Drie van die: Essentiele gaming benodigdheden voor een autovakantie

2021 loopt dan eindelijk op zijn einde. Zijn jullie de dagen al aan het aftellen? Ik wel! De afgelopen twee jaar stonden in het teken van binnen zitten en mijn centen op de spaarrekening laten staan. Vakantie zat er niet in, maar daar komt in 2022 hopelijk verandering in. Wellicht wordt het geen verre reis, maar een goede trip met de auto moet er zeker wel inzitten. Even een weekje naar de sneeuw of juist richting de zon zie ik eigenlijk best wel zitten. Maar wat hebben we nou allemaal nodig om zo’n autovakantie tot een goed einde te brengen? Dit zijn drie van die essentiële gamer dingen voor een geslaagde autovakantie!

onbekendBron: Pexels

Consoles, games en opladers

Eigenlijk maak ik verdomd weinig gebruik van mijn draagbare consoles. Tenminste, totdat ik met vakantie ga. Wanneer ik in de auto stap voor een langdurige autorit, is het eerste dat ik inpak mijn Nintendo Switch. Wel het complete pakketje natuurlijk, want zonder voldoende games is een lange autorit door the middle of nowhere niets aan. Het advies is in ieder geval om flink wat multiplayer games mee te nemen. Tijdens het autorijden dien je als bestuurder namelijk voldoende rust te nemen om ongelukken te voorkomen. Games zoals Mario Kart 8, Mario Party Superstars en WarioWare: Get It Together! zijn onmisbaar voor wat multiplayer fun. Gooi echter ook wat singleplayer games zoals Metroid Dread of Pokémon Brilliant Diamond in de tas. Wel zo leuk wanneer je jezelf een keer moet vermaken.

Vergeet overigens niet om een autolader mee te nemen! De normale netstroomstekkers passen namelijk niet in de auto en voor je het weet zit je met een lege accu. Ditzelfde is van toepassing op netstroomadapters! Lang niet ieder land maakt gebruik van dezelfde netstroom ingangen. Hier zijn zeer goedkope oplossingen voor die je altijd in de tas kunt gooien wanneer de reis van start gaat.

onbekendBron: Pexels

Houd rekening met schade en pech

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer het land dat je bezoekt andere regels hanteert. Dek je daarom altijd goed in en bezuinig niet op de verzekering van de auto. Zo ben je namelijk altijd voorbereid op dingen die je van tevoren niet aan ziet komen. Een WA verzekering is de basis die je nodig hebt om veilig en verzekerd de weg op te gaan. Maar een beetje goede autoverzekering is eenvoudig uit te breiden met pechhulp, verkeersrechtsbijstand of vrije reparatiekeuze. Zo ben je bijvoorbeeld helemaal ingedekt wanneer je met pech langs de Deutsche Autobahn komt te staan. Het zijn niet de allerleukste dingen om over na te denken, maar een beetje wijs persoon doet dit voordat hij/ zij het gaspedaal intrapt. Op zich is het geen straf om stil te staan. Terwijl de verzekering je helpt met de autopech, heb jij mooi even de tijd om te gamen met de kachel en stoelverwarming aan. Heb je geen eigen auto? Nou mooi, dan is dat meteen gefikst. Stap in de bijrijdersstoel, zet die Nintendo Switch maar aan en gaan met die banaan!

onbekend

Sla de randapparatuur niet over

Terwijl de Nintendo Switch juist één van de eerste dingen is die ik in mijn reistas mieter, is de randapparatuur meestal juist het laatste dat de tas in gaat. Stom, want dit leidt veelal tot grote ergernis bij de vrouw. Zo vergeet ik bijzonder vaak om mijn koptelefoon in te pakken. Hierdoor moet ik wel met het geluid aan gamen wat mijn vrouw in de bestuurdersstoel haast een soort FOMO (Fear of missing out) geeft. Vergeet daarnaast niet om een klein draagbaar speakertje mee te nemen. Wel zo leuk als je met meer mensen tegelijkertijd aan het spelen bent. Tenslotte zijn er nog de controllers, want zonder controller ben je helemaal nergens. Neem er altijd wat extra mee, want voor je het weet maak je nieuwe vrienden die best een potje mee willen Mario Karten. Het zou zonde zijn als een nieuwe vriendschap verloren gaat door een ontbrekende controller!

onbekendBron: Pexels

Wat kan er bij jou echt niet ontbreken tijdens een lange autorit? Zijn we iets vergeten te benoemen? Laat het weten in de reacties en wie weet help jij een medereiziger uit de brand!

BRON Partner bijdrage

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?