Drie van die: Nieuwe classes in Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Geplaatst:

Ah, Popcap. Wat heb ik toch een plezier gehad met de games die jullie hebben uitgebracht. Een gameserie die mij totaal verraste in 2014 was Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Wie had gedacht dat je van het strategiespel een uitstekende shooter kon maken? Ik niet, maar ik ben blij dat ik het heb ondervonden. Nu is het alweer tijd voor de derde game in de serie, namelijk Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville. Het basisrooster van de game is al erg sterk, maar elk jaar komen er natuurlijk nieuwe personages bij. In deze Drie van die gaan we een aantal onder de loep nemen en bekijken we wat ze precies toevoegen aan de game. Dus kruip uit je graf of zet je wortels maar schrap, here we go.

Ninja technieken met Night Cap

Leuk, ons eerste personage is technisch gezien niet eens een plant. Maar holy shit laat deze girl zich even gelden. Night Cap is een echte aanvaller. Op het eerste gezicht ziet deze kleine champignon er niet zo indrukwekkend uit, maar wacht maar tot je ziet wat zij in huis heeft. Night Cap kan namelijk flinke klappen uitdelen met haar spirituele energie genaamd Zwam-Fu. Zelfs de grootste tanks in de game zullen moeten zwichten voor de hoeveelheid schade die deze ninja kan aanrichten. Het is ook erg lastig om deze behendige Toadette van je af te slaan. Haar hitbox is namelijk minuscuul. Dankzij de dubbele sprong die zij kan maken, vliegt ze in de lucht rond als een acrobaat. Een acrobaat met een machinegeweer, want tijdens de sprongen zorgt ze er ook voor dat ze jouw healthbar verwijdert. Haar andere vaardigheden geven haar de mogelijkheid om onzichtbaar te worden, vijandelijke breinvreters te vertragen en ze krijgt daar bovenop ook nog eens een aanval die ervoor zorgt dat ze met razendsnelle ninja moves de vijanden ondersteboven slaat. Qua design is het zonder twijfel één van de beste personages die Popcap heeft uitgebracht. Duister, maar met kleuren die haar doen opvallen. Dus wanneer deze paarse badass je pad kruist, weet wat je te wachten staat.

Jaren '80 samengevat in één zombie

Waar denk je aan als je denkt aan de actiehelden van de jaren '80? Alles wat je kunt bedenken zit in dit karakter verpakt. Oké, op de foute film-quotes na dan, want de zombies praten natuurlijk niet. Hoe dan ook, de '80's Action Hero is een zombie class wiens taak het is om chokepoints compleet vast te zetten. Want wat is er meer jaren '80 dan explosies? Inderdaad, helemaal niks. En deze zombie heeft flink wat bommen en granaten met zich meegebracht. Zijn primaire wapen is een mix tussen een kruisboog en een elektrische gitaar, waarmee je opgeladen schoten kunt lossen. Wanneer je genoeg schoten raakt, word je tegenstander getagd en dat geeft jou de mogelijkheid om je rocket launcher te gebruiken. Deze rakettenwerper schiet raketten (duh), die je tegenstander vervolgens achterna vliegen. Wat ook typerend is voor dit personage, is dat hij op een raket gaat zitten en die gebruikt als een turret. Deze turret schiet vervolgens nog meer kleinere raketten en zorgt ervoor dat de '80's Action Hero ver boven de grond zit, en is verwijderd van gevaren zoals Chompers of Snapdragons. Als verdedigende move heeft hij nog een snoekduik waarmee hij snel aan de kant kan springen. Oh en hij laat daarbij een staaf dynamiet vallen voor het geval hij achtervolgd wordt. Mister Torgue zou trots zijn op de hoeveelheid explosies.

Eik en Eikel

Het perfecte voorbeeld van het eeuwenoude gezegde; "Pas op wie je pest op de basisschool". Want de kleine noot kan zomaar transformeren in een gigantische eik en geloof me, dan heb je toch wel echt een probleem. Deze boom is het zwaarste onderdeel in het plantenarsenaal met een overweldigende healthbar van driehonderd punten. Wanneer er iets geforceerd moet worden, dan gebruik je deze tank. De eik is echter niet alleen goed voor verdedigende acties. Dankzij zijn enorme kanon schiet het nog ook eens grote projectielen af die redelijk wat schade veroorzaken. Gecombineerd met zijn sticky bomb en barrage aan omgevallen stammen, is het een groot probleem voor de zombies. De eik heeft ook een veilige plaats voor de eikels. Bovenop kunnen de nootjes gaan zitten en functioneren als een turret. Wanneer de eik toch net wat te veel schade oploopt, kunnen ze ervoor zorgen dat de tank wat health terugkrijgt. Kort gezegd, de combi van eik en eikels is een dilemma voor het zombie team. Want ze hebben het allemaal. Ze zorgen ervoor dat belangrijke punten worden vastgezet, ze hebben een dik arsenaal aan wapens en ze kunnen elkaar ook nog eens versterken. En nu heb ik het over één eik. Moet je nagaan als je een team bos tegenkomt.

Juist, ik heb in dit artikel dus redelijk wat van de personages kunnen behandelen, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Alle oude vertrouwden zijn in de game aanwezig, plus nog een paar extra nieuwe planten en zombies. Heb jij al een favoriet? Laat het ons gerust weten in de comments. Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville is nu al beschikbaar via de Founder's Edition, maar binnenkort komt de game uit voor het echie. Zullen de nieuwe personages genoeg zijn voor een goede ervaring? We houden deze game in de gaten, maar nu ga ik nog maar eens even kijken of ik wat geheimen kan ontdekken in Neighborville. Wat ik ook weet op te graven, het zal het vast waard zijn.

Screenshots zijn genomen tijdens de speelsessie op Xbox One X.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

18 oktober 2019

Ontwikkelaar

PopCap

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord