Destiny 2: Shadowkeep

  • Ontwikkelaar Bungie
  • Eerste releasedatum 1 oktober 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre MMO , First-Person Shooter
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen om Destiny 2: Season of Arrivals te spelen

Met een hoop geheimzinnigheid is het elfde seizoen van Destiny 2 gelanceerd. Waar Bungie normaliter al vrij veel details vrijgeeft voor de launch, was dat dit keer compleet anders. De community wist niet wat er zou komen en met goede reden blijkbaar. Destiny 2 Season 11: Season of Arrivals dient namelijk als hekkensluiter voor deze season pass en bouwt op naar de release van de aankomende expansion; Destiny 2: Beyond Light. Ikzelf ben weer head first in Destiny 2 (Shadowkeep) gedoken om dit nieuwe season eens flink aan de tand te voelen. Dit zijn drie van die redenen om hetzelfde te doen!

onbekend

Free-to-play bikkelen in de Prophecy dungeon

De Prophecy Dungeon kwam als grote verrassing voor dit seizoen en het toffe hiervan is dat hij free-to-play is. Dat wil zeggen dat ook de New Light-spelers kunnen deelnemen aan deze fonkelnieuwe dungeon. Dit wil echter niet zeggen dat je deze three player dungeon als een low level kunt tackelen. De enemies starten namelijk op een PL van rond de 1000 om vervolgens op te schalen tot PL 1060. Er kleven veel taakjes aan deze dungeon en het is dan ook eerder een mini raid dan een straight forward dungeon om af te werken. The Prophecy vindt plaats in de super psychedelische wereld van the Realm of the IX en doet mij sterk denken aan films zoals Tron. De locatie is erg tof, maar het kan nogal een puzzel zijn om te ontdekken hoe je deze dungeon kunt afvinken. Het is het echter allemaal waard, aan het einde van The Prophecy ligt namelijk die sweet-sweet loot te wachten in de Chamber of the Nine.

onbekend

Meer controle over Engrams

RNG wordt eindelijk generved! Jawel dames en heren, we kunnen Engrams focussen op een bepaald type gear. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je krijgt en ben je niet keer op keer teleurgesteld wanneer je Engrams decode en gear krijgt waar je letterlijk niets aan hebt. Ja, het is nog altijd mogelijk om de Umbral Engrams te decoden op de standaard manier, maar waar de Cryptarchs focussen op het licht, omarmt The Drifter juist de duisternis. Hierdoor is The Drifter in staat om deze Engram te manipuleren door je een bepaalde Focus te geven. Door de Umbral Engram te focussen bij de Prismatic Recaster ben je in staat om de Engram binnen een bepaalde loot pool te laten vallen. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om loot uit de vorige drie seasons binnen te harken. Go get ‘em, tiger!

onbekend

Meer op de kalender

Naast The Prophecy en het focussen van de Umbral Engrams staat er natuurlijk nog meer op het programma. Zo heeft Bungie al wat details van aankomende content vrijgegeven. Op IO is er nu bijvoorbeeld een nieuwe contact mission te vinden die je onder de mysterieuze piramide laat strijden. Natuurlijk is er nieuwe gear te looten en op 7 juli keert Moments of Triumphs terug. Gedurende dit evenement zijn er exclusieve beloningen en seals te verdienen door lastige challenges te voltooien. Opvallend is dat Moments of Triumph (7 juli t/m 22 september) samenvalt met het gratis Solstice of Heroes-event (11 augustus t/m 8 september). Hoogstwaarschijnlijk zullen er dan ook wel wat Triumphs voor Solstice of Heroes komen.

onbekend

Zie je? Destiny 2: Season of Arrivals is absoluut de moeite waard. Een season pass is geen vereiste om het beste eruit te halen en de user base is weer springlevend. Met Destiny 2: Beyond Light in het vooruitzicht is er dan ook geen beter moment om in te stappen. Waar wacht je nog op, Guardian?

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?