Drie van die: Redenen om Mortal Kombat 11: Ultimate te spelen

Geplaatst: 27 november 2020 11:00
Aangepast: 16 december 2020 22:15

Zoals jullie wellicht weten ben ik niet vies van een lekkere fightinggame. Het voelt gewoon heerlijk wanneer je de overhand in een gevecht weet te krijgen en de tegenstander op gruwelijke wijze weet te vernederen. Helaas komt de release van de PlayStation 5 niet gepaard met een nieuwe fightinggame. Toch kunnen we profiteren van de extra power die de nieuwe console in huis heeft. Mortal Kombat 11 is namelijk voorzien van een gratis next gen-upgrade en ik zag dan ook een mooie mogelijkheid om even Mortal Kombat 11: Ultimate aan te slingeren. Een absolute aanrader! Dit zijn drie van die redenen waarom Mortal Kombat 11: Ultimate de moeite waard is op de next gen-consoles.

onbekend

De actie stopt nooit!

Dit puntje is al eens aangehaald in onze Game Over-podcast (zeker de moeite waard om even te checken), maar dankzij de snelle laadtijden stopt de actie vrijwel nooit! Voorheen kon je altijd even genieten van een korte break tussen al het geweld door, maar op de next gen-consoles komt er geen eind aan de bloedspetters op je scherm. Een tower uitspelen ging nog nooit zo snel en de adrenaline blijft door je lichaam gieren. Daarbij is het customizen van een personage zoveel beter zonder de delay in het weergeven van nieuwe items. Dit alleen al maakt de game zoveel beter dan deze al was.

onbekend

Upgrade naar Ultimate geeft veel meer content

De Ultimate editie van Mortal Kombat 11 heeft veel meer te bieden dan de base game dat doet. Beide Kombat Packs zijn inbegrepen en ook de Aftermath storyline is speelbaar. Zelf had ik deze DLC nog niet gespeeld en ik moet zeggen, het verhaal is behoorlijk tof. Nu ben ik sowieso fan van de Story modes in de nieuwere Mortal Kombat-games en deze Aftermath DLC voegt er net dat beetje extra aan toe. Daarbij krijg je ook toegang tot alle extra personages die de game inmiddels rijk is. Zo was ik benieuwd naar Rambo en Robocop. Het roster is inmiddels flink uitgebreid met een breed scala aan personages dus er zit sowieso ook wel een toffe voor jou bij!

onbekend

Liefde en haat gaan hand in hand

Ik moet toegeven dat ik Mortal Kombat 11 al eventjes niet meer gespeeld had. De Friendships en alle nieuwe outfits waren dan ook compleet nieuw voor mij. Dit geeft weer een extra reden om te investeren in de mainline personages. Deze zijn namelijk allemaal voorzien van nieuwe finishers. En je snapt het concept al; wanneer je er één hebt gezien, moet je ze allemaal zien. Zo is ook het geval met alle nieuwe cosmetics die je bij aanschaf van de Ultimate Edition unlocked. De game bevat namelijk vrijwel alle extra DLC en daar komen bijvoorbeeld de DC Elseworlds en Matinee Skin Packs bij kijken. Het is dan weer vreemd dat helaas niet alle skin packs inbegrepen zijn, maar alle extra’s zijn natuurlijk mooi meegenomen.

onbekend

Mortal Kombat 11 is zoals ik al zei in mijn review een heerlijke game. Mortal Kombat 11: Ultimate voegt echter zoveel toe, dat je het bijna als een nieuwe game kunt beschouwen. Zeker voor nieuwkomers is deze editie een absolute aanrader. Je krijgt namelijk niet alleen de base game, maar ook nog eens alle DLC ter beschikking. Dat wil zeggen dat je extra outfits, nieuwe personages en een aanvulling op de story mode bovenop alle basis content krijgt!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mortal Kombat 11

Series

Mortal Kombat

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

23 april 2019

Ontwikkelaar

NetherRealm Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord