Drie van die: Knotsgekke Goat Simulator 3 - Multiverse of Nonsense dingen

-

Het is bijna tijd voor de Multiverse of Nonsense DLC van Goat Simulator 3. Nu weten we inmiddels wel dat de Goat Simulator-games vol zitten met knotsgekke dingen die je in weinig andere games ziet. De Multiverse of Nonsense DLC belooft echter nog veel meer gekke dingen naar de gestoorde Goat Simulator-wereld te brengen. Met een vlamnieuw verhaal en een geheel nieuwe wereld om te verkennen, valt er dus weer genoeg te lachen voor voornamelijk de Millenials en Gen-Z'ers onder ons. Ik kreeg de mogelijkheid om een speciale preview build van Multiverse of Nonsense te spelen met onder andere creative director Santiago Ferrero om zelf te ondervinden hoeveel nonsens je in deze DLC om de oren vliegen.

Een knotsgekke wereld

De Guardian of the Multiverse heeft je hulp nodig. De wereld is wederom in verval geraakt en het is aan jou, een simpele geit, om de wereld te redden. Dit doe je door de verschillende gekleurde Instability Stones te verzamelen die in een gouden kroon moeten worden geplaatst. Als je een beetje bekend bent met het Marvel-universum, dan herken je de stenen en de kroon vast wel. We zijn van Goat Simulator wel gewend dat het vol zit met referenties naar andere games, memes en popcultuur en in de Multiverse of Nonsense is dat niet anders. In een geheel nieuwe map kun je verschillende regio's verkennen die doen denken aan verschillende andere games en mediafranchises. Zo is er een gedeelte dat eruitziet alsof het uit de Looney Tunes komt, met vrolijke kleurtjes en goofy inwoners, maar is er ook een gedeelte dat eruitziet als het oude Amerika en mensen en geiten van rol zijn gewisseld.

De wereld is aan het begin nog leeg en moet, zoals bij veel open world avonturengames, stukje bij beetje vrijgespeeld worden middels een variant van de zogenaamde "Ubisoft Towers". Dit zorgt er wel voor dat je rustig door de content heen kan spelen en het elke keer maar weer een verrassing wordt in wat voor wereld je straks terecht zult komen. Ondanks dat Goat Simulator 3 over het algemeen een game is die zichzelf niet heel serieus neemt, zit er dus wel een verhaallijn in en heb je een bepaald gevoel van progressie wanneer je de verschillende gebieden vrijspeelt en de Instability Stones verzamelt.

Goat Simulator 3  Multiverse of Nonsense2

Knotsgekke opdrachten

De wereld verkennen als geit en een beetje dom rondrennen en aan van alles likken, is natuurlijk voor een uurtje leuk, maar de meeste mensen zullen toch graag iets meer diepgang in een game zien. Gelukkig heb je in Goat Simulator 3 verschillende doelen die je moet behalen om progressie te kunnen boeken. In de Multiverse of Nonsense moet je dus de Instability Stones zien te verzamelen. Dit doe je door verschillende scheuren in het multiversum op te zoeken. Achter deze scheuren zit een soort dungeon level waar je specifieke taken moet voltooien om uiteindelijk tot de steen te komen. Zo is er een level waarbij je net als in Deep Rock Galactic edelstenen moet delven om door een grot heen te kunnen komen.

Daarnaast zijn er in de wereld ook genoeg gekke dingen die je moet doen om verder te kunnen komen of om nieuwe cosmetics vrij te spelen. Zo kun je een klas met kleine babygeitjes leren hoe ze een geit moeten zijn en kun je een sfinx die zijn neus mist voorzien van een nieuw exemplaar dat al dan niet een neus is. Er zijn genoeg gekke dingen te doen en uiteraard kun je zoals altijd ook weer willekeurig aan dingen en mensen likken om ze met je mee te slepen. Vooral ook erg leuk met een paar vrienden, lekker een avondje onnozel doen met de boys!

Goat Simulator 3  Multiverse of Nonsense

Knotsgekke geiten

Een goede game heeft goede cosmetics en de Multiverse of Nonsense DLC zit er ook vol mee. Met de verschillende gekke activiteiten die je in de wereld kunt doen, kun je ook verschillende cosmetics vrijspelen. Dit kunnen geheel nieuwe geiten zijn, maar ook accessoires die je je geit kunt laten dragen. Deze hebben allemaal weer andere knotsgekke effecten die je tijd in de game net dat beetje plezieriger maken. Zo kun je je geit veranderen in een klein babygeitje, waarbij alle accessoires net wat te groot zijn. Ook is er een menselijke skin, waarbij je geit dus een mens wordt dat op handen en voeten loopt. De verschillende accessoires hebben ook allemaal gekke effecten. Zo is er een bellenblazer waarmee je zo goed als alles in de wereld in een bubbel kunt vangen die vervolgens wegzweeft. Genoeg props om lekker mee rond te klooien, dus!

Goat Simulator 3  Multiverse of Nonsense1

Goat Simulator 3 is beschikbaar op pc, PlayStation 5, Xbox Series en mobiele apparaten. De Multiverse of Nonsense DLC is vanaf 19 juni beschikbaar.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Goat Simulator 3

Ontwikkelaar:

Coffee Stain Studios

Uitgever:

Coffee Stain Publishing

Release:

17 november 2022

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord