd moeten we het doen met de bestaande Zelda-games. Gelukkig brengt Nintendo oude Zelda-games naar de Switch. Zo is al bevestigd dat Zelda: The Skyward Sword naar de Switch komt en er gaat een gerucht te ronde dat dit ook geldt voor Zelda: The Wind Waker en The Twilight Princess. Gaat Nintendo deze trend voortzetten en hebben ze vanwege hun jubileum nog een paar verrassingen in petto? Gaan ze voor meer remasters, remakes of collections? De redactieleden houden wel van een goede Zelda-game en daarom vroeg ik aan hen welke Zelda-game zij graag willen zien op de Nintendo Switch.

Jolien wil The Wind Waker en Twilight Princess op de Switch zien

Tja, vorige week kon je al lezen dat ik graag The Wind Waker op de Nintendo Switch wil hebben. Ik wil echt graag weer de Great Sea gaan verkennen. Toch is er ook nog een andere Zelda-game waar ik graag een remake of remaster van wil zien en dat is Twilight Princess. Geloof het of niet. Ik heb nog nooit deze populaire 3D Zelda-game gespeeld, samen met Skyward Sword. Nu Skyward Sword al bevestigd is voor een Nintendo Switch-release, hoop ik dat The Windwaker en Twilight Princess een Switch-release krijgen. The Windwaker voor het spelen van één van mijn favoriete games uit de franchise en Twilight Princess omdat ik nooit de kans heb gehad om deze game te spelen. Verschillende journalisten beweren dat The Windwaker en Twilight Princess ook dit jaar naar de Nintendo Switch komen en ik hoop echt dat deze geruchten kloppen!

Anita wil voornamelijk Twilight Princess

Ik heb het in de vorige rondvraag al uitgebreid gehad over mijn liefde voor Twilight Princes en die game is momenteel nog niet te spelen op de Nintendo Switch. Ik wil dan ook ontzettend graag een remake of een remaster. Het maakt niet uit wat het is, zolang ik Twilight Princess weer opnieuw kan beleven, zonder de Wii of Game Cube aan te moeten sluiten. De teleurstelling toen bleek dat Nintendo eerst een remake van Skyward Sword aankondigde was dan ook erg groot, maar ik heb nog steeds hoop! Naast Twilight Princess zou ik een nieuwe versie van The Wind Waker of Ocarina Of Time ook niet verkeerd vinden. Op de een of andere manier heb ik The Wind Waker compleet gemist en veel redactieleden zijn erg enthousiast over deze game, waardoor ik nieuwsgierig ben geworden. Ocarina Of Time was grotendeels voor mij tijd en omdat ze Mario 64 ook opnieuw hebben uitgebracht, zou ik het leuk vinden om een keer een oude Zelda-game te spelen. Deze combinatie klinkt bijna als de perfecte All-Stars Zelda versie!

Delano wil terug naar The Minish Cap

Niks Breath Of The Wild 2 voor Nintendo Switch! Breng mij maar terug naar het Gameboy Advance-tijdperk, waar we nog genoegen namen net een 16-bit versie van Link en zijn groene muts, die in deze versie een eigen leven leidt. The Legend of Zelda: The Minish Cap is en blijft mijn all time favorite Zelda-game en een port of remake voor de Switch vind ik bepaald geen slecht idee. Ik begin me dan ook haast af te vragen waar die game in hemelsnaam blijft. In de meeste Zelda game-rankings scoort de titel aanzienlijk hoog en tref je de game bijna altijd in de top 10. Dat zegt mij dat de game in ieder geval goed gevallen is bij de fans. Dus hup, Nintendo. Aan de slag met The Minish Cap voor de Switch!

Eilish wil een opgepoetste Twilight Princess

De Zelda-game die ik graag wil zien op de Switch is Twilight Princess. Ocarina of time was eigenlijk mijn eerste gedachte, maar het lijkt me super gaaf om Twilight Princess opgepoetst op de Switch te zien verschijnen. Het verhaal van de game is super en de balans tussen de donkere storytelling en de warme relaties tussen personages is echt perfect. Daarnaast is Midna gewoon een geweldige toevoeging aan het verhaal met haar sarcastische opmerkingen. De game was ook redelijk vooruitstrevend, aangezien er in principe gebruik werd gemaakt van twee werelden die door elkaar heen liepen: een duistere wereld en een lichte, vredige wereld. Ocarina of Time blijft mijn nummer 1 van de Zelda games, maar Twilight Princess is toch echt een solid nummer 2.

Welke Zelda-game wil jij graag zien op de Nintendo Switch? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord