Drie van die: Fighting games die op de planning staan

Geplaatst: 21 september 2018 14:00

De Tokyo Game Show is lekker op stoom. De ether kleurt wit-rood met alle Japanse games die op de diverse streaming kanalen verschijnen. JRPG’s, visual novels en crime drama’s zijn aan de orde van de dag. Er is echter één genre dat dit jaar domineert. Ik heb het natuurlijk over de fighters. Voornamelijk Bandai Namco pompt knokpartij na knokpartij de ether in. Het lijkt mij dan ook verstandig om eens voor mijzelf op een rijtje te zetten welke fighting games binnenkort verschijnen. Als ik dan toch voor mezelf bezig ben, kan ik jullie net zo goed even op de hoogte houden. Daarom deze drie, nee sorry, vier van die fighters die binnenkort verschijnen!

SoulCalibur VI – 19-10-2018

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Dit zou zomaar eens mijn game van het jaar kunnen worden. Het heeft even moeten duren, maar SoulCalibur VI staat op het punt van verschijnen. De serie wordt bejubeld om zijn diverse roster, uitgebreide character creation en vloeiende combat. Ook dit jaar strijden we weer om Soul Edge met welbekende personages. Dit zesde deel bestaat echter niet alleen uit de bekende koppen, The Witcher III’s Geralt of Rivia heeft bijvoorbeeld ook de zwaarden geslepen. Dit gaat een fighting game worden die flink lang in mijn PlayStation blijft zitten.

Super Smash Bros. Ultimate – 7-12-2018

Oké, Super Smash Bros. Ultimate hoort niet helemaal thuis in dit lijstje vanwege de opzet van de game, maar het is een fighter desalniettemin. De game komt net wat te laat voor onze lieve Sint, maar ik denk dat veel van ons wel even willen wachten met pakjesavond. Super Smash Bros. Ultimate bevat alle personages uit de voorgaande delen. Daarbij komen er ook nog een aantal nieuwkomers bij. Zo vechten fan favorites King K. Rool en Ridley bijvoorbeeld ook mee tussen al die Nintendo sterren. Dit moet de ultieme versie van Super Smash worden. Tenminste, tot er weer een nieuwe Smash uitkomt die nog ultiemer is dan!

Dead or Alive 6 – 15-02-2018

Hij kwam voor mij als donderslag bij heldere hemel op gamescom. Dead or Alive 6 was stiekem een game die volledig van mijn radar was verdwenen, maar na een speelsessie is dat absoluut niet langer het geval. Dead or Alive wordt veelal gezien als een ordinaire fighting game waarbij het voornamelijk draait om bouncende jetsers en meisjes in korte rokjes en stringetjes. Dat is ook zo, maar onder dat uiterlijke vertoon schuilt een uitmuntende vechtgame. Het is jammer dat Koei Tecmo de spelers een poot uit probeert te draaien met een shitload aan DLC, maar de games zijn minstens net zo goed zonder al die opwaaiende rokjes.

Jump Force – februari 2019

Het is een drie van die, maar fuck it! We maken er gewoon een vier van die van! Jump Force mag niet uit deze lijst ontbreken. Ik heb de game uitvoerig kunnen spelen op gamescom en ik smacht nog altijd naar meer. Hoewel de game uiterst simpel is van opzet, is dit wel een game om hoog op het lijstje te zetten. De combat is kinderlijk eenvoudig, maar wil je echt een beetje goed worden, dan moet je er toch echt wat tijd insteken. Het tempo ligt insane hoog en het is uniek dat er zoveel verschillende franchises in één game worden gepropt. Bandai Namco stapt ook in deze fighter van de uitgekauwde anime stijl af en komt met een prachtige hybride van alle anime tekenstijlen. Momenteel doen er een flink aantal strijders uit Dragon Ball, One Piece, Naruto, Hunter X Hunter, Bleach en Yu-Gi-Oh mee. Het duurt nog even voordat de game verschijnt, dus dat lijstje kan nog weleens veel langer worden!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot SoulCalibur VI

Series

Soul Calibur

Uitgever

Bandai Namco

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

19 oktober 2018

Ontwikkelaar

Bandai Namco Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2018

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord