Drie van die: redenen om Pikmin 1 + 2 te spelen

Geplaatst:
Aangepast: 25 juni 2023 16:00

Over een klein maandje kunnen we dan eindelijk aan de slag met het nieuwste deel in de Pikmin-franchise. Pikmin 4 is onderweg. Toch wist Nintendo ons tijdens de meest recente Nintendo Direct nog te verrassen met de komst van Pikmin 1 + 2 op de Nintendo Switch. Tot nu toe kon je deze games alleen spelen op de gamecube, maar daar is nu verandering in gekomen. Met een nieuwe game in aantocht geef ik je hier drie redenen waarom het verstandig is Pikmin 1 + 2 te spelen op je Nintendo Switch.

Pikmin 1  2

Speel de games in HD

Als je Pikmin op de Gamecube hebt gespeeld, dan is je angst waarschijnlijk dat Pikmin 1 + 2 er niet goed uitzien. En die angst is terecht. Als je nu je Gamecube weer zou aanslingeren en aan de slag gaat met Pikmin 1 + 2 dan merk je weer hoe mooi games vandaag de dag er eigenlijk uitzien. Daarom is de komst van Pikmin 1 + 2 een welkome toevoeging aan het aanbod voor de Nintendo Switch. Nu kun je namelijk niet alleen het derde deel, maar ook de eerste twee delen spelen. Het mooiste aan alles is nog dat de games een HD remake hebben gekregen. Je speelt dus in de basis exact dezelfde game als uit het Gamecube-tijdperk, maar met verbeterde graphics. Hierdoor is het totaal niet storend om met Pikmin 1 + 2 aan de slag te gaan.

Pikmin 1  21

Bereid je voor op de komst van Pikmin 4

Het is op het moment van schrijven nog niet mogelijk om aan de slag te gaan met Pikmin 4. Dat is natuurlijk ontzettend balen, maar het is zoals het is. Je kunt natuurlijk wel alvast warmlopen door Pikmin 3 Deluxe te spelen. Deze game verscheen een aantal jaar geleden op de Nintendo Switch en is waarschijnlijk de perfecte opmaat richting het nieuwe deel. Alleen de kans is best groot dat je dat al hebt gedaan. Nu Pikmin 1 + 2 ook naar de Nintendo Switch zijn gebracht kun je gewoon de complete serie achter elkaar spelen. Hoe tof is dat? Overigens is het verhaaltechnisch niet vereist om de vorige delen te hebben gespeeld, maar het kan je wel helpen bij het ontdekken wie de personages zijn en waarom het verhaal van Pikmin 4 zich afspeelt.

Pikmin 1  22

Het blijft gewoon leuk om te spelen

Als je een Nintendo Switch tot je beschikking hebt en je hebt geen flauw benul wat Pikmin nu eigenlijk is, dan raad ik je aan deze franchise een kans te geven. Ondanks dat ze nog steeds erg prijzig zijn, kun je de HD remake van de eerste twee delen voor vijftig euro op de kop tikken. Dat is in verhouding al gauw goedkoper dan wat je voor Pikmin 3 Deluxe en Pikmin 4 moet neertellen. Pikmin is typisch zo'n franchise die aan veel mensen voorbij gaat, maar de mensen die het wel hebben gespeeld zijn er helemaal lyrisch over. De gameplay is relatief eenvoudig, het heeft een lage instapdrempel en het is ontzettend vermakelijk. Je bent een astronaut en bent gestrand op een vreemde planeet. Hier vind je kleine wezentjes die je instinctief helpen. Door hun hulp moet jij de onderdelen van je uit elkaar gevallen ruimteschip bij elkaar zien te vinden zodat je weer weg kunt van de planeet. De planeet zit alleen ook vol gevaarlijke wezens. Samen met je Pikmin moet jij deze verslaan. Het blijft van begin tot eind vermakelijk om te spelen, zelfs als je meerdere delen hebt gespeeld.

Pikmin 1  23

Pikmin 4 verschijnt op 21 juli voor de Nintendo Switch. Vanaf 28 juni kun je al aan de slag met de demo van de game.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pikmin

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

-

Platforms

Nintendo Wii, Nintendo 3DS

Releasedatum

6 februari 2009

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord