De Rondvraag: Wordt 2021 een beter gamejaar dan 2020?

Geplaatst: 27 januari 2021 17:00
-

De pandemie heeft veel invloed gehad op bijna alles en dus ook de gamewereld. Het afgelopen jaar was misschien een teleurstellend jaar vanwege de vele, uitgestelde games en evenementen. Toch zijn er in 2020 grote games uitgebracht die je eigenlijk niet mag missen. Zo moest je Japan beschermen tegen de invasie van de Mongolen in Ghost of Tsushima, vervolgde je Ellie’s avontuur in The Last of Us Part II en kon je opnieuw genieten van Final Fantasy VII Remake en Resident Evil 3 Remake. Elk jaar brengt weer nieuwe verwachtingen met zich mee en dit geldt zeker nu de PlayStation 5 en de Xbox Series X op de markt zijn verschenen. Als de pandemie dit jaar wordt uitgeroeid, worden er hopelijk minder games uitgesteld en komen de evenementen ook weer terug. De redactieleden hebben hier ook hun ideeën over en vragen zich af of 2021 een beter gamejaar wordt dan 2020.

Celine hangt in het midden

Ja en nee. Ik denk van niet, omdat ik er namelijk van uitga dat de coronacrisis langzaam voorbijgaat. Iedereen pakt zijn oude leventje op en zit minder thuis, waardoor er minder tijd overblijft voor gamen. Ik denk van wel, omdat de PlayStation 5 en Xbox Series X/S onlangs zijn uitgebracht. Hierdoor hebben veel mensen de consoles nog niet in handen kunnen krijgen, maar wachten hier wel op. In 2021 komen er waarschijnlijk nog veel aankondigingen voor next-gen games. Als de maatregelen worden versoepeld, is het voor gameontwikkelaars ook gemakkelijker om deadlines te halen. In die zin denk ik dat het een beter gamejaar wordt. Het is dus nog heel erg afhankelijk van de situatie waarin we dit jaar verkeren.

Dionne ziet het positief in

Het moet haast wel dat 2021 een beter gamejaar wordt dan 2020. De game-industrie groeit elk jaar weer meer en het coronavirus zorgde er zelfs voor dat er steeds meer mensen games speelden, er meer tijd in het spelen van games gestopt werd en dat er ook meer games verkocht werden. De pandemie zorgde er vorig jaar voor dat de releases van veel games werden uitgesteld, maar ondertussen is iedereen gewend aan ‘het nieuwe normaal’. Ik verwacht daarom dat er dit jaar minder games uitgesteld gaan worden. Daarbij worden streamingdiensten als Twitch, waar ook Gameliner vier keer per week streamt, steeds populairder. Dat zorgt voor de meest vette online communities en grappige gebeurtenissen. Dan heb je ook nog eSports, elk jaar zijn er steeds meer toernooien met de meest grote prijzenpotten, waarvan het niet anders kan dat het beter gaat worden dan 2020. En natuurlijk komen er dit jaar weer genoeg toffe games uit, zoals Deathloop, The Medium en Ghostwire: Tokyo.

onbekend

Eilish overleeft 2021 met Resident Evil Village

De enige manier waarop dat niet zal gebeuren is als de wereld dit jaar vergaat. Heel veel slechter dan 2020 kan het niet worden. Resident Evil Village alleen kan 2021 voor mij al een beter gamejaar maken dan 2020. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik aangenaam verrast ben door Amnesia: Rebirth afgelopen jaar, dat was wel een pluspuntje. Maar dat was ook wel het enige pluspunt. In 2020 is ook geen enkel fysiek evenement doorgegaan, maar dat zou in 2021 weer het geval kunnen zijn ben ik bang. Maar voor nu hou ik me nog vast aan de kleine kans dat Firstlook 2021 misschien, héél misschien, wel gewoon fysiek kan plaatsvinden dit jaar. Veel dingen zijn nog onzeker, maar er is niet veel nodig om dit een beter gamejaar te maken dan 2020. Als dat niet lukt... tja, dan ga ik nog meer wijn nodig hebben dit jaar.

onbekend

Delano hoopt voorzichtig op Age of Empires

De toekomst proberen te voorspellen is altijd een uitdagend iets. Wat betreft deze vraag: ik heb echt geen flauw idee, maar ik hoop natuurlijk voorzichtig op het antwoord "Ja". En als je aan mij zou vragen: "Delano, op welke game hoop je dan?", dan is mijn antwoord vooralsnog Age of Empires IV. Wie naar onze wekelijkse podcast luistert, weet dat ik hunker naar de volgende game van deze franchise. Het lijkt er op dat de game dit jaar nog gaat verschijnen, want voor mij automatisch betekent dat 2021 dan inderdaad een beter jaar wordt. Eerlijkheid gebiedt me dan ook te zeggen dat vorig jaar overtreffen niet eens zo moeilijk hoeft te zijn. Zelfs een klapper vanuit het kamp van Nintendo kan het verschil al maken.

onbekend

Wat zijn jouw ideeën en verwachtingen over het nieuwe gamejaar? Ben je enthousiast of wacht je nog op die ene aankondiging? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord