Drie van die: toevoegingen aan Luigi's Mansion 3

Geplaatst: 22 maart 2020 12:00

Als je Luigi's Mansion 3 net als ik helemaal grijs hebt gespeeld, dan heb ik goed nieuws voor je. Nintendo heeft kort geleden de eerste multiplayer pack voor de game uitgebracht, dus heb je weer extra content tot je beschikking. Helaas zit hier geen uitbreiding van de single player campaign bij in, maar wat krijg je dan wel als je de DLC aanschaft? Dit zijn drie van die toevoegingen die je krijgt met het eerste multiplayer pack voor Luigi's Mansion 3.

Flashy licht

Storend was het waarschijnlijk niet tijdens je speelsessies met Luigi's Mansion 3, maar je zaklamp was wel behoorlijk saai. Aangezien je dit apparaatje vaak genoeg moet gebruiken tijdens de game, heeft Nintendo een nieuw design bedacht. Nee nee, niet je zaklamp zelf heeft een make-over gekregen, maar het licht dat het schijnt wel. In plaats van een normale witte cirkel is daar nu plotseling Polterpup te zien. Je weet wel, die geestige hond van je. Het is misschien niet het meest interessante aan de uitbreiding, maar leuk bedacht is het wel. Zet Polterpup dus maar lekker in de schijnwerpers terwijl je op spokenjacht bent.

Lekker in je vel

De rest van de nieuwe content is, zoals ik in mijn inleiding al aangaf, vooral gericht op het multiplayer aspect van Luigi's Mansion 3. Eén daarvan is zichtbaar in ScareScraper. De multiplayer pack die nu beschikbaar is brengt namelijk nieuwe outfits met zich mee voor deze gamemodus. Ook hier heb je qua extra content dus niet zoveel aan, maar het ietwat karige aanbod aan outfits wordt in ieder geval wel wat uitgebreid. Elk van deze outfits komt, zoals ook het geval is met de outfits die standaard bij de game zitten, ook in een variatie aan kleuren beschikbaar. Wel zo handig als je het met meerdere teams speelt natuurlijk. De namen van de outfits zijn in ieder geval veelbelovend, namelijk Groovigi, The Green Knight en Mummigi.

De eerste outfit past wellicht niet helemaal goed bij de aard van Luigi, maar dankzij de ridderoutfit komt de onhandige slungel er nog enigszins dapper uit te zien. Al kan zelfs dit harnas zijn angst niet echt verbloemen. Outfit nummer twee ziet er swingend uit en brengt je regelrecht terug naar de jaren '70. Met het feestelijke disco-kostuum kan Luigi op elke maat van de discomuziek spoken te lijf gaan met zijn stofzuiger. De laatste outfit dat onderdeel is van de multiplayer pack is wat mij betreft wel de leukste, namelijk een mummie-outfit. Als je wil weten wie al die wc-papier heeft gehamsterd de afgelopen tijd, dan weet je nu het antwoord. Luigi heeft zichzelf er volledig ingewikkeld en is klaar voor de strijd.

Nieuwe minigames

De meest noemenswaardige toevoeging van deze DLC zit hem in het laatste beetje content, namelijk nieuwe games voor Screampark. Als je al bekend bent met Screampark dan weet je dat het een soort Mario Party is dat bestaat uit allemaal losse minigames. Erg leuk om samen met wat vrienden te spelen op een gezellige avond, maar om het aanbod wat uit te breiden zijn er drie nieuwe games aan toegevoegd. Elk van deze games hebben zo hun eigen charme en zijn stuk voor stuk leuk om te spelen. Je kunt ze allemaal solo spelen, maar dat is niet zo leuk. Dus het advies is om ze met minimaal een andere persoon te doen.

Tricky Ghost Hunt is de eerste minigame die ik zelf speelde en deze wijkt het minst af van de gameplay uit de single player modus. De bedoeling is om binnen de tijd zoveel mogelijk spoken te vangen. Het addertje onder het gras is dat de vloertegels soms omdraaien en je onder stroom kunnen zetten, waardoor je minpunten krijgt. Soms is het dus beter even geduld te hebben. River Bank is een wedstrijd om wie de meeste munten weet te verzamelen in een rivier bij een waterval. De stroming kan je zomaar in de stekels duwen of van de waterval laten kletteren, dan ben je gelijk al je munten kwijt en kun je weer opnieuw beginnen. De leukste nieuwe minigame voor mij persoonlijk is Dodgebrawl, waarbij de naam je waarschijnlijk al voldoende zegt. Het is dus gewoon trefbal, maar wel in Luigi's Mansion-stijl. Leuk bedacht en vooral ook heel leuk om te spelen.

De multiplayer pack voor Luigi's Mansion 3 is niet voor iedereen de moeite waard. Een groot deel van de content bestaat uit skins en er is weinig echt nieuwe content toegevoegd. De dlc kost je een tientje, dus als je dit bedrag er ook echt uit wil halen dan moet je het leuk vinden om aan de slag te gaan in Screampark. Als je je goed vermaakt met die gamemodus, dan heb je hier zeker geen miskoop aan. Wat is jouw favoriete minigame in Luigi's Mansion 3?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Luigi's Mansion 3

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

31 oktober 2019

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord