Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Personages die vanavond onder je bed liggen

Geplaatst: 13 maart 2020 12:00

Het is een gegeven binnen de redactie dat ik niet de meest heldhaftige van Nederland ben. Sterker nog, alles dat met horror te maken heeft, mijd ik als de pest (of corona make your pick). Toch durf ik mijzelf zo nu en dan een schop onder de reet te geven en mij te wagen aan een griezelgame. Met grote gevolgen, want diezelfde nacht lig ik met gesperde ogen naar het plafond te staren en vraag ik mij af wat dat tikkende geluid in de gang is. Maar ach, het is vrijdag de dertiende en blijkbaar moet dat gevierd worden… Bereid je maar alvast voor, want wie weet liggen deze drie griezels wel onder je bed vanavond. cue evil laugh Muahahahahahaha!

Lisa – P.T.

P.T., is de game nou eng? Nee, ik vind eigenlijk van niet. Het is meer de atmosfeer die angstaanjagend is. Tenminste, tot je oog in oog komt te staan met Lisa. De vrouw die hoogstwaarschijnlijk is vermoord door haar man. Hoewel P.T. slechts een demo is, is het een van de meest sfeervolle games die ik ooit heb gespeeld. Wanneer je aan het einde recht tegenover Lisa komt te staan, schijt je zeven kleuren bagger. Voornamelijk omdat je al een flinke tijd op scherp staat. Ach, soms moet je door die zure appel heen bijten en je grootste angsten head on tegemoet lopen. Thanks, Guillermo del Toro.

Pyramid Head – Silent Hill 2

Silent Hill lijkt een terugkerende nachtmerrie in mijn vroegere jaren. P.T. had immers Silent Hills moeten worden en ook de Nurses laten mij niet ongemoeid. Toch is het f*cking Pyramid Head die de hoofdprijs weet te pakken. Niet eens omdat hij je probeert te vermoorden, maar voornamelijk omdat hij alles en iedereen, zowel vriend als vijand, moet afslachten. Oja, het helpt ook dat je hem continu tegen het lijf loopt. Het ergste is dat je zijn gezicht niet kunt zien, wat alleen maar meer vragen oplevert. Deze beul is niet te stoppen en geeft je continu een opgejaagd gevoel. Wellicht tref je deze niet aan onder je bed, maar gewoon chill ergens achterin een donkere gang ofzo.

The Villager – Animal Crossing

Ja, deze had je niet aan zien komen he? Animal Crossing draait allemaal om fun, maar de onderliggende toon is doodeng. Schulden, sociale depressies en verminkte dieren zijn slechts een aantal onderwerpen die in de game aan bod komen. Toch ben jij het meest angstaanjagend van allemaal. Een eng poppetje met levenloze ogen, een vangnet en de mogelijkheid om zo je herseninhoud uit de schedelpan te scheppen. Mij niet gezien, amigo.

Oooooeh, spooky scary. Wat speel jij op deze angstaanjagende dag?

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Animal Crossing: New Horizons

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

20 maart 2020

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord