Days Gone

  • Ontwikkelaar SIE Bend Studio
  • Eerste releasedatum 26 april 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen , Open-World , Horror , Survival
  • Gameliner score

Drie van die: Gouden tips voor Days Gone

Days Gone is geen makkelijke game. In mijn review van Days Gone heb ik het hierover al gehad. Vaak bijt de game (vaak letterlijk freaker zombie of wolf) je onverwacht hard in de reet. Het is geen Souls game, maar toch kan in veel aspecten deze exclusieve PS4 game net zo goed Guide Gone heten. Je moet veel dingen zelf uitzoeken en ook al zit hierin juist veel charme, toch is het handig om wat tips mee te krijgen als hart onder de riem voor “on the road”. Door mijn uitgebreide ervaring als drifter in Days Gone heb ik drie superhandige tips om je gehele speelervaring met Deacon in freakerland ten goede te komen!

onbekend

Quicksave zo vaak mogelijk

Bij je bike en bij elk bed kun je quicksaven door het driehoekje ingedrukt te houden, tenminste zolang je niet midden in een conflict zit. De game savet zichzelf vaak automatisch, maar ook zijn er hele stukken waarin dit niet het geval is. Vooral juist tijdens je immer onvoorspelbare ritjes waar zoveel onverwacht fout kan gaan, savet de game amper tot nooit. Ga geregeld even terug naar je bike en quicksave, daarmee voorkom je jezelf een hele hoop ergernis en stukken nodeloos opnieuw spelen! Ik doe dit zelf vooral vaak tussendoor, zoals bij het vernietigen van freaker nests ga ik na er één of twee te hebben uitgeroeid eerst even op en neer.

onbekend

Clear altijd z.s.m. Freaker nests en NERO faciliteiten

Dit is een beetje een dubbele tip. Fast travel is pas mogelijk binnen een gebied wanneer alle freaker nests verwijderd zijn. Dit legt de game niet uit zichzelf echt duidelijk aan je uit (tenzij ik dat gemist heb). Het scheelt een hoop (echt een hele hoop) nodeloos en risicovol heen en weer gerace. Je moet er wel voor zorgen dat je genoeg benzine hebt in je stalen ros. En waar vind je altijd benzine? Bij de NERO faciliteiten ligt er altijd minimaal één tankje benzine en ze verschijnen daar ook voortdurend. Zorg ervoor dat je die NERO faciliteiten altijd vrij speelt. Fast travel dus naar de andere kant van de kaart en vul je tank bij in een vrijgespeelde NERO faciliteit, die vaak in de buurt zijn.

onbekend

Investeer skill points eerst in melee

Je gaat snel de pijp uit in Days Gone. Eén Freaker kan soms je al verrassen, of een wolf, of een bende ouderwetse struikrovers, of een afgrond of… Afijn je snapt het wel dat dit nog even door kan gaan. Je levelt ook in Days Gone en het is veruit het beste om eerst in de melee tier al je skill points te pompen. In het begin lijkt het wel alsof je met een vliegenmepper olifanten probeert te doden, maar na wat melee skills, verandert dit. Al snel zorgt dit ervoor dat je met je slagwapens bijna alles in één of twee klappen dood kan slaan. Hoe sneller, hoe beter! Daarnaast blijft je knuppel dan ook langer heel, want je hoeft er minder vaak mee te meppen.

onbekend

Dat zijn dan mijn drie must-know gouden tips voor Days Gone, waardoor ik je een stuk veiliger de weg op stuur. Dit zijn naar mijn mening dé drie dingen die je echt moet weten. Ben jij een ervaren drifter en heb je nog andere goede tips voor deze post-apocalyptische zombiegame, laat ze maar horen!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?