Drie van die: Redenen om God of War Ragnarök: Valhalla op te pakken

-

God of War: Ragnarök is alweer een jaar uit en het blijft een geweldige game. Mocht je Ragnarök nog niet gespeeld hebben dan kun je mijn bevindingen teruglezen in mijn review van God of War: Ragnarök. Tijdens de Game Awards van dit jaar werd geheel onverwacht een trailer met een DLC voor God of War: Ragnarök getoond. Wat een nog grotere verrassing was, was dat we maar een paar dagen hoefden te wachten om zelf met deze gratis content aan de slag te gaan. De DLC Valhalla biedt de spelers een roguelike avontuur met Kratos na zijn avontuur in de main game. Er wordt wel aangeraden om de DLC pas op te pakken na het uitspelen hiervan in verband met spoilers. Mocht je je afvragen of de DLC de moeite waard is dan geef ik je hier Drie van die redenen om de uitbreiding Valhalla op te pakken.

De epiloog

Het avontuur van Kratos begint op een sloep in de wateren van Valhalla waar hij samen met Mimir richting het vasteland van Valhalla gaat. Je komt erachter dat Kratos een brief aan zijn deur gespijkerd vond met een uitnodiging om naar Valhalla te komen. Aangezien dit de plaats is waar je de “mastery over your skills” leert, is Kratos geïnteresseerd. Omdat Atreus in andere realms naar andere reuzen aan het zoeken is, is Kratos er in z’n eentje vandoor gegaan zonder Freya of de Valkyrie te waarschuwen. Hij forceert de poort van Valhalla en betreedt het rijk. Dit gaat tegen de regels in en als boetedoening verliest Kratos langzaam zijn energie. Dit leidt uiteindelijk tot de eerste keer dat hij in Valhalla doodgaat. Als hij weer bijkomt, wordt hij door Freya berispt. Ze legt uit dat Kratos zich aan de regels van Valhalla moet houden, zodat hij de uitdaging echt aan kan gaan. Ze waarschuwt hem wel dat er een risico bestaat dat hij hier echt sterft, maar dat maakt het voor Kratos alleen maar nog interessanter.

Dit wordt een persoonlijke reis van Kratos waar hij geconfronteerd wordt met zijn verleden. Gelukkig word je vergezeld door Mimir die voor de vrolijke noot zorgt en soms wat meer informatie deelt over zijn relatie met de Valkyrie Sigrun. Ook leer je meer over Kratos’ afkeer tegen zijn rol als God of War. Als je de eerdere delen hebt gespeeld, kom je oude bekenden tegen en in het geval van Kratos zijn het vooral de personen die hij gedood heeft. Dat zorgt soms voor komische situaties, zeker als Helios loopt te zeuren over de manier waarop hij door Kratos werd gedood. De andere herinneringen moet je zelf maar ontdekken, maar het was een bijzondere en soms grappige ervaring. Natuurlijk willen we ook weten wie de afzender van de mysterieuze brief is, maar ook daar kom je na acht of tien uur zelf wel achter.

God of War Ragnarok Valhalla

Een roguelike avontuur

Valhalla is een roguelike waar Kratos in delen het verhaal ontdekt. Hij begint zijn persoonlijke reis altijd op de Shore van Valhalla. Je hebt elke run beschikking tot de drie wapens die je kent uit Ragnarök (Leviathan Axe, Blades of Chaos, Draupnir Spear) en elk wapen heeft een volledig gemaxte skill tree. Voordat je een run begint, kies je voor een specifieke build door een schild en een Spartan Rage path te kiezen. Vervolgens ga je via een Mystic Gateway naar een realm die je bekend kan voorkomen als je God of War ook hebt gespeeld. In elke realm vecht je tegen verschillende vijanden die elke run anders zijn. Als je alle vijanden hebt verslagen, kun je de kistjes openen die Glyphs, Runics, Mastery Points en Fleeting Echoes kunnen bevatten. Als je dieper in Valhalla wilt doordringen moet je de Valhalla’s Chosen verslaan. Hierdoor kun vervolgens in nieuwe gebieden van Valhalla komen die anders onbereikbaar blijven. Verwacht niet dat je dit in één keer gaat halen, want op Show Me Resolve (normal) is het al aardig pittig. Gelukkig kun je dit altijd aanpassen als het te moeilijk is of als je meer uitdaging wilt.

Het is de bedoeling om sterker te worden en dat doe je tijdens je run met Runic Attacks en Glyphs die je onderweg tegenkomt. Je kunt in de Realm Sanctuaries bij de Tablet of Endeavor met Fleeting Echoes de Runic Attacks en Glyphs upgraden, en je Health of Rage herstellen. Het is verstandig om van de gevonden Fleeting Echoes gebruik te maken, want deze punten verdwijnen als je het loodje legt. Daarnaast verlies je ook alle gevonden Runic Attacks en Glyphs. Gelukkig kun je ook Mastery Seals, Spirit Seals en andere bijzondere items vinden die je niet verliest als je doodgaat en kunt gebruiken voor permanente upgrades. Voordat je een run begint, kun je in de Shore bij de Tablet of Reflection de Mastery Seals inruilen voor meer Health en Rage, Critical Health Regen, Health Looter en een Starting Resurrection Stone. Daarnaast kun je ook je stats zoals Strength, Defence, Runic, Vitality, Cooldown en Luck upgraden, zodat je je kansen kunt vergroten. Bij de Tablet of Influence kun je de verdiende Spirit Seals gebruiken om je te helpen bij een run. Zo kun je bij Resources bepaalde voordelen activeren zoals de mogelijkheid om de run te beginnen met een bepaald aantal Fleeting Echoes of ervoor zorgen dat er Mastery Seals in sommige breekbare potten zitten. Bij Offerings kun je ervoor zorgen dat de Light Runic en Heavy Runic Attacks die je in de velden tegenkomt een hoger beginlevel hebben. Zo merk je dat je langzaam sterker wordt en steeds verder in Valhalla komt.

God of War Ragnarok Valhalla1

Gevechten en Tasks

Net zoals in God of War: Ragnarök ben je in Valhalla veel aan het vechten tegen de vijanden (bekende en een paar onbekende) en het is leuk om je skills in Valhalla te testen zonder te kunnen vertrouwen op je favoriete Runic Attacks. Je wordt hierdoor uitgedaagd en gestimuleerd om andere Runic Attacks te gebruiken, zodat je daadwerkelijk de “mastery over your skills” bereikt. Het voelt als vanouds als je de vijanden met je Blades of Chaos te lijf gaat, je Leviathan Axe hun kant opgooit en een barrage van aanvallen met je Draupnir Spear maakt. Ook het gebruik van je schild heb je zo weer onder de knie en zorgt voor de perfecte opening. Het is even weer uitzoeken welk wapen of skill het beste tegen een vijand werkt, maar ook dat zit er zo weer in. Toch zorgt niet alleen het bevechten van de vijanden voor een uitdaging, maar zijn er ook verschillende opdrachten uit te voeren waardoor je Mastery Seals, Spirit Seals, Divine Triumphs en verschillende uitrustingen kunt verdienen.

Tijdens een run kun je verschillende Mastery Tasks en Labour Tasks voltooien. De Labour Tasks zijn onderverdeeld in Environment, Weapons en Combat. Zo verdien je Mastery en Spirit Seals als je de vijanden aanvalt door gebruik te maken van je omgeving (Ledge Drop), een bepaalde skill van een wapen een aantal keer gebruikt en door het activeren van Runic Attacks of je Spartan Rage. Je kunt de Labours om de zoveel tijd verversen waardoor je altijd een extra uitdaging kunt vinden. De Mastery Tasks bestaan uit Preparation en Adaptability, en hier kun je naast Mastery en Spirit Seals ook Divine Triumphs verdienen en nieuwe uitrusting vrijspelen. Bij Preparation moet je met alle schilden een bepaald veld halen of alle stats upgraden voor de beloningen. Bij Adaptability word je onder andere beloond voor het openen van bepaalde kisten, het vrijspelen van alle Relics en het uitkiezen van de verschillende Light en Heavy Runic Attacks voor je wapens. Dit zorgt dus niet alleen voor leuke beloningen die het levelen een stuk eenvoudiger maken, maar het helpt ook bij het variëren en masteren van je skills.

God of War Ragnarok Valhalla 1
God of War Ragnarok Valhalla 2
God of War Ragnarok Valhalla 3
God of War Ragnarok Valhalla 4
God of War Ragnarok Valhalla 5
God of War Ragnarok Valhalla 6
God of War Ragnarok Valhalla 7
God of War Ragnarok Valhalla 8

Dit waren Drie van die redenen om de DLC Valhalla van God of War: Ragnarök te gaan spelen. Ik heb mij zeker vermaakt en vond het een leuke verrassing van Santa Monica Studio. Heb jij de DLC gedownload en wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot God of War: Ragnarök

Ontwikkelaar:

Santa Monica Studio

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

9 november 2022

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
PS5
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord