Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Bee Simulator

  • Ontwikkelaar Varsav Game Studios
  • Eerste releasedatum 14 november 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Simulatie
  • Gameliner score

Drie van die: Activiteiten in Bee Simulator

Zoem zoem. Het leven van een bij is vrij simpel als je er over nadenkt. Je wordt geboren als een larve, je werkt je hele leven voor de koningin en daarna sterf je, omdat een of andere vetzak op je gaat staan tijdens een picknick. Jerry Seinfeld heeft al eens eerder bijen in het daglicht gebracht met Bee Movie en nu krijgen we een iets realistischer beeld met Bee Simulator. De simulatie game is echter niet alleen maar gemaakt om het dagelijkse leven van een bij beleven. Er is genoeg te doen in Bee Simulator om het interessant te houden en gelukkig maar, want een ''werk jezelf dood'' simulatie ervaren allemaal al in ons dagelijks leven. Zoals ik al eerder beschreef in mijn preview van Bee Simulator, educatie krijgt de voorkeur boven uitdaging. Maar dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor plezier. Dit zijn drie van die activiteiten die je kunt doen in Bee Simulator!

onbekend

Bijzondere werelden

Natuurlijk zul je tijdens je reis in Bee Simulator gewoon aan de slag moeten met het verzamelen van stuifmeel. Deze taak is immers cruciaal voor de gehele soort en de planeet tot op zekere hoogte. Maar dat wil niet zeggen dat je er constant mee bezig moet zijn. Je krijgt in Bee Simulator de kans op de natuur te verkennen en dat is vrij awesome. Je vliegt door de lucht met geweldige snelheden en doordat je maar een klein beestje bent, krijg je een goed idee hoe groot de wereld wel niet is. De natuurgebieden van verschillende continenten zijn in de game aanwezig met het lokale dierlijk leven wat daar bij komt kijken. Niet alleen je mede-insecten zijn aanwezig, ook grotere dieren zoals beren, herten en nog veel meer in de volledige game. Natuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken met wat er te zien valt in Bee Simulator. Om nog maar te zwijgen over de vele geheime grotten die je kunt ontdekken.

onbekend

For Honor minigames

De wereld van Bee Simulator is gevuld met andere activiteiten op je mainstream missies na. De game support co-op en splitscreen, dus je kunt met je eigen vrienden lekker te keer gaan in de game. Doelloos rondvliegen is natuurlijk leuk voor een tijd, maar je wilt natuurlijk ook echt iets gaan doen. Je kunt daarom je vrienden uitdagen in verschillende game modi. Wil je zien wie het snelste kan vliegen? Je kunt zomaar een potje racen met elkaar. Zoef door een parcours gevuld met verschillende interessante locaties in de game, zoals grotten, uitgeholde boomstammen en nog veel meer. Ben je de grote mond van je beste maat even beu? Daag hem dan uit voor een duel. Zo kun je de twee bijen a lá For Honor tegen elkaar laten duelleren. De grote angels dienen als je zwaard en degene die de meeste prikken ontvangt, verliest het gevecht. Geen zorgen, je bij overkomt niks. We willen het natuurlijk wel kind- en diervriendelijk houden.

onbekend

Leer het lekker zelf

Wie zei dat leren niet leuk kan zijn? Bee Simulator geeft je natuurlijk al die goed gevulde werelden om te exploreren, maar het gaat zelfs iets dieper dan dat. Elke diersoort, plantsoort, enzovoorts heeft een bepaalde rol in het ecosysteem. Jij kunt, mits je goed genoeg je best doet, meer te weten komen over specifieke soorten. Zo kun je door informatie te bemachtigen meer te weten komen over het dagelijkse leven van de dieren, met welke dieren ze samen leven en vele andere interessante feitjes. Educatie is een onderdeel dat niet veel meer voorkomt in games, niet op deze manier tenminste. Jong en oud kunnen meer te weten komen over de rijke flora en fauna van de wereld. Geen boeken zijn meer nodig om een goed cijfer te halen voor biologie.

onbekend

Ja zeker, Bee Simulator. Het leven van de bij wordt een beetje uitgebreid in de game zelf, maar dat was denk ik ook wel nodig. De verschillende activiteiten die je kunt beleven in Bee Simulator zorgen voor een betere herspeelbaarheid en houden de speler bezig. Ga jij ook aan de slag met Bee Simulator vanaf 15 november? Of ben je nog niet overtuigd? Kom vooral terug rond die datum, want dan neem ik de game zelf onder de loep. Maar ik kan in ieder geval zeggen, dat ik erg geïnteresseerd ben in de gameplay elementen die Bee Simulator gaat leveren.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?