Drie van die: Enge dieren in gaming

Geplaatst: 4 oktober 2020 12:00
-

Dieren, wie houdt er nou niet van? Ook gamestudio’s houden van deze schattige wezentjes en games zijn dan ook gevuld met de nodige dieren. Pikachu, de dorpsbewoners uit Animal Crossing en Sackboy uit Little Big Planet zijn een paar voorbeelden van wezens die de harten van gamers hebben veroverd. Toch zijn er ook de nodige wezens die gamers het liefst zoveel mogelijk ontwijken. Met Halloween in het vooruitzicht en met dierendag vandaag, zet ik vandaag drie (in mijn ogen) niet zo schattige game dieren in de spotlight. Ben je er klaar voor (ik niet), laten we dan snel beginnen!

onbekend

De gigantische Frostbite Spider in Bleak Falls Barrow

Er lijkt niets bijzonders aan de hand als je dieper en dieper de Bleak Falls Barrow in gaat. Er zijn de nodige Draugr’s en Skeevers, maar plotseling kom je in een kamer terecht die gevuld is met spinnenwebben. Je hoort een roep om hulp en ziet een Dark Elf die vastzit in één van de vele webben. De speler loopt naar de arme elf toe om hem te helpen als er plotseling iets van het plafond valt: de gigantische Frostbite spider in The Elder Scrolls 5: Skyrim.

Toen ik voor het eerst de wereld van The Elder Scrolls betrad met Skyrim, wist ik al dat deze wereld gevuld was met niet de meest schattige dieren. Skeevers, trollen, Draken en Mudcrabs waren niet bepaald schattig te noemen. Maar voor deze gigantische spin moet ik mij toch elke keer even mentaal voorbereiden als ik bij hem in de buurt kom. De speler moet langs deze nachtmerrie voor mensen met Arachnofobie en voor angsthazen als ik om de Dragonstone te vinden, die nodig is om verder te komen in de main quest. Deze spin kan een aardige uitdaging zijn voor de Dragonborn als die net aan het avontuur begonnen is. Helaas valt dit dier niet te ontwijken in de game en moet je dit gedrocht onder ogen komen.

onbekend

Drifloon uit Pokémon

De wereld van Pokémon is gevuld met de nodige schattige wezentjes, zoals Pikachu, Eevee, Chimchar, Sobble en nog veel meer lieve vechtdiertjes. Toch blijkt het schattige uiterlijk van sommige Pokémon misleidend te zijn. Laat bijvoorbeeld het schattige uiterlijk van Drifloon je niet van de wijs brengen, want deze ballon-Pokémon is allesbehalve schattig. Drifloon werd geïntroduceerd in de vierde generatie Pokémon. Deze ballon-Pokémon ziet er misschien onschuldig uit, maar is dat totaal niet. In een van zijn Pokedex entrees staat namelijk dat Drifloon een… fascinatie voor jonge kinderen heeft en dat kinderen die met deze Pokémon in aanraking komen soms verdwijnen. Ja ik maak echt geen grap.

Drifloon is natuurlijk niet de enige Pokémon met een donker geheim, zoals Hypno, Kadabra, Cacturne, Gengar en de lijst gaat nog even door. Toch vind ik Drifloon het meest verontrustend van allemaal. Waarschijnlijk omdat zijn uiterlijk het extra verleidelijk maakt voor jonge kinderen om hem vast te pakken en Drifloon de mogelijkheid geeft om ze mee te nemen…

onbekend

De Animatronics uit Five Nights at Freddy’s

Al sinds ik een kind was voelde ik een soort van ongemak bij mensen in kostuums, vooral degenen die alles verhullen. Ik ging het liefst deze figuren met een grote boog uit de weg. De reden weet ik niet precies, maar ik vermoed dat ik het niet fijn vond dat ik de gezichten van deze mensen niet kon zien. Kleine Jolien had denk ik een hartverzakking gekregen als ze de Animatronics uit Five Nights at Freddy’s had gezien.

Deze robots bestaan uit Freddy Fazbear de beer, Chica de kip, Foxy de vos en Bonnie het konijn in de eerste game. Later zijn er meer personages aan de cast toegevoegd. Deze dieren dienen als entertainment voor de pizzeria Freddy Fazbear's Pizzaria, maar als de deuren sluiten gaan deze dieren van het podium af en opzoek naar de nachtbeveiliger om hem te vermoorden. De reden voor hun moordlust? De animatronics zijn bezeten door de geesten van kinderen die vermoord zijn in het familierestaurant. Hun lijken zijn in de dierenrobots gepropt, ja… ik zou ook pissig zijn als dat met mij gebeurde. Naast hun moordlust en lugubere achtergrond zien ze er ook gewoon creepy uit. De ogen en versleten vacht zorgen voor rillingen over mijn lijf. Ik ga de games waar deze dieren in zitten dan ook het liefst zoveel mogelijk uit de weg.

onbekend

Dit waren drie enge dieren die ik het liefst in een game ontloop. Bij welk game dier ga jij er het liefst met een grote boog omheen? Laat het me weten in de reacties!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord