Drie van die: Knotsgekke Bleeding Edge-personages

Geplaatst: 15 maart 2020 14:00
Aangepast: 15 maart 2020 17:44

Bleeding Edge moet veel punten pakken op het onderwerp originaliteit, want de soort game die ze willen zijn, die hebben we natuurlijk al veel. Gelukkig weet Bleeding Edge zich te onderscheiden met een cast aan frappante figuren. Vandaag laat ik jou drie van die gekkies zien en waarom ze dan zo lekker weird zijn. Ik had het liefste de gehele cast opgenoemd, maar ik mag er maar drie uitkiezen. Vandaar dat ik zo veel mogelijk de variatie heb gezocht met deze personages. Zit je klaar voor de mechanisch aangepaste helden, allen met een tragische achtergrond? Let's get started, then.

Buttercup

Motorrijden was haar passie, totdat ze terecht kwam in een verschrikkelijk ongeluk. De schade nam haar benen af en voor eventjes leek het alsof ze haar grootste hobby moest opgeven. Ondanks dat de community waarin ze opgroeide vierkant achter haar stond, voelde ze een grote leegte in haarzelf. Ze koos ervoor om naar de zwarte markt te gaan, met als missie haarzelf op te lappen. De mechanische verrijkingen waren een succes, maar haar religieuze familie moest er niks van weten. Ze werd gedwongen tot een leven in de misdaad, waarin ze moest vechten voor alle kruimels. Totdat de Bleeding Edge voorbij kwam... Het design van Buttercup is bruut en haar speelstijl past daar precies bij. Ze is een tank die ook flinke tikken kan uitdelen. Met haar speer hengelt ze tegenstanders binnen om ze flink op hun donder te geven. Ja, Buttercup is perfect voor iedereen die van stoere biker chicks houdt.

Kulev

Dr. Ignatius Wright was een geniale hoogleraar, op zoek naar onsterfelijkheid. Hij heeft het best lang volgehouden, hij werd namelijk 120. Zijn collega kreeg toestemming om te klooien met zijn onderbewustzijn na zijn dood en dat wierp zijn vruchten af. Zijn ziel werd digitaal overgezet in de mechanische slang en hij gebruikt zijn eigen kadaver om niet op te vallen. Dit werkt uiteraard voor geen meter en zijn eigen lichaam onder controle houden, blijkt af en toe nog best moeilijk. Kulev maakt zijn tegenstanders op een afstand helemaal gek door gif naar ze te spuwen. Hij is echter ook erg belangrijk voor zijn teamgenoten omdat hij ze kan genezen van lange afstanden. Ik ben helemaal gek van Kulev's design en ik hoop ook dat 'ie lekker speelt!

Mekko

In Japan zijn ze nou niet dol op Flipper en zijn vrienden. Ook Mekko de dolfijn moest hieraan gaan geloven. Hij werd onder vreselijke omstandigheden gehouden, allemaal voor het onderzoek van een sonisch wapen. Vele dolfijnen werden vastgehouden en vermoord, totat de Bleeding Edge de intelligente Mekko kwam redden. Mekko voelt nu een ongelooflijke tweestrijd met zichzelf. Zijn mensen nu slecht? Of zijn deze nieuwe figuren het bewijs dat het ook anders kan? Mekko is in de grote mech een kracht om rekening mee te houden. Met een bellenschild absorbeert de geniale dolfijn enorme hoeveelheden schade en zijn sonargeweer staat klaar om de vijand te bestoken. Het Dolfinarium kan maar beter sluiten voordat deze walvis even langskomt.

Ja, genoeg vette personages in Bleeding Edge! De game maakt de aanstalten voor release en ik heb er zeker zin in. Welke personages wil jij uitproberen? Laat het ons weten in de comments hieronder. Misschien zie ik julllie op het slachtveld. Welk personage ik ga mainen? Daar kom je binnenkort achter, als ik de review voor Bleeding Edge heb klaarstaan!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Bleeding Edge

Series

-

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One

Releasewindow

24 maart 2020

Ontwikkelaar

Ninja Theory

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord