Drie van die: Redenen om COD, FIFA en GTA weg te leggen voor Fallout 4

Geplaatst: 4 november 2015 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is lastig voor games met een iets hogere instapdrempel om de massa te bereiken. Call of Duty-, FIFA- en GTA-games hebben daar de macht. Toch lijkt Fallout 4 aardig op weg te zijn om ook de minder fanatieke RPG-spelers te bereiken. Mocht jij nog niet zijn overtuigd, dan heb ik een drietal speerpunten op een rijtje gezet om je wellicht toch nieuwsgierig te maken naar deze veelbelovende game.

Creëer je eigen avontuur

De mens is dol op verhalen. Grand Theft Auto doet dat bijvoorbeeld goed en laat zien dat een goed verhaal hand in hand kan gaan met zeer aanstekelijke gameplay. Maar wat is er nou vetter dan je eigen verhaal te creëren? Jij bepaalt op welk moment je wat doet, jij maakt zelf de beslissingen en jij bepaalt zelf hoe je omgaat met personages die je wellicht iets hebben misdaan of je juist hebben bijgestaan. Fallout 4 is echt zo'n game die je wat dat betreft helemaal vrijlaat, vanaf het punt dat je je eigen karakter creëert tot het arriveren bij de credits. Dat zorgt niet alleen voor een unieke ervaring en een zeer persoonlijk avontuur, maar stelt je tevens in staat om op je eigen tempo te gamen. Dat is heerlijk, want na een drukke werkdag heb je misschien zin om even snel wat vijandelijk gespuis af te maken, terwijl je op een rustige zondag de intriges van een bandietenkamp op je gemakje wilt blootleggen. In Fallout 4 creëer je dus echt je eigen avontuur, en dan heb ik het nog niet eens over de honderden skills, wapens en gear gehad.

Honderden eenzame uren

De meeste games worden tegenwoordig vooral vele uren online gespeeld. Tetterende tieners en tenenkrommende taferelen gaan daar vaak mee gepaard. Wat is er dan lekkerder dan even wat uurtjes in je eentje te genieten van een wereld die schreeuwt om verkend te worden? Ik zeg uurtjes, maar maak daar vooral even honderden uren van. Met Fallout 4 zal je niet snel klaar zijn. Bovendien is het de ideale game om naast je favoriete multiplayergame te spelen, ter afwisseling of simpelweg op de momenten dat je het online even niet meer trekt. Afreizen naar een post-apocalyptische wereld ligt dan natuurlijk voor de hand. Daar kom je helemaal tot rust, vooral in de vele menu's waar je weer gretig je weg in kunt gaan vinden, maar die je net zo goed links kunt laten liggen. Even wat skill points verdelen of kijken of je je uitrusting nog ergens kunt verbeteren, ik vind het persoonlijk heerlijk! Honderden eenzame uren in een game kunnen stoppen, is tegenwoordig immers een privilege.

Krankzinnige wapens

Je wilt knallen, dat snap ik. In Fallout 4 is dat gelukkig ook één van de dingen die je geregeld zult doen. Er zit niet voor niets heel wat krankzinnig wapentuig in de game, waarbij je tevens zelf de mogelijkheid hebt om bepaalde wapens nog naar smaak te tweaken. Naast wapens die werken met kogels, kun je ook vertrouwen op energy weapons, explosive weapons en natuurlijk melee weapons. Dat houdt de combat van Fallout 4 dan ook lekker afwisselend, maar ook het VATS-systeem (niet te verwarren met het btw-systeem) zorgt voor enige diversiteit. Je kunt er namelijk voor kiezen om een vijand handmatig om te leggen, maar ook kun je overschakelen op het Vault-Tec Assisted Targeting System. Daarin kun je kiezen op welk deel van de vijand je wilt vuren, terwijl je ziet hoe groot de kans is om hem daar ook daadwerkelijk te raken. Blijkt dit succesvol te zijn, dan zal je op zeer brute wijze van de laatste seconden van de desbetreffende vijand kunnen genieten.

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om benieuwd te zijn naar Fallout 4. Wellicht heb jij een historie met de serie of vind je de verschillende monsters vooral erg interessant. Ik ben benieuwd wat jullie al dan niet aanspreekt aan Fallout 4. Laat het hieronder vooral weten!

Meer weten over Fallout 4? Check dan ons gamescomartikel en onze Preview van de game.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fallout 4

Series

Fallout

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

10 november 2015

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer